Ajankohtaista

| Ajankohtaista

KasvisPro-hanke on vuoden 2024 Ravitsemusteko!

KasvisPro-koulutushanke sai vuoden 2024 Ravitsemusteko -palkinnon! Ravitsemusterapeuttien yhdistys ry (RTY) valitsi vuoden 2024 Ravitsemusteoksi KasvisPro-koulutushankkeen. Valinta julkistetaan Valtakunnallisilla Ravitsemuspäivillä marraskuussa. Kuvassa KasvisPro-hankkeen toimijoita: vasemmalta oikealle Piia Mikonsaari (Xamk), Marjut Huhtala (Amko), Suvi-Tuulia Leinonen (Jamk),Virpi Kemi (Amko). KasvisPro täsmensi tietämystä kasviproteiinien ja

Lue lisää
| Ajankohtaista

Vuoden-24 Ammattikeittiö löytyy Siilinjärveltä!

Siilinjärven ruoka- ja puhtauspalveluissa tartutaan uusiin haasteisiin ammattimaisen tehokkaasti! Vuoden Ammattikeittiö-24 on Siilinjärven kunnan ruoka- ja puhtauspalveluiden Vanhan Pappilan keskuskeittiö. Valinta julkistettiin Ammattikeittiöosaajien syksyn seminaarissa Helsingissä. Palkinto on ensimmäinen laatuaan Ammattikeittiöosaajien historiassa. Kuvassa voittajien edustajat Siilinjärveltä kukkien ja kunniakirja kera. Rinnalla onnittelijat

Lue lisää
| Ajankohtaista

Merkkipaaluja ammattikeittiöosaajien historiasta

Kokoontumisia, koulutuksia ja yhteistä kehittämistä- näistä on Ammattikeittiöosaajat tehty! Ammattikeittiöosaajat ry täyttää tänä vuonna 55-vuotta. Yhdistyksen toiminnan aikana olemme voineet todistaa julkisen ruokapalvelun huimaa kehitystä: erilaisia ruokatrendejä, ravitsemussuositusten kehittymistä, säädösten ja hygieniamääräysten tiukentumista, vastuullisuustoimien edistymistä ja yhä pidemmälle vietyä keittiöteknologiaa digitalisaatio- ja tekoälyratkaisuineen. Silti

Lue lisää
| Ajankohtaista

Espoossa tarjotaan diplomoitua kouluruokaa!

Espoossa kouluruokailussa huomioidaan ravitsemukselliset seikat ja makumieltymykset yhdessä vastuullisuustavoitteiden kanssa. Oppilailla on mahdollisuus tuoda ruokalistasuunnitteluun oma tärkeä mielipiteensä kouluruokavaikuttajan roolissa. Ammattikeittiöosaaja-lehti pääsi tekemään juttua kouluruokailusta Espoon Ruusutorpan koululle, jossa ruoka valmistuu koulun omassa keittiössä. Espoossa Kouluruoka- ja Makuaakkoset- diplomeita on haettu diplomi-konseptin lanseeraamisesta lähtien eli

Lue lisää
| Ajankohtaista

Kouluruoka- ja Makuaakkoset-diplomien testikysymyksiin uudistuksia- vastuullisuusteema huomioitu nyt entistä painokkaammin!

Kouluruoka- ja Makuaakkoset-diplomi on ainutlaatuinen tunnustus ruuan ja ruokailutilanteen laadukkuuden toteuttamisesta. Diplomi on osoitus ravitsemuksellisesti tasapainoisesta sekä vastuulliset ja kasvatukselliset elementit huomiovasta koulu- ja päiväkotiruokailusta. Ammattikeittiöosaajat ry on myöntänyt diplomeja jo v:sta 2013 lähtien.  Ruokapalveluiden toimintaympäristön muutokset, yhä vahvemmat vastuullisuustavoitteet ja uudistuvat kansalliset ravitsemussuositukset edellyttivät

Lue lisää