Ajankohtaista

| Ajankohtaista

Tiedolla johtaminen osaksi ruokapalveluiden arkea

Tiedätkö, mitä kaikkea johdat tiedolla päivittäisessä työarjessasi? Mistä lähteistä tietoa keräät sekä miten, kenelle ja miksi tietoja esität. Välillä kiireen keskellä saattaa tulla kiusaus tehdä päätöksiä mutu- tuntumalla, mutta se ei ole pidemmän päälle kestävä ratkaisu. Tiedolla johdettu toiminta ei perustu arvaukseen, hyvään onneen tai

Lue lisää
| Ajankohtaista

Asennemuutosta koulujen ja päiväkotien ruokapöytiin

Teksti: Tuija Heikkilä Kuvat: Ammattikeittiöosaajat ry AmmattikeittiöOsaaja-lehti kysyi neljän kunnan ruokapalveluista, missä määrin kouluissa ja päiväkodeissa tarjotaan kasvis- ja vegaaniruokaa. Selvisi, että kysyntä on edelleen yllättävän pientä. Vastauksia kerättiin neljästä eri kunnasta. Kysymykset: Miten paljon kunnassanne / kaupungissanne on kouluja ja päiväkoteja?

Lue lisää
| Ajankohtaista

Vegeruoka-haltuun webinaari

Vegeruoka haltuun- webinaari Amkon jäsenille 15.2.2023 klo 14-16                    Ruokailon perustaja ja kouluttaja, ravitsemusasiantuntija ja elintarviketieteiden maisteri Charlotta Hyttinen luennoi vegeruuan perusteista ja – valmistuksesta ammattikeittiöiden näkökulmasta. Koulutuksessa käsitellään useita teemoja: Miksi lisätä kasvisruokaa ruokavalioon? Miten rasvan käyttö ja maustaminen onnistuu kasvisruuassa ja miten loihdimme

Lue lisää
| Ajankohtaista

Elintarvikkeet ja energia kallistuvat – miten ruokapalvelut varautuvat?

Teksti: Krista-Korpela-Kosonen Elintarvikkeiden ja sähkön hinnan kohoaminen vaatii ratkaisuja ammattikeittiöiden arjessa. Miten ruokapalvelualalla on varauduttu kustannusten nousuun sekä mahdollisiin häiriöihin raaka-aineiden ja sähkön saatavuudessa? Kysyimme kolmelta alan toimijalta. Kuvassa tuotantoesihenkilö Krista Kamunen Voimian Padan tuotantokeittiössä. Kuva: Jukka Salminen LIIKELAITOSJOHTAJA TUIJA SINISALO,  Kylän

Lue lisää

Tavoitteena vastuullinen ruokalista

Teksti: Eeva Koljonen, Ravitsemuspalveluliiketoiminnan lehtori Merja Ylönen, TKI-asiantuntija, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Xam Tavoitteena vastuullinen ruokalista Meneillään oleva energiakriisi, elintarvikkeiden hintojen kohoaminen ja alan työvoimapula haastaa tasapainoilemaan ekologisen-, taloudellisen-, sosiaalisen- ja kulttuurisen vastuullisuuden eri osa-alueilla. Vastuullinen ruokalistasuunnittelu ja ammattikeittiön prosessien kehittäminen ovat olleet osa Vastuulliset ruokapalvelut

Lue lisää