Ruokapalveluiden ammattilainen, tarvitsetko tuoreinta tietoa kasvisruoasta?

Kasvisruoka ja kasviproteiinit ruokapalveluissa – KasvisPro-koulutuksessa tarjotaan ajantasaista teoriatietämystä innostavien videoiden ja pohdintatehtävien muodossa. Käytännön ruuanvalmistuksentyöpajoissa on kääritty hihat ja kokattu maistuvaa kasvisruokaa ammattikeittiökäyttöön vakioidun reseptiikan mukaisesti.

Koulutus muodostuu seuraavista osioista:

Kasvisruokatietoa ammattikeittiöille

Teoriakoulutus koostuu videoista, joilla asiantuntijat kertovat teemoista Kasvisruokailun Abc, Kestävä kasvisruokailu ja Kiinnostava kasvisruoka. Teoriaosa sisältää myös tehtäviä, jotka aktivoivat pohtimaan ja testaavat opittua.

Kuva: Tero Honkaniemi

 

Kauhakaupalla kasvisruokaa

Käytännön koulutus tapahtuu kasvisruokatyöpajoissa, jossa ammattilaiset yhdessä valmistavat kasvisruokaa, keskustelevat, sparraavat ja jakavat kokemuksia kasvisruoasta ja kasviproteiinien käytöstä. Työpajoissa käytettävä reseptiikka sopii suuriinkin valmistusmääriin. Koulutukset on pääosin järjestetty syksyn-23 aikana. Testattua reseptiikka löytyy KasvisPro-hankesivuilta. Lue tästä  artikkeli Vantaan Variassa järjestetystä kasvisruokatyöpajasta.

Kasvisruoan ja kasviproteiinien käytännön työkalupakki

Koulutusten jälkeen osaamista syvennetään työpajoissa, joissa yhdessä koulutuksiin osallistuneiden kanssa edistetään ja jalkautetaan kasvisruoan ja kasviproteiinien käyttöä, tuetaan ruokapalveluiden arjessa tehtävien rutiinien muutosta ja valintoja. Työpajoissa panostetaan yhdessä tekemiseen ja vertaistukeen. Koulutuksiin osallistujien kokemukset ja tietotarpeet tuottavat käytännön työkalupakin, joka koostuu konkreettisista kokemuksista, vinkeistä ja muista ohjeistuksista. Käytännön työkalupakki on kaikkien saatavilla KasvisPron verkkosivulla.

Lisätietoja hankkeesta:

Piia Mikonsaari
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy
Projektipäällikkö
piia.mikonsaari@xamk.fi
p. 050 4108 048

Osatoteuttajat:
Niina Rantakari
Seinäjoen ammattikorkeakoulu Oy
Projektipäällikkö
niina.rantakari@seamk.fi
p. 040 8302 095

Suvi-Tuulia Leinonen
Jyväskylän ammattikorkeakoulu Oy
Projektipäällikkö
suvi-tuulia.leinonen@jamk.fi
p. 040 6690 645

Sari Väänänen
Savon koulutuskuntayhtymä, EkoCentria
Projektipäällikkö
sari.vaananen@sakky.fi
p. 044 7854 025

Marjut Huhtala
Ammattikeittiöosaajat ry
Toiminnanjohtaja
marjut.huhtala@amko.fi
p. 050 3413 957