Yhteistyöllä hävikkiosaajiksi- Hävikki-HUB-hanke

Yhteistyöllä hävikkiosaajaksi HävikkiHUB-hanke auttaa lisäämään ruokahävikin hallintaan liittyvää osaamista ruokapalveluissa sekä niiden asiakas- ja sidosryhmissä. HävikkiHUB tarjoaa ajantasaista tietoa ja toimivia käytännön esimerkkejä yhteistyöstä sekä onnistuneesta hävikin hallinnasta.

Hankkeessa tuotetaan avoin, maksuton koulutusalusta ja verkkokoulutus, joka auttaa palveluketjun toimijoita ottamaan haltuun ruokapalvelujen hävikin hallinnan perusasiat sekä tunnistamaan oman tärkeän roolinsa ruokapalveluissa syntyvän ruokahävikin vähentämisessä. Verkkokoulutus tarjoaa myös käytännön esimerkkejä ja hyödyllisiä materiaaleja hävikin hallinnan osaamisen syventämiseen, viestintään ja yhteistyön lisäämiseen sekä tiedolla johtamiseen ja jatkuvaan kehittämiseen.

Koulutusaineisto valmistuu syksyllä-26!

Ruokahävikki vähenee yhteistyöllä -työpajoissa ruokapalvelut pääsevät ratkomaan hävikin hallinnan haasteita yhdessä asiakas- ja/tai sidosryhmiensä kanssa. Yhteiskehittämistä tuetaan myös lean-ajattelun asiantuntijan sparrauksella. Työpajojen tuloksena syntyvät, arjessa toimivat yhteistyön ja hävikin hallinnan mallit jaetaan kaikkien hyödynnettäviksi.

Syksyllä käynnistyvät työpajat järjestetään Mikkelissä ja Seinäjoella.

Seinäjoen työpajaan voi vielä ilmoittautua:

Ruokahävikki vähenee yhteistyöllä –työpajat Seinäjoella,
syys–marraskuu 2025!

Kehitä ruokapalveluita ja vähennä hävikkiä yhdessä kumppaneidesi kanssa!
👉 Ilmoittaudu jo nyt, niin saat tukea oman yhteistyöryhmän kokoamiseen.

Miksi mukaan?

  • Lisää vuoropuhelua asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa
  • Tukee kehittämiskohteiden tunnistamista ja ratkaisujen ideointia
  • Johdattaa Lean-ajattelun hyödyntämiseen
  • Tarjoaa foorumin hyvien käytäntöjen jakamiseen

Työpajat Seinäjoella  (paikka  tarkentuu myöhemmin)

  • Ke 17.9. klo 13–16.30 (lähi)
  • Ke 22.10. klo 14–16 (verkko)
  • Ke 19.11. klo 13–16 (lähi)

👉 Ilmoita mukaan oman ruokapalvelusi edustus:
webropolsurveys.com/S/D75BAAF97DB5DCA6

Työpajat ovat maksuttomia.
Lähitilaisuuksissa kahvitarjoilu.

Linkki SEAMK: tapahtumasivuille www.hävikkiHUB/tapahtuma/yhteistyolla-havikkiosaajaksi

Lisätiedot:
taina.seppala-kolkka@seamk.fi | 📞 040 680 7095

Lisätiedot hankkeesta:
https://projektit.seamk.fi/kestavat-ruokaratkaisut/yhteistyolla-havikkiosaajaksi-havikkihub-hanke/

Hankkeessa mukana:
Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu sekä Ammattikeittiöosaajat ry.