Ajankohtaista

| Ajankohtaista

StratKIT-hankkeen loppukonferenssi verkossa 7.2.2024

Hyvät julkisten ruokapalveluiden toimijat! Alla kutsu 7.2.2024 ärjestettävään StratKIT+ projektin verkossa järjestettävään loppukonferenssiin. Tapahtuman kielenä toimii englanti ja Suomen aikaa tapahtuma järjestetään klo 10:30 – 13:00.Tästä pääset Ilmoittautumaan ja katsomaan ohjelman. Olette lämpimästi tervetulleita kuulemaan mm. hankkeessa kehitetyistä uusista kestävien julkisten aterioiden toimintaohjeista ja

Lue lisää
| Ajankohtaista

Teknologiasta tukea ruokahävikin hallintaan

Luonnonvarakeskuksen raportin mukaan vuonna 2020 kaikesta Suomessa syntyneestä ruokahävikistä ravitsemispalveluiden ruokahävikin osuus oli 17 %. Tämä tarkoittaa kokonaisuudessaan 61 miljoonaa kiloa, ja yhtä asukasta kohti 11 kiloa ruokahävikkiä vuodessa. ¹ Ruokahävikin vähentämiseksi Suomi on sitoutunut yhtenä EU-maana YK:n Agenda 2030 tavoitteeseen puolittaa ruokahävikin määrä ketjun

Lue lisää
| Ajankohtaista

Vastuullisuusohjelma tekee vastuullistyöstä tavoitteellista ja rohkaisee viestimään

Teksti: Marjut Huhtala, Kuvat: Jukka Pelkonen Julkisissa ruokapalveluissa vastuulliset toimintatavat on otettu tosissaan ja pitkään. Nyt niitä voidaan entisestään vauhdittaa uuden vastuullisuusohjelman avulla. Vastuulliset ruokapalvelut-hankkeen loppuseminaarissa julkaistua vastuullisuusohjelmaa työstettiin kolmen vuoden ajan kymmenen eri ruokapalveluorganisaation kanssa. Hankkeen aikana toimijat ammensivat tietoa asiantuntijapuheenvuoroista vastuullisuuden

Lue lisää
| Ajankohtaista

Hyvä työilmapiiri on kaikkien yhteinen asia

Teksti: Krista Korpela-Kosonen Hyvä työilmapiiri rakentuu työpaikan arjessa. Se on työkaverin huomioimista ja arvostusta sekä yhteisten tavoitteiden jakamista. Ei ole lainkaan yhdentekevää, millaisessa ilmapiirissä saamme tehdä päivittäisen työmme. Työpaikan ilmapiiri vaikuttaa muun muassa työmotivaatioon, työssä jaksamiseen ja viihtymiseen sekä työhön sitoutumiseen. ”On

Lue lisää
| Ajankohtaista

Kasviksia, kasviksia!

KasvisPro-hanke tarjoaa tuhdin tietopaketin kasvisruokailun teoriaa ja käytännön kasvisruokakokkausta testatuin reseptein. Kasvisruokailun järjestäminen joukkoruokailussa ei ole aivan yksinkertaista. Pitää löytää reseptejä ja valmistaa sellaisia kasvisruokia, jotka toimivat monissa eri valmistusmenetelmissä, kestävät lämpösäilytystä, näyttävät houkuttelevilta ja ennen kaikkea maistuvat asiakkaille. Kasvisproteiinin saatavuus ja hinta sekä

Lue lisää