Ajankohtaista

| Ajankohtaista

Moderni ja monipuolinen ammattikeittiöala!

Moderni ja monipuolinen ammattikeittiöala- uusi esite kuvaa kuvaa raikkaasti ravitsemisalan työympäristöjä ja uramahdollisuuksia Tutustu uuteen upeaan ravitsemisalan sähköiseen imagoesitteeseen! Ammattikeittiöosaajat ry on suunnitellut ja toetuttanut sen  yhteistyössä JS-Suomen kanssa. Esitteessä kuvataan modernia ammattikeittiöalaa ja sen hyviä opiskelu-ja työllistymismahdollisuuksia. Esitteestä löytyy

Lue lisää
| Ajankohtaista

Julkiset ruokapalvelut hoitavat mallikkaasti poikkeusolojen kouluruokailun

Korona on haastanut perinteisen koulunkäynnin, niin myös kouluruokailun järjestämisen mallit. Ruokapalvelutoimijat ovat alkuhämmennyksen jälkeen järjestäneet poikkeusolojen kouluruokailun noudattaen erityistä asiakaspalvelua, hygieniaa ja systemaattisuutta. Suomalainen kouluruokailu ja ruuantekijät osoittivat ainutlaatuisuutensa taipumalla nopeasti poikkeusolojen ruokajärjestelyihin. Jo epidemian kynnyksellä keväällä luotiin oppilaiden etäruokailulle toimivia malleja. Valtioneuvoston tutkimus- ja

Lue lisää

Pirkanmaan Voimia panostaa vastuullisuuteen

Pirkanmaan Voimia valmistaa vuosittain 12 miljoonaa ateriaa ja huolehtii 400 kiinteistön tiloista vastuullisesti, jo ennen korona-aikaa. Yrityksen moderni tuotantokeittiö Kattila ja uudet tuotantotavat ovat vähentäneet ympäristövaikutuksia. Pirkanmaan Voimia Oy on Tampereen, Nokian ja Ylöjärven kaupunkien sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin omistama yhtiö. Se vastaa Tampereen kaupungin ateria-

Lue lisää
| Ajankohtaista

Ruokapalvelusta vanhuksille kolme lämmintä ateriaa joka päivä

Lähde: Kehittyvä Elintarvike-lehti 2/2020 Teksti ja kuvat: Eeva Vänskä Viitasaaren ja Pihtiputaan ruokapalvelu toimittaa keskustassa asuville vanhuksille kolme lämmintä ateriaa päivässä vuoden jokaisena päivänä ainoana kunnallisena ruokapalveluna Suomessa. Viitasaaren tekninen lautakunta on päättänyt, että ateria maksaa kuljetuksineen saman verran asuinpaikasta ja ajokilometreistä riippumatta. Aterioiden

Lue lisää
| Ajankohtaista

Koronakriisi tuo paljon pohdittavaa kuntien ruokapalveluille

Koronakriisi tuo paljon pohdittavaa kuntien ruokapalveluille Koronapandemia on  aiheuttanut kuntien ruokapalvelussa monia poikkeusjärjestelyjä. Valmiussuunnitelmat joutuivat todelliseen testiin ja kouluruokailu sai uusia muotoja. Toimintaa ohjaa nyt entistäkin tiukemmat hygieniavaatimukset. Tässä gallupissa neljä toimijaa kertoo oman kuntansa koronatilanteen hoidosta ruokapalvelujen näkökulmasta. Kysymykset: 1.

Lue lisää