Ajankohtaista

| Ajankohtaista

Siilinjärven ruoka- ja puhtauspalveluissa tartutaan uusiin haasteisiin ammattimaisen tehokkaasti!

Siilinjärven ruoka- ja puhtauspalveluissa työskennellään kollegoita arvostavasti ja avoimesti viestien. Viime vuosien organisaatiomullistuksiin on Siilinjärvellä suhtauduttu ammattimaisesti ja pidetty huolta ajantasaisesta osaamisesta sekä osaamisen jatkuvasta kehittämisestä.  Esimerkiksi kylmätuotantovalmistukseen keittiöissä siirryttiin innokkaan ripeästi.  Voimakkaat muutokset ovat ravistelleet Siilinjärven kunnan ruoka- ja puhtauspalveluita viime

Lue lisää
| Ajankohtaista

Sydämen asiana ruokahistoria

Ritva Kylli on oululainen historiantutkija, jonka palkitut tietokirjat kutsuvat lukijansa kiehtovalle aikamatkalle Suomen ruokahistoriaan. Atlantin valtameri, purjevene ja vasta pyydetystä kalasta valmistettu ceviche. Historiantutkija Ritva Kyllin ei tarvitse kauan miettiä elämänsä mieleenpainuvinta reissuruokakoemusta. ”Se ceviche oli taivaallista ja koko reissu muutenkin hyvin merkittävä kokemus

Lue lisää
| Ajankohtaista

KasvisPro-hanke on vuoden 2024 Ravitsemusteko!

KasvisPro-koulutushanke sai vuoden 2024 Ravitsemusteko -palkinnon! Ravitsemusterapeuttien yhdistys ry (RTY) valitsi vuoden 2024 Ravitsemusteoksi KasvisPro-koulutushankkeen. Valinta julkistetaan Valtakunnallisilla Ravitsemuspäivillä marraskuussa. Kuvassa KasvisPro-hankkeen toimijoita: vasemmalta oikealle Piia Mikonsaari (Xamk), Marjut Huhtala (Amko), Suvi-Tuulia Leinonen (Jamk),Virpi Kemi (Amko). KasvisPro täsmensi tietämystä kasviproteiinien ja

Lue lisää
| Ajankohtaista

Vuoden-24 Ammattikeittiö löytyy Siilinjärveltä!

Siilinjärven ruoka- ja puhtauspalveluissa tartutaan uusiin haasteisiin ammattimaisen tehokkaasti! Vuoden Ammattikeittiö-24 on Siilinjärven kunnan ruoka- ja puhtauspalveluiden Vanhan Pappilan keskuskeittiö. Valinta julkistettiin Ammattikeittiöosaajien syksyn seminaarissa Helsingissä. Palkinto on ensimmäinen laatuaan Ammattikeittiöosaajien historiassa. Kuvassa voittajien edustajat Siilinjärveltä kukkien ja kunniakirja kera. Rinnalla onnittelijat

Lue lisää
| Ajankohtaista

Merkkipaaluja ammattikeittiöosaajien historiasta

Kokoontumisia, koulutuksia ja yhteistä kehittämistä- näistä on Ammattikeittiöosaajat tehty! Ammattikeittiöosaajat ry täyttää tänä vuonna 55-vuotta. Yhdistyksen toiminnan aikana olemme voineet todistaa julkisen ruokapalvelun huimaa kehitystä: erilaisia ruokatrendejä, ravitsemussuositusten kehittymistä, säädösten ja hygieniamääräysten tiukentumista, vastuullisuustoimien edistymistä ja yhä pidemmälle vietyä keittiöteknologiaa digitalisaatio- ja tekoälyratkaisuineen. Silti

Lue lisää