Ajankohtaista

| Ajankohtaista

SratKIT-hankkeessa luotiin kestävän kehityksen työkalupakki

SratKIT-hankkeen päätöswebinaarissa 13.10.2021 esiteltiin Itämeren alueen hankemaiden tuotoksena syntynyt 50 ohjeen työkalupakki, ”Toolkit”, kestävien julkisten ruokapalveluiden toteuttamisen avuksi. Työohjeet on tarkoitettu julkisille ruokapalveluille ja niiden hankinnoista vastaaville sekä tärkeille sidosryhmille kuten päättäjille, tuottajille, toimittajille, asiakkaille ja muille julkisille ja yksityisille toimijoille. Voit etsiä tilanteeseesi sopivia

Lue lisää
| Ajankohtaista

Vuoden 2021 Ammattikeittiöosaaja on tiimipelaaja ja empaattinen esimies

Vuoden 2021 Ammattikeittiöosaajaksi valittu Espoo Catering Oy:n aluepäällikkö Tarja Kinnunen on pidetty ja aikaansaava esimies. Titteli julkistettiin Ammattikeittiöosaajat ry:n syksyn seminaarissa Helsingissä 12.10.2021. Kinnunen jaksaa kannustaa alaisiaan ja työtovereitaan myös kiperissä tilanteissa ja toimii aina itse niin kuin puhuu. Hän on luotettava, aikaansaava ja kuitenkin

Lue lisää
| Ajankohtaista

Julkisten ruokapalveluiden vastuullisuusviestintä – vaativa ja laajeneva tehtävä

Miksi vastuullisuusviestintää tarvitaan? Vastuullisuusviestintä merkitsee julkisille ruokapalveluille erittäin vaativaa ja yhä laajenevaa tehtäväkenttää. Syynä on julkisten ruokapalveluiden tarjoama yhteiskunnallisesti keskeisen tärkeä kestävyyspalvelu – täysipainoinen ateria, joka perustuu sekä ravitsemus- että ympäristöosaamiseen. Lisäksi tämä julkinen ateria toteuttaa EU:n Vihreän Sopimuksen (Green Deal) kestävyyslinjauksia näkyvällä tavalla. Jokapäiväisestä

Lue lisää
| Ajankohtaista

Ei hävikkiä, kiitos

Vietämme jälleen hävikkiviikkoa, mikä muistuttaa koko ruokaketjua ja asiakkaita arvostamaan huolella valmistettua ruokaa, niin että sitä ei päätyisi hävikiksi. Maailmassa jopa kolmannes kaikesta viljellystä ja kasvatetusta ruuasta päätyy hukkaan, mikä on todella ”ympäristörikollista” toimintaa. Kaikkein kalleinta ruokaa on jätteeksi päätyvä ruoka. Hävikistä aiheutuvien taloudellisten tappioiden

Lue lisää
| Ajankohtaista

Ajanmukaista arkiruokaa oppilaita osallistamalla

VARUKE-hankkeessa mukana oleva Lempäälän ruokapalvelut toteutti hankkeen Kokeilunpaikka-jaksolla oppilaita osallistavan kasvisruokareseptikilpailun. Oppilaat eri luokka-asteilta saivat ehdottaa uusia kasvisruokia ikäryhmälleen ominaisella tavalla. Laadukkaita vinkkejä kertyi piirroksista, raaka-ainevihjeistä ja oppilaiden omista reseptiehdotuksista. Kilpailu käynnistettiin matalalla profiililla Wilma-oppilasviesti-järjestelmän kautta.”Tällainen työskentelytapa on meille uusi, mutta avaus on nyt

Lue lisää