Ajankohtaista

| Ajankohtaista

Kerro kasvisruuasta!

Vaikuttavaan viestintään tarvitaan sekoitus tietoa, tunnetta, asennetta ja osaamista. Mutta miten kertoa kasvisruuasta kiinnostavasti? KasvisPro- Työpajassa nro 3 käsiteltiin vastuullisuusviestintää laajemminkin ja kuultiin hieno case-esimerkki Keravan ruokapalveluiden kasvisruokastrategiasta. Toimivalla (vastuullisuus)viestinnällä rakennetaan organisaatioiden julkisuuskuvaa joka päivä.  Viestintä ei ole erikseen tehtävä projekti, vaan arkipäiväistä tiedottamista

Lue lisää
| Ajankohtaista

Asiakaspalvelu edellyttää psykologista silmää

Täydellinen asiakaspalvelu ylittää odotukset.  Palvelutilanne on onnistunut, kun asiakkaan kysymyksiin osataan vastata ja toteuttaa palvelutilanteen kannalta oleellisia asioita kuten erityistarpeita ja makutoiveita. Selkeä viestintä ja havainnollinen ruokalista avittavat osaltaan sujuvaa palvelua. Tässä artikkelissa käsitellään asiakaspalvelutyön merkitystä koko organisaation menestymisen taustalla. Kuva: Rodeo Parhaimmillaan

Lue lisää
| Ajankohtaista

Sairaalan henkilöstöravintolassa kotiruoka pitää pintansa

Palvelujohtaja Merja Tarasow johtaa ruokapalveluja Keski-Suomen hyvinvointialueella ja oli käynnistämässä upouuden sairaala Novan henkilöstöravintolaa, Poukamaa. Sairaala Nova ja henkilöstöravintola Poukama avattiin alkuvuodesta 2021. Ravintolasaleja on kaksi ja asiakaspaikkoja noin 250. Asiakkaita on päivittäin noin 800, suurin osa 10.30-12.00 välillä. Myös aamupalaa on tarjolla. ”Täällä syövät

Lue lisää
| Ajankohtaista

Hävikki hallintaan yhteistyöllä!

Wasteless Food services in Finland- hankkeessa selvitettiin ruokatuotannon ennakoinnin ja suunnittelun merkitystä ruokahävikin ehkäisyssä ja haettiin uusia ratkaisuja hillitä hävikkiä erilaisissa julkisissa ja yksityisissä ruokapalveluissa. Hanke käynnistyi ruokapalveluiden ja ravintoloiden hakukartoituksella helmikuussa 2022.  Hankkeeseen valittiin 19 erityyppistä ruokapalveluorganisaatiota, jotka järjestävät koulu- tai oppilaitosruokailua tai hoivakodin,

Lue lisää
| Ajankohtaista

Kohti kasvisvoittoista ruokalistaa

Mistä löytää toimivia raaka-aineita ja käyttökelpoisia reseptejä joukkoruokailun kasvisruokalistoille? Entä miten taklata tuotekehityksen haasteet uutta reseptiikkaa suunniteltaessa? Näitä asioita pohdittiin KasvisPro-ohjelman toisessa verkkotyöpajassa. Tuotekehityksen ABC ” Kasvisruokaohje ei ole sama kuin jauhelihakeitto pois jauheliha”, painotti tuotantopäällikkö Jyrki Karppinen Kymijoen ravintopalveluista työapajan alustuspuheenvuorossa. Ratkaisevaa

Lue lisää