Ajankohtaista

| Ajankohtaista

Monikulttuurisuuden matkalla

Pirkanmaan Voimian henkilöstöpäällikkö Katriina Bergmann puhui Amkon kevätseminaarissa  työpaikkojen monimuotoisuudesta erityisesti monikulttuurisuuden näkökulmasta. Teema on ajankohtainen monissa ateriapalveluita tuottavissa organisaatioissa. Voimiassa teema on  puhuttanut viime vuosina paljon ja merkittäviä edistysaskeleita onkin otettu. Tässä jutussa Katriina Bergmann kertoo  Pirkanmaan Voimian  yhdessä Baronan

Lue lisää
| Ajankohtaista

Ilmianna esimerkillinen ammattikeittiö!

ILMIANNA ESIMERKILLINEN AMMATTIKEITTIÖ! Juhlavuoden kunniaksi Ammattikeittiöosaajat ry haluaa nostaa valokeilaan esimerkillisen  ruokapalvelualan työyhteisön, jossa arki sujuu mallikkaasti, työntekijät viihtyvät ja esihenkilötyö on läsnäolevaa ja kannustavaa. Ammattikeittiötyö on fyysisesti vaativaa ja myös henkisesti kuormittavaa. Ruokapalvelun ammattilainen on moniosaaja, jonka on työpäivän aikana

Lue lisää
| Ajankohtaista

Hiililounas-hankkeessa luotiin ammattikeittiöille soveltuvia maistuvia reseptejä suomalaisista kasviproteiineista

Ammattikeittiöt tavoittavat päivittäin jopa kolmanneksen suomalaisista, minkä vuoksi ne ovat merkittävässä roolissa kasvisruokien edistäjänä. Turun yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen yhteisessä Hiililounas-hankkeessa kysyttiin ammattikeittiöiltä, mitä täytyisi tehdä, jotta kotimaisia kasviproteiineja (härkäpapu, hamppu, herne) saataisiin paremmin esille lounasruokailussa. Vastauksista nousi esiin kolme selkeää toivetta: lisää maistuvia kasvisreseptejä, lisää tietoa

Lue lisää
| Ajankohtaista

Unohtuivatko kasvisruokakeskustelusta kasvikset?

Luit otsikon aivan oikein! Projektikoordinaattori Virpi Kemi Ammattikeittiöosaajista haastoi KasvisPro- työpajan osallistujat pohtimaan onko kasvisruokakeskustelu tällä hetkellä liian proteiinikeskeistä, kun tavoitteet kasvisproteiinien löytämiseksi ja aterioiden proteiinimäärien täyttymiseksi ovat niin valtaisat. Hyvin rakennettu kasvisruoka on kuitenkin paljon muutakin kuin kasviproteiineja. Se koostuu laajasta kirjosta värikkäitä

Lue lisää
| Ajankohtaista

Asiakasyhteistyö kasvattaa luottamusta

Palveluiden ja tuotteiden kehittäminen ei ole erillinen toiminto, vaan syklinen prosessi, joka palkitsee niin asiakkaat kuin ruokapalvelutoimijat. ”Ruokapalvelun asiakkaiden osallistaminen ja yhteinen kehittäminen on muutakin kuin toiveiden kysymistä”, painotti KasvisPro-ohjelman neljättä verkkotyöpajaa vetänyt Niina Rantakari Seinäjoen ammattikorkeakoulusta. Työpajan aiheena oli asiakkaiden osallistaminen ja toimivien vuorovaikutuskäytäntöjen

Lue lisää