Ajankohtaista

| Ajankohtaista

Teknologiasta tukea ruokahävikin hallintaan

Luonnonvarakeskuksen raportin mukaan vuonna 2020 kaikesta Suomessa syntyneestä ruokahävikistä ravitsemispalveluiden ruokahävikin osuus oli 17 %. Tämä tarkoittaa kokonaisuudessaan 61 miljoonaa kiloa, ja yhtä asukasta kohti 11 kiloa ruokahävikkiä vuodessa. ¹ Ruokahävikin vähentämiseksi Suomi on sitoutunut yhtenä EU-maana YK:n Agenda 2030 tavoitteeseen puolittaa ruokahävikin määrä ketjun

Lue lisää
| Ajankohtaista

Vastuullisuusohjelma tekee vastuullistyöstä tavoitteellista ja rohkaisee viestimään

Teksti: Marjut Huhtala, Kuvat: Jukka Pelkonen Julkisissa ruokapalveluissa vastuulliset toimintatavat on otettu tosissaan ja pitkään. Nyt niitä voidaan entisestään vauhdittaa uuden vastuullisuusohjelman avulla. Vastuulliset ruokapalvelut-hankkeen loppuseminaarissa julkaistua vastuullisuusohjelmaa työstettiin kolmen vuoden ajan kymmenen eri ruokapalveluorganisaation kanssa. Hankkeen aikana toimijat ammensivat tietoa asiantuntijapuheenvuoroista vastuullisuuden

Lue lisää
| Ajankohtaista

Hyvä työilmapiiri on kaikkien yhteinen asia

Teksti: Krista Korpela-Kosonen Hyvä työilmapiiri rakentuu työpaikan arjessa. Se on työkaverin huomioimista ja arvostusta sekä yhteisten tavoitteiden jakamista. Ei ole lainkaan yhdentekevää, millaisessa ilmapiirissä saamme tehdä päivittäisen työmme. Työpaikan ilmapiiri vaikuttaa muun muassa työmotivaatioon, työssä jaksamiseen ja viihtymiseen sekä työhön sitoutumiseen. ”On

Lue lisää
| Ajankohtaista

Kasviksia, kasviksia!

KasvisPro-hanke tarjoaa tuhdin tietopaketin kasvisruokailun teoriaa ja käytännön kasvisruokakokkausta testatuin reseptein. Kasvisruokailun järjestäminen joukkoruokailussa ei ole aivan yksinkertaista. Pitää löytää reseptejä ja valmistaa sellaisia kasvisruokia, jotka toimivat monissa eri valmistusmenetelmissä, kestävät lämpösäilytystä, näyttävät houkuttelevilta ja ennen kaikkea maistuvat asiakkaille. Kasvisproteiinin saatavuus ja hinta sekä

Lue lisää
| Ajankohtaista

Oppilasravintolan monitaitoinen kokki toimii suunnitelmallisesti ja suurella sydämellä

Vuoden -23 Ammattikeittiöosaaja on kokki Päivi Korpi-Kaija Kurikan kaupungin ruokapalveluista. Korpi-Kaija toimii vastuukokkina Jurvan yhtenäiskoulun oppilasravintolassa huolehtien tiiminsä kanssa neljänsadan oppilaan ja sadan päiväkotilapsen päivittäisestä ruokailusta. Tittelitunnustus julkistettiin Ammattikeittiöosaajien syysseminaarissa Helsingissä 24.10.2023. Kuva: Tomi Setälä Neljänkymmenen vuoden työuran tehnyt, ruokapalvelualan

Lue lisää