Ajankohtaista

| Ajankohtaista

Kun oppilaitos tulee työpaikalle – Live kouluttaa Jorvin sairaalakeittiön ammattilaisia

Live-säätiö aloitti kevättalvella 2023 lyhytkoulutusyhteistyön Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Jorvin sairaalan ammattikeittiön kanssa, jonka tavoitteena on tukea ja kehittää ammattikeittiön toimintaa ja luoda uusia näkökulmia henkilöstön arkeen ja nykyisiin työtehtäviin. Ammattiopisto Liven järjestämien koulutusten taustalla on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen myöntämä rahoitus, joka mahdollistaa

Lue lisää
| Ajankohtaista

Vastuullisuus näkyy monessa

Vastuullisuus ruokapalveluissa on laaja kenttä. Se ulottuu arvoista raaka-ainevalintoihin ja työyhteisön hyvinvoinnista astiahuoltoon. Alan toimijoiden kokemukset ja käytännöt antavat muillekin hyviä vinkkejä. Viisi kysymystä Vastuullisuudesta: Miten paljon teillä on toimipisteitä ja päivittäisiä syöjiä niissä? Keitä asiakkaanne ovat? Vastuullisuus näkyy ammattikeittiöiden strategiassa ja toiminnassa jo

Lue lisää
| Ajankohtaista

Vetovoimaa ruokapalvelualalle – VeRa hanke

Teksti: Päivi Pölkky ja Minna Luomanen, Kuvat: Verneri Klemettilä Ruokapalveluala on yksi suurimmista aloista, jossa pandemian seuraukset taloudellisen tappion lisäksi koskettivat myös alan imagoa. Vetovoimaa ruokapalvelualalle – hankkeessa pureudutaan alan vetovoimaisuuden lisäämiseen ja imagon nostatukseen positiivisemmaksi. Hankkeen eri

Lue lisää
| Ajankohtaista

LEAN – yhdessä askel askeleelta koko ajan paremmaksi

Teksti: Juha Jokinen, Defose Oy, Kuvat: Polkka – Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy, Markku Paloniitty, Harri Mäenpää Polkka – Pohjois-Karjalan tukipalvelut oy:ssä toiminnan jatkuva kehittäminen on osa arkea. Kehitystoiminnasta hyödynnetään paljon lean-ajattelutavalle tuttuja menetelmiä ja työkaluja. Lean-ajattelussa keskeistä on tehdä työstä

Lue lisää