Ajankohtaista

| Ajankohtaista

Kauhakaupalla kasvisruokaa-koulutustiedote

KasvisPro-koulutus sisältää kasvisruuan valmistusta käytännössä ja teoriaosuuden. Maksuton koulutus tarjoaa julkisille ruokapalvelutoimijoille ajantasaista tietoa kasvisruoasta ja -proteiineista innostavien videoiden ja pohdintatehtävien muodossa. Käytännön koulutuspäivässä kääritään hihat ja kokataan maistuvaa kasvisruokaa ammattikeittiökäyttöön vakioidun reseptiikan mukaisesti. Käytännön koulutukset (6 h) järjestetään eri puolilla Suomea syksyllä 2023. Kasvisruokatyöpajoissa

Lue lisää
| Ajankohtaista

Koneet avittavat prosesseja ja ratkaisevat työvoimapulaa

Teksti: Mari Cadaut Kuvat: Electrolux Professional Oy, Metos, Dieta  ja Ammattikeittiöosaajat ry:n kuvapankki Koneet avittavat prosesseja ja ratkaisevat työvoimapulaa Digitaaliset ratkaisut voidaan valjastaa tehostamaan prosesseja ja liiketoimintaa, tuomaan kustannussäästöjä, paikkaamaan työvoimapulaa ja parantamaan asiakaskokemusta. Ammattikeittiöt digitalisoituvat vauhdilla. Laitekanta on modernisoitunut viime vuosikymmenen aikana

Lue lisää
| Ajankohtaista

Asiakkalassa arvostetaan kouluruokaa

Asikkalassa on mietitty monenlaisia keinoja lisätä oppilaiden osallisuuden kokemusta kouluruokailussa. Viime syksynä aloitettu maksuton välipalatarjoilu on kerännyt paljon kiitosta. Kansainvälisesti ainutlaatuiseen suomalaiseen kouluruokailujärjestelmään liittyy monista vahvuuksista huolimatta myös uudistus- ja kehittämistarpeita. Maa- ja metsätalousministeriö asetti lokakuussa 2021 työryhmän valmistelemaan hallitusohjelman mukaisen kouluruuan kehittämisohjelman, joka julkistettiin

Lue lisää
| Ajankohtaista

Vastuullisuus osana ruokapalveluiden tuotantoprosesseja

Teksti: Eeva Koljonen, Ravitsemuspalveluliiketoiminnan lehtori ja Merja Ylönen, TKI-asiantuntija, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK. Kuvat: Ammattikeittiöosaajat ry:n kuvapankista, kuvaajat: Samuel Hoisko ja Tomi Setälä Kuljetusten ja raaka-aineiden hintojen kohoaminen ja alan paheneva työvoimapula haastaa tarkastelemaan ruokalistojen lisäksi myös tuotantotapoja ja prosesseja energiatehokkuuden ja logistiikan näkökulmasta.

Lue lisää
| Ajankohtaista

Kouluruokadiplomi täyttää 10 vuotta- suomalainen kouluruokailu 75 vuotta!

Tänä vuonna saamme viettää paitsi suomalaisen kouluruokailun 75-vuotisjuhlavuotta myös Ammattikeittiöosaajien koordinoiman Kouluruokadiplomi-käytännön kymmenettä toimintakautta. Kouluruokadiplomi on uraauurtava kouluruokailun ja ruokakasvatuksen itsearviointimalli ja oppimisalusta peruskoulujen ja lukioiden käyttöön. Melko tarkkaan kymmenen vuotta sitten juhlimme ensimmäistä Kouluruokadiplomia iloisissa tunnelmissa Kirkkoharjun kulukeskuksessa Kirkkonummella. Tuo

Lue lisää