Ammattikeittiön ABC -videot

Ammattikeittiön ABC on videosarja, jonka tavoitteena on tukea opiskelijoiden, työssäoppijoiden ja uusien työntekijöiden perehdyttämistä ammattikeittiöalalle.

Viisi lyhyttä teemavideota antavat katsauksen alan keskeisiin toimintoihin ja osaamisvaatimuksiin nopeasti ja helposti omaksuttavalla tavalla. Lisäksi ne kertovat ammattikeittiöalasta modernina, erityisosaamista vaativana ja monipuolisia työtehtäviä tarjoavana tulevaisuuden alana.

Videoidut teemat ovat ruoanvalmistusmenetelmät, ergonomia ja työturvallisuus, hygienia ja omavalvonta, kestävä kehitys sekä asiakaspalvelu.

Käyttökohteet

Videot on tuotettu osana Ammattikeittiöosaajat ry:n toteuttamaa ja maa- ja metsätalousministeriön rahoittamaa Arvostusta ammattikeittiöille -hanketta ja ne ovat vapaasti hyödynnettävissä työyhteisöissä ja oppilaitoksissa perehdytyksen, koulutuksen ja alan esittelyn tukena.

Yksittäiset teemavideot sopivat johdannoksi aihealueiden käsittelyyn esimerkiksi ravitsemisalan oppilaitoksissa ja työyhteisöjen sisäisissä koulutuksissa. Viiden videon sarjasta opiskelijat, työssäoppijat, kesätyöntekijät, maahanmuuttajataustaiset työntekijät tai ammatinvalintaa suunnittelevat saavat nopeasti ja helposti omaksuttavalla tavalla katsauksen alan keskeisistä asioista ja osaamisvaatimuksista.

Ammattikeittiön ABC –videosarja viestii alan vahvasta osaamisesta, ammattitaidosta ja oman työn arvostuksesta ja siksi se soveltuu erinomaisesti myös alan yleisesittelyyn.

Katso videot Ammattikeittiöosaajien Youtube-kanavalla:

Toista kaikki videot Youtuben soittolistalta

Ammattikeittiön ABC -videosarja

Tilaaja: Ammattikeittiöosaajat ry
Käsikirjoitus ja tuotannon suunnittelu: Ammattikeittiöosaajat ry
Tuotanto: Smile Audiovisual Oy
Rahoitus: Maa- ja metsätalousministeriö
Toteutusvuosi: 2016
Yhteistyökumppanit: Kymijoen Ravintopalvelut Oy, Taitotalon Kongressikeskus ja Amicom Oy, Pajunen Oy, Electrolux Professionals Oy, Fredman Group, Keuda, Vihdin Ateria ja Puhdistus, Hyvinkään Ateria- ja puhtauspalvelut, Nuorten Akatemia, Online Hygieniapassi, Tuusulan ruokapalvelut, Maito ja Terveys ry.