Ajankohtaista

Keskustelua kasvisruuasta

Ajankohtainen KasvisPro-hanke yllyttää positiiviseen kasvisruokakeskusteluun ja aktiivisiin toimiin kasvisruuan lisäämiseksi joukkoruokailussa. Ruokapalveluammattilaisille suunnattu KasvisPro-koulutusohjelma on edennyt käytännön reseptityöpajoista kevään-24 aikana järjestettäviin verkkotyöpajoihin. Ensimmäisessä työpajassa kuultiin kertaus kasvisruokailua tukevista ilmastostrategioista ja kansallisista vastuullisuustavoitteista, jotka yksimielisesti kannustavat kohti kasvisvoittoista ruokavaliota. Työapajan avannut erityisasiantuntija Auli Väänänen MMM:stä

Lue lisää
| Ajankohtaista

Itämeripäivä-reseptikilpailu

Ammattikeittiöosaajat ry ja John Nurmisen Säätiö haastavat ammattikeittiöosaajat suunnittelemaan itämeriystävällisiä ohjeita! Kisassa palkitaan ideat, jotka kunnioittavat itämerellistä ruokaperinnettä, huomioivat ravitsemussuositukset ja innostavat käyttämään Itämeren ympärillä viljeltyjä tai kasvavia raaka-aineita. Itämeren ruokavalion raaka-aineet: palkokasvit, juurekset, sipulit, täysjyvävilja, pikkukalat, marjat ja sienet ovat tutkitusti terveellisiä ja asiakkaille

Lue lisää
| Ajankohtaista

StratKIT-hankkeen loppukonferenssi verkossa 7.2.2024

Hyvät julkisten ruokapalveluiden toimijat! Alla kutsu 7.2.2024 ärjestettävään StratKIT+ projektin verkossa järjestettävään loppukonferenssiin. Tapahtuman kielenä toimii englanti ja Suomen aikaa tapahtuma järjestetään klo 10:30 – 13:00.Tästä pääset Ilmoittautumaan ja katsomaan ohjelman. Olette lämpimästi tervetulleita kuulemaan mm. hankkeessa kehitetyistä uusista kestävien julkisten aterioiden toimintaohjeista ja

Lue lisää
| Ajankohtaista

Teknologiasta tukea ruokahävikin hallintaan

Luonnonvarakeskuksen raportin mukaan vuonna 2020 kaikesta Suomessa syntyneestä ruokahävikistä ravitsemispalveluiden ruokahävikin osuus oli 17 %. Tämä tarkoittaa kokonaisuudessaan 61 miljoonaa kiloa, ja yhtä asukasta kohti 11 kiloa ruokahävikkiä vuodessa. ¹ Ruokahävikin vähentämiseksi Suomi on sitoutunut yhtenä EU-maana YK:n Agenda 2030 tavoitteeseen puolittaa ruokahävikin määrä ketjun

Lue lisää
| Ajankohtaista

Vastuullisuusohjelma tekee vastuullistyöstä tavoitteellista ja rohkaisee viestimään

Teksti: Marjut Huhtala, Kuvat: Jukka Pelkonen Julkisissa ruokapalveluissa vastuulliset toimintatavat on otettu tosissaan ja pitkään. Nyt niitä voidaan entisestään vauhdittaa uuden vastuullisuusohjelman avulla. Vastuulliset ruokapalvelut-hankkeen loppuseminaarissa julkaistua vastuullisuusohjelmaa työstettiin kolmen vuoden ajan kymmenen eri ruokapalveluorganisaation kanssa. Hankkeen aikana toimijat ammensivat tietoa asiantuntijapuheenvuoroista vastuullisuuden

Lue lisää