Ajankohtaista

| Ajankohtaista

Vastuullisuus osana ruokapalveluiden tuotantoprosesseja

Teksti: Eeva Koljonen, Ravitsemuspalveluliiketoiminnan lehtori ja Merja Ylönen, TKI-asiantuntija, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK. Kuvat: Ammattikeittiöosaajat ry:n kuvapankista, kuvaajat: Samuel Hoisko ja Tomi Setälä Kuljetusten ja raaka-aineiden hintojen kohoaminen ja alan paheneva työvoimapula haastaa tarkastelemaan ruokalistojen lisäksi myös tuotantotapoja ja prosesseja energiatehokkuuden ja logistiikan näkökulmasta.

Lue lisää
| Ajankohtaista

Kouluruokadiplomi täyttää 10 vuotta- suomalainen kouluruokailu 75 vuotta!

Tänä vuonna saamme viettää paitsi suomalaisen kouluruokailun 75-vuotisjuhlavuotta myös Ammattikeittiöosaajien koordinoiman Kouluruokadiplomi-käytännön kymmenettä toimintakautta. Kouluruokadiplomi on uraauurtava kouluruokailun ja ruokakasvatuksen itsearviointimalli ja oppimisalusta peruskoulujen ja lukioiden käyttöön. Melko tarkkaan kymmenen vuotta sitten juhlimme ensimmäistä Kouluruokadiplomia iloisissa tunnelmissa Kirkkoharjun kulukeskuksessa Kirkkonummella. Tuo

Lue lisää
| Ajankohtaista

Tiedolla johtaminen osaksi ruokapalveluiden arkea

Tiedätkö, mitä kaikkea johdat tiedolla päivittäisessä työarjessasi? Mistä lähteistä tietoa keräät sekä miten, kenelle ja miksi tietoja esität. Välillä kiireen keskellä saattaa tulla kiusaus tehdä päätöksiä mutu- tuntumalla, mutta se ei ole pidemmän päälle kestävä ratkaisu. Tiedolla johdettu toiminta ei perustu arvaukseen, hyvään onneen tai

Lue lisää
| Ajankohtaista

Asennemuutosta koulujen ja päiväkotien ruokapöytiin

Teksti: Tuija Heikkilä Kuvat: Ammattikeittiöosaajat ry AmmattikeittiöOsaaja-lehti kysyi neljän kunnan ruokapalveluista, missä määrin kouluissa ja päiväkodeissa tarjotaan kasvis- ja vegaaniruokaa. Selvisi, että kysyntä on edelleen yllättävän pientä. Vastauksia kerättiin neljästä eri kunnasta. Kysymykset: Miten paljon kunnassanne / kaupungissanne on kouluja ja päiväkoteja?

Lue lisää
| Ajankohtaista

Vegeruoka-haltuun webinaari

Vegeruoka haltuun- webinaari Amkon jäsenille 15.2.2023 klo 14-16                    Ruokailon perustaja ja kouluttaja, ravitsemusasiantuntija ja elintarviketieteiden maisteri Charlotta Hyttinen luennoi vegeruuan perusteista ja – valmistuksesta ammattikeittiöiden näkökulmasta. Koulutuksessa käsitellään useita teemoja: Miksi lisätä kasvisruokaa ruokavalioon? Miten rasvan käyttö ja maustaminen onnistuu kasvisruuassa ja miten loihdimme

Lue lisää