Itämeren ruokavaliossa suositaan pohjoismaisia hedelmiä ja marjoja sekä vihanneksia, juureksia ja sieniä. Viljoista suositaan ruista, ohraa sekä kauraa ja maitotuotteista ruokavalioon valitaan vähärasvaisia laatuja. Myös kalan ja rypsiöljyn säännöllistä käyttöä suositellaan.
Mikä parasta- Itämeren ruokavaliossa hyödynnetään lähialueilla tai lähialueen maissa tuotettuja raaka-aineita.
Ammattikeittiöosaajat ry järjesti yhteistyössä John Nurmisen säätiön,
Keskon ja Kalatukku Erikssonin kanssa keväällä-2024 reseptikilpailun, jossa haettiin Itämeren ruokavalioon sopivia reseptejä. Kokosimme nyt kilpailutöistä reseptivihkosen innoitukseksi ja ideoinnin pohjaksi niin ruokapalveluille kuin tavallisille kuluttajille!
Ruokaohjeet on testattu koekeittiössä 10:lle hengelle.
Alkuperäiset reseptikilpailun työt ja annoskortit löytyvät Ammattikeittiöosaajien toimistosta: marjut.huhtala@amko.fi
KTS: RESEPTIT TÄSTÄ
LUE lisää RESEPTIKILPAILUSTA ja voittajatöistä.