Ajankohtaista

|

Lähikuvassa ammattikeittiöosaaja- Intohimona ravitsemisala

Mira Raappana, tuotannonsuunnittelija, Pohjois-Pohjanmaan Amkon puheenjohtaja Työpaikka: Lööki – Oulun Tuotantokeittiö Oy Koulutus: suurtalouskokki ja restonomi Mira on ehtinyt kokiksi valmistuttuaan työskentelemään useissa eri ammattikeittiön työtehtävissä. Ennen nykyistä pestiään Oulun Tuotantokeittiö Oy:n tuotannonsuunnittelijana hän toimi Oulun Serviisissä ravitsemistyöntekijänä, kokkina, työnjohtajana ja tuoteasiantuntijana. Restonomiopinnot

Lue lisää
|

Oi noita aikoja!

Ammattikeittiöosaajat ry:n syntyvuonna 1969 suomalainen elämänmeno näytti sangen erilaiselta kuin tänään. Ruokakulttuurimme oli perinteisen talonpoikaista, mutta aavistuksia värikkäämmästä ja kansainvälisiä makuja enteilevästä ruokalautasesta oli jo näköpiirissä. Puoli vuosisataa sitten etenkin kurkku ja tomaatti hyväksyttiin kasviksista kotitalouksissa lautasille, useimmiten kuitenkin sokerilla hunnutettuna. Oikein moderneissa kodeissa

Lue lisää
|

Tietoa, taitoa ja ruokailoa!

Ammattikeittiöosaajat ry täyttää kuluvana vuonna 2019 pyöreät 50 vuotta! Vaikka tekijäsukupolvet vaihtuvat, ruoanvalmistuksen taitajia ja ravitsemustiedon käytännön jalkauttajia tarvitaan aina. Ammattikeittiöissä jos missä kansanterveyttä vaalitaan hyvän ravitsemuksen keinoin eri ikäryhmät huomioiden. Juhlavuoden sloganissa ja logossa tiivistyy kaikki se mitä haluamme jäsenistömme keskuudessa vaalia: ylpeyttä ruokaosaamisesta

Lue lisää