Yhdistys muuttaa nettiin ja muita väittämiä

Aika ajoin tulee mietittyä, minkälainen merkitys jäsenyhdistyksillä on nykypäivänä. Tulevatko jäsenet mukaan silkasta verkostoitumisen ilosta vai kaipaavatko enemmän tiukkaa tietoa ja ammatillista asiaa. Vai jotakin tältä väliltä? Kysymys on askarruttanut ja joutunut entistä tiukempaan tarkasteluun parin viimeisen erityispoikkeuksellisen vuoden aikana.

Töiden ulkopuolelta liikenevä aika tahdotaan käyttää mielekkäästi ja yhdistysten tarjoama ohjelma arvioidaan tarkasti. Ravitsemustietoa ja tietoa ammattikeittiöalalta löytyy kyllä yllin kyllin. Yksi yhdistyksemme tärkeimmistä tehtävistä onkin tiedon suodattaminen ja kiteyttäminen jäsenille sopivaan muotoon.

Yksi yhdistyksemme tärkeimmistä tehtävistä onkin tiedon suodattaminen ja kiteyttäminen jäsenille sopivaan muotoon.

Parhaimmillaan järjestö tarjoaa sosiaalisen tavan jakaa uutta tietoa. Ihmiset kaipaavat edelleen aitoa vuorovaikutusta oli se sitten livetapaamisia tai Teams-istuntoja. Ammattikeittiöosaajien aluetilaisuuksissa ja seminaareissa voi paitsi oppia myös verkostoitua. On kiva kuulla, miten muilla menee.

Totta vai tarua?

1) Sosiaalinen yhdistystoiminta hiipuu ja tapaamiset muuttuvat kokonaan virtuaalisiksi
Tarua: tapaamisia tarvitaan jatkossa ja näistä kumpuavia ideoita. Kasvokkain viestintä on edelleen supersosiaalisin tapa kohdata.

2 ) Seminaareja ei enää tarvita – hankimme kaiken tiedon verkosta tai muista kanavista
Tarua: ilman live-koulutuksia ja/tai ammattilaiswebinaareja jää paljosta paitsi. Tieto jäsentyy parhaiten, kun näkee ja kuulee kouluttajan ja voi käsitellä tietoa toisten osallistujien kanssa.
Hedelmälliset jatkokeskustelut tai -chattailut ovat seminaarien parasta antia.

3) Järjestötoiminta on sosiaalisia tyyppejä varten
Tarua: hyvin toimivasta yhdistystoiminnasta hyötyvät kaikki. Toiminnasta voi noukkia ”parhaat palat” sekä itseä miellyttävät sisällöt ja tavat osallistua.

4) Yhdistystoiminta on vanhahtavaa ja kaavoihin kangistunutta
Tarua: Nykypäivän yhdistystoiminta voi olla mukaansatempaavaa ja inspiroivaa.
Harva aluetilaisuuksiin osallistunut on lähtenyt kotiin nyrpeällä mielellä.

5) Yhdistyksen tekevät ihmiset
TOTTA! Ilman jäseniä ei olisi jäsenjärjestöä. Jäsenten aktiivisuus on toimintamme elinehto.

Kategoriat: