Ajankohtaista

| Ajankohtaista

Kotimaista kalaa halutaan, mutta saako sitä?

Kotimaisen kalan tarjontaa julkisissa ruokapalveluissa haluttaisiin lisätä. Jos asia olisikin vain halusta kiinni, se olisi jo tehty. Kotimaisen kalan tarjonnan lisäämisellä olisi monia myönteisiä vaikutuksia mukaan lukien suotuisat ympäristövaikutukset. Haasteita kuitenkin riittää, jotta maistuvat kotimaiset kalatuotteet löytävät tiensä asiakkaiden lautasille. Asiakkaille maistuu 95 prosenttia syö

Lue lisää
| Ajankohtaista

Varautuminen on vastuullisuutta

Ruokapalveluiden varautumissuunnitelma auttaa turvaamaan toiminnan edellytykset yllättävissä häiriö- ja poikkeustilanteissa. Kainuussa varautumissuunnitelmat päivitettiin kuntoon viiden kunnan ruokapalveluiden yhteisessä projektissa. Alkuvuodesta 2018 Kainuussa havahduttiin talviseen ongelmaan: puihin oli kasaantunut äärimmäisen raskas taakka tykkylunta. Vaikea tykkylumitilanne johti häiriöihin sähkönjakelussa, sillä lumikuorma taivutti puita sähkölinjojen päälle. Sen

Lue lisää
| Ajankohtaista

Uusi opas vastuullisten ruokapalveluiden hankintaan

Opas vastuullisista ruokapalveluhankinnoista julkaistu Vastuulliset ruokapalveluhankinnat -oppaan esimerkit, malliasiakirjat ja tarkistuslistat tarjoavat konkreettista apua sekä oman ruokapalvelun että ruokapalveluhankinnan kehittämiseen. Oppaassa kerrotaan, millainen on vastuullinen ja toimiva ruokapalvelu, mitkä ovat sen järjestämistä ja hankintaa ohjaavat strategiat, tavoitteet ja ohjelmat sekä suositukset ja miten ruokapalveluiden järjestäminen ja

Lue lisää
| Ajankohtaista

Vastuullisuus on valttia, mutta edellyttää malttia

Ekologinen ajattelu ja vastuullisuustoimet ovat aikamme megatrendejä myös ammattikeittiöissä. Ammattikeittiöosaajat ry:llä on ollut ilo olla mukana kansallisessa Vastuulliset ruokapalvelut -hankkeessa yhtenä toimijana ja sparraajana. Antoisat keskustelut kymmenen ohjelmassa toimivan ruokapalveluorganisaation kanssa antavat osviittaa siitä, mitä vastuullisuus julkisille ruokapalveluille tarkoittaa ja miten sitä käytännössä toteutetaan.

Lue lisää
| Ajankohtaista

Tvärminnessä vastuullisuus on arkipäivää

Tvärminnen eläintieteellinen asema sijaitsee Hangossa aivan Suomenlahden suulla. Ensi vuonna 120 vuotta täyttävän aseman keittiössä valmistetaan aterioita ja kokoustarjottavia niin henkilökunnalle kuin vierailijaryhmille. Paikan asiakaskunta on jo valmiiksi ekologisesti ajattelevaa, ja ruokailuun liittyvät vastuullisuusteot otetaan kiitollisina vastaan. Tvärminnen ruokapalveluvastaava Saara Silen on tänä syksynä voinut

Lue lisää