Ajankohtaista

| Ajankohtaista

Yhdistys muuttaa nettiin ja muita väittämiä

Aika ajoin tulee mietittyä, minkälainen merkitys jäsenyhdistyksillä on nykypäivänä. Tulevatko jäsenet mukaan silkasta verkostoitumisen ilosta vai kaipaavatko enemmän tiukkaa tietoa ja ammatillista asiaa. Vai jotakin tältä väliltä? Kysymys on askarruttanut ja joutunut entistä tiukempaan tarkasteluun parin viimeisen erityispoikkeuksellisen vuoden aikana. Töiden ulkopuolelta liikenevä aika tahdotaan

Lue lisää
| Ajankohtaista

Elintärkeä ergonomia

Hyvin suunniteltu työergonomia pidentää työuria, vähentää sairauspoissaoloja ja keventää työskentelyä. Ergonomialla on kiistaton vaikutus työhyvinvointiin ammattikeittiöissä, joissa muun muassa toistuvat liikkeet ja asennot sekä monet työvaiheet kuormittavat tuki- ja liikuntaelimistöä. Porvoon ruokapalveluissa ergonomia otetaan tosissaan. Porvoon ruokapalvelut työllistää noin 100 henkilöä ja käsittää 45 keittiötä.

Lue lisää
| Ajankohtaista

Ravitsemussitoumus auttaa viestimään vastuullisuudesta

Ruokapalvelualan toimijat ovat toistaiseksi tehneet melko vähän ravitsemussitoumuksia. Kymijoen Ravintopalveluissa ravitsemussitoumukset ovat tuoneet näkyvyyttä vastuullisuustyölle ja uusia ideoita toimintaan. ”Vähennämme ruokalistoilla punaisen lihan määrää ja korvaamme sitä kasviproteiineilla. Tarjoamme oppilas- ja opiskelijaruokailussa päivittäin kasvisruokaa. Pidämme joka päivä myynnissä vähintään yhtä välipalatuotetta, jossa ei ole lisättyä

Lue lisää
| Ajankohtaista

Tuotantotavat puntarissa

Ammattikeittiön tuotantotavan valintaan vaikuttavat useat tekijät. Oli sitten edessä keittiön saneeraus tai aivan uuden tuotantokeittiön perustaminen, on valmistusprosessi mietittävä huolellisesti läpi tuotantoketjun. Asiakaskunnan tarpeet ja tuotettavien palveluiden erityisvaatimukset nousevat ykköskriteeriksi, kun puntaroidaan ammattikeittiöiden eri tuotantotapoja. Vertailtaviksi nousevat prosessin kustannustehokkuus, laitteistolle asetettavat vaatimukset, tilojen riittävyys, kylmä-

Lue lisää
| Ajankohtaista

Wasteless Food Services in Finland-hankkeessa pureudutaan erityyppisten ruokapalveluiden hävikinhallintaan

Ammattikeittiöosaajat ry on mukana Wasteless-hankkeen jatkohankkeessa Wasteless Food Services in Finland.  Hanketta koordinoi Seinäjoen Ammattikorkeakoulu. Muita toimijoita ovat Jyväskylän ja Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulut. Hanketta rahoittaa Ruokavirasto. Hankkeessa pureudutaan erityyppisten ruokapalveluiden hävikinhallintaan. Tavoitteena on lisätä ruokapalveluiden aktiivista otetta hävikin hallinnassa systematisoimalla hävikin mittaamista ja seurantaa sekä parantaa

Lue lisää