Ajankohtaista

| Ajankohtaista

Lisää veto- ja pitovoimaa

Ravintola- ja ruokapalvelualan veto- ja pitovoiman eteen pitää tehdä määrätietoista työtä, jotta alalle riittää osaajia nyt ja tulevaisuudessa. Näkemyksensä kertovat nyt alan kokeneet opettajat. Tiimityötä parhaimmillaan, monipuoliset työllistymis- ja uranäkymät, mahdollisuus tuottaa omalla työllä toisille ihmisille mielihyvää ja makuelämyksiä. Ravintola- ja ruokapalvelualaa pitäisi tuoda

Lue lisää
| Ajankohtaista

Mallikas kouluruokailu rakennetaan yhteispelillä!

Seinäjoen Lintuviidan koululla ja Linnunradan päiväkodissa toimitaan saneerauksen keskellä. Tämä ei menoa haittaa, eikä varsinkaan oppilaiden ja päiväkotilasten iloisia ruokahetkiä. Vaikka saneeraustoimet muutoin jatkuvat, on koulun ja päiväkodin ruokasali jo saanut uuden modernin ilmeen. ”Koulun ja päiväkodin saneerauksessa ja valmistuskeittiön muokkaamisesta palvelukeittiöksi on pyritty ottamaan

Lue lisää
| Ajankohtaista

Miten yläkoululaiset saataisiin syömään kouluruokaa päivittäin?

Suomessa kaikilla perusopetuksen ja toisen asteen oppilailla on oikeus maksuttomaan lounaaseen jokaisena koulupäivänä. Koulussa opitaan paitsi ruokailutavoista ja ravitsemuksesta, myös niiden merkityksestä hyvinvointiin. Kouluruokailua ohjaavat lait, määräykset ja ohjeet, mutta viime kädessä koulut päättävät itse, miten ruokailu järjestetään. Vaikka suomalainen kouluruoka on kehittynyt vuosikymmenien aikana,

Lue lisää
| Ajankohtaista

Ammattikeittiöiden osaamistarpeet tulevaisuudessa

Ammattikeittiöiden osaamistarpeet tulevaisuudessa Maailma on jatkuvassa muutoksessa. Tulevaisuuden osaamistarpeet vaativat ennakointia ja valmistautumista. Opetushallituksen osaamisen ennakointityöryhmän (OEF) kartoituksen tulokset tarjoavat arvokasta tietoa siitä, miten ammattikeittiöiden työntekijät pysyvät kehityksessä mukana. Tässä artikkelissa käsitellään OEF:n ennakointituloksia, mitä osaamista tulevaisuudessa tarvitaan. Kuva: Freepik.com Sosiaaliset taidot, tekninen

Lue lisää
| Ajankohtaista

Lihapullista Linnan juhliin

Tasavallan presidentin kansliassa keittiömestarina työskentelevä Jyrki Jääskeläinen nauttii monipuolisesta työstään, jossa arkea ovat yhtä lailla kotoisat korvapuustit ja lihapullat kuin Linnan juhlat ja edustuspäivälliset. Väillä pyöritellään lihapullia ja leivotaan kotoisasti korvapuusteja, välillä valmistellaan monen ruokalajin juhlavia edustuspäivällisiä. Toisinaan ruokailijoina on vain tasavallan presidentti ja hänen

Lue lisää