Ajankohtaista

| Ajankohtaista

Alustava kutsu: SratKIT-hankkeen päätöswebinaari 13.10.2021

Interreg BSR -projekti StratKIT on päättymässä-  merkitse jo nyt kalenteriisi kaikille avoin päätöswebinaari 13.10.2021! StratKIT-päätöswebinaarissa esitellään kestävän kehityksen trendejä Itämeren alueella (BSR) ja lukuisia työkaluja, jotka esittävät innovatiivisia toimenpiteitä kohti kestäviä julkisia hankintoja ja ateriapalveluja. StratKIT-projekti (Interreg BSR, 2019-2021, www.stratkit.eu, @StratKIT) yhdistää 13 kumppania ja

Lue lisää
| Ajankohtaista

Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelmassa haetaan ratkaisuja ammattikeittiöiden kestävyystavoitteiden toteuttamiseen

VARUKE-hankkeessa sparrataan julkisia ruokapalveluita luomaan omaan toimintaympäristöönsä soveltuvia vastuullisuussuunnitelmia. Suunnitelmaa rakennetaan teemoitetuissa työpajoissa valittujen ruokapalvelujen kanssa ja syntyviä tuotoksia jalkautetaan laajalti muidenkin ruokapalveluiden hyödynnettäviksi. Hankkeessa syntyvät kokeilut, suunnitelmat ja ideat aktivoivat kaikkia julkisia ruokapalvelutoimijoita vastuullisuustoimiin ja kannustavat kertomaan kestävyystoimista myös asiakkaille ja muille sidosryhmille.

Lue lisää
| Ajankohtaista

Tulevaisuuden kouluruokailu – Vahvempaa yhteistyötä ja tasavertainen mahdollisuus välipaloihin

Korkeintaan joka kymmenes oppilas syö päivittäin täysipainoisen koululounaan ja vain joka neljäs kunta tarjoaa oppilaille maksuttoman välipalan koulupäivän venyessä. Oppilaiden jaksaminen tulee varmistaa tarjoamalla maksuton ja täysipainoinen välipala kaikille peruskoulun oppilaille jokaisena koulupäivänä, todetaan tuoreessa selvityksessä. Osana valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoimintaa toteutettu ’Kattava koululounas ja

Lue lisää
| Ajankohtaista

Ruoka ei ole roskaa

WASTELESS-hankkeeessa kehitetään useita tapoja vähentää ruokahävikkiä ammattikeittiöissä Hankkeen tavoitteena on kehittää suurtalouskeittiöiden ja ruokapalvelukeskusten ruokahävikin seurantaa tehokkaammaksi, sekä vaikuttaa ruokahävikin vähentämiseen reseptiikan kehittämisen, digitaalisen mittaamisen ja koneoppimiseen pohjautuvan ennustettavuuden kautta. Hankkeen keskeinen päätavoitteena on vähentää ruokahävikin kokonaismäärää 20 prosenttia nykyisestä määrästä. Wasteless-hankkeen

Lue lisää
| Ajankohtaista

Ruokapalveluissa kehitetään uusia vastuullisuuden toimintamalleja

Kymmenen ruokapalvelutoimijaa on valittu mukaan kolmivuotiseen kehitysohjelmaan, jossa luodaan uusia toimintamalleja kestävän ruokajärjestelmän ja ammattikeittiöiden vastuullisuustoimien edistämiseksi. Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelma (Varuke)  on kansallisen ilmastoruokaohjelman suurin hanke, jonka tavoitteena on jalkauttaa uusia, konkreettisia ja vastuullisuutta edistäviä toimintamalleja ammattikeittiöiden käyttöön. – Ilmastoruokaohjelma tukee

Lue lisää