Ajankohtaista

| Ajankohtaista

Vastuulliset ruokapalvelut Amkon kevään seminaarin pääteemana

Vastuullisuus näkyy vahvasti ruokapalveluiden arjessa. Amkon toukokuisen seminaarin lukuisissa puheenvuoroissa saimme laajan kattauksen kestävän kehityksen hankkeista ja tietoa ruokapalveluiden konkreettisista toimista vastuullisuuden edistäjinä. Myös seminaarin vuorovaikutusluennot toivat tärkeää ajateltavaa  runsaslukuiselle osallistujajoukolle.   Päivän aloituspuheenvuorossa kuultiin Palvelukeskus Helsingin  vastuullisuusasianatuntija Tytti Pakarisen katsaus Helsingin kaupungin ilmastotavoitteisiin

Lue lisää
| Ajankohtaista

Sosiaalisesti vastuulliset ruokapalvelut parantavat ravitsemisalan imagoa

Sosiaalinen vastuullisuuden toteuttaminen on ruokapalveluissa ajankohtaisempaa kuin koskaan. Jatkuvat muutokset, työvoimapula ja kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttaminen edellyttävät organisaatioilta entistäkin tarkempaa huolehtimista työntekijöiden hyvinvoinnista, osaamisesta, motivoinnista ja perehdyttämisestä. Varuke-hankkeen huhtikuun työpajassa käsiteltiin monipuolisesti sosiaalisen vastuullisuuden teemoja. Sosiaalinen vastuullisuus voidaan karkeasti jakaa neljään osa-alueeseen: Henkilöstö

Lue lisää
| Ajankohtaista

Wasteless Food Services in Finland -hanke käynnistyi ruokapalveluorganisaatioiden kyselykartoituksella

Wasteless Food Services in Finland -hanke käynnistyi ruokapalveluorganisaatioiden kyselykartoituksella Wasteless Food Services in Finland -hanke (WFSF) käynnistyi ruokapalveluiden ja ravintoloiden hakukartoituksella helmikuussa 2022. Hankkeeseen haetaan erityyppisiä ruokapalveluyrityksiä (sairaala, hoivakoti, huoltoasema, henkilöstöravintola, koulu, päiväkoti) eri puolelta Suomea. Hankkeesta kiinnostuneita osallistujia ilmoittautui yhteensä 33 kappaletta. Kyselyn ja

Lue lisää
| Ajankohtaista

Yhdistys muuttaa nettiin ja muita väittämiä

Aika ajoin tulee mietittyä, minkälainen merkitys jäsenyhdistyksillä on nykypäivänä. Tulevatko jäsenet mukaan silkasta verkostoitumisen ilosta vai kaipaavatko enemmän tiukkaa tietoa ja ammatillista asiaa. Vai jotakin tältä väliltä? Kysymys on askarruttanut ja joutunut entistä tiukempaan tarkasteluun parin viimeisen erityispoikkeuksellisen vuoden aikana. Töiden ulkopuolelta liikenevä aika tahdotaan

Lue lisää
| Ajankohtaista

Elintärkeä ergonomia

Hyvin suunniteltu työergonomia pidentää työuria, vähentää sairauspoissaoloja ja keventää työskentelyä. Ergonomialla on kiistaton vaikutus työhyvinvointiin ammattikeittiöissä, joissa muun muassa toistuvat liikkeet ja asennot sekä monet työvaiheet kuormittavat tuki- ja liikuntaelimistöä. Porvoon ruokapalveluissa ergonomia otetaan tosissaan. Porvoon ruokapalvelut työllistää noin 100 henkilöä ja käsittää 45 keittiötä.

Lue lisää