Kauhakaupalla kasvisruokaa-koulutustiedote

KasvisPro-koulutus sisältää kasvisruuan valmistusta käytännössä ja teoriaosuuden. Maksuton koulutus tarjoaa julkisille ruokapalvelutoimijoille ajantasaista tietoa kasvisruoasta ja -proteiineista innostavien videoiden ja pohdintatehtävien muodossa. Käytännön koulutuspäivässä kääritään hihat ja kokataan maistuvaa kasvisruokaa ammattikeittiökäyttöön vakioidun reseptiikan mukaisesti.

Käytännön koulutukset (6 h) järjestetään eri puolilla Suomea syksyllä 2023. Kasvisruokatyöpajoissa ammattilaiset valmistavat yhdessä kasvisruokaa, keskustelevat, sparraavat ja jakavat kokemuksia kasvisruoasta ja kasviproteiinien käytöstä. Työpajoissa käytettävä reseptiikka sopii suuriinkin valmistusmääriin.

Koulutusta järjestetään seuraavilla paikkakunnilla: Helsinki, Vantaa (2 kpl), Kotka, Hämeenlinna, Turku, Tampere, Lahti, Mikkeli, Jyväskylä, Vaasa, Seinäjoki, Joensuu, Kuopio, Kajaani, Oulu, Rovaniemi.

Ilmoittaudu tästä mukaan (osa koulutuspäivistä on jo täynnä).

Kauhakaupalla kasvisruokaa -koulutusta tukee kattava käytännönläheinen teoriapaketti. Se koostuu videoista, joilla asiantuntijat kertovat teemoista Kasvisruokailun Abc, Kestävää kasvisruokaa maukkaasti ja Kiinnostava kasvisruoka. Teoriaosa sisältää myös tehtäviä, jotka aktivoivat pohtimaan ja testaavat opittua.

Käytännönkoulutusten jälkeen osaamista on mahdollista syventää verkkotyöpajoissa (5 kpl) talvella 2024. Yhdessä osallistuneiden kanssa edistetään kasvisruoan ja kasviproteiinien käyttöä.

KasvisPro-koulutus toteutetaan Maa- ja metsätalousministeriön Ruokaketjun toiminnan edistämisen avustuksella rahoitetun Kasvisruoka ja -proteiinit ruokapalveluissa – KasvisPro koulutushankkeessa (1.1.2023-31.8.2024).

Lisätietoja:Projektipäällikkö, Piia Mikonsaari
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy
piia.mikonsaari@xamk.fi
p. 050 4108 048
www.xamk.fi/kasvispro

Hankkeen toimijat: