Tältä sivulta löydät StratKIT-hankkeen kansallisissa (Suomen) työpajoissa kehitettyjä työohjeita kestävän kehityksen edistämiseksi julkisissa ruokapalveluissa. Työohjeita ja toimintamalleja arvioidaan ja pilotoidaan hankkeen aikana. Siten niiden toimivuudesta saadaan vertaiskokemuksia erilaisissa ruokapalveluissa.
Voit vapaasti soveltaa työohjeita omassa toiminnassasi ja antaa palautetta (paivi.jamsen@amko.fi, marjut.huhtala@amko.fi ).
Julkisten ruokapalveluiden strategiaprosessi
Strategiaprosessi / vastuullisuussuunnitelma / resurssiviisauden etenemissuunnitelma
Hävikin hallinta
Ruokahävikin hallinta tarjoiluvaiheessa -työohje
Hävikinhallinta ruokapalveluissa -työohje
Kasvisruokailu
Kasvisruokaohjeet kestävien ruokavalintojen edistäjinä -työohje
Kasvisruokien houkutteleva tarjollepano -työohje

Kuva: Vastavalo
Kokonaisvastuullisuus
Kokoonaisvastuullisuus ruokapalveluissa -työohje

Kuva: Ammattikeittiöosaajat ry
Ruokakasvatusmenetelmät
Kasvikset tutuiksi aistilähtöisellä ruokakasvatuksella -työohje

Kuva: Rodeo
Tarjottimettomuus linjastoruokailussa
Tarjottimettomuus linjastoruokailussa -työohje
Vastuullisuusviestintä
Vastuullisuusviestinnän vuosikello -työohje

Kuva: Ammattikeittiöosaajat ry