Työohjeita kestävän kehityksen edistämiseen

Tältä sivulta löydät StratKIT-hankkeen kansallisissa (Suomen) työpajoissa kehitettyjä työohjeita kestävän kehityksen edistämiseksi julkisissa ruokapalveluissa. Työohjeita ja toimintamalleja arvioidaan ja pilotoidaan hankkeen aikana. Siten niiden toimivuudesta saadaan vertaiskokemuksia erilaisissa ruokapalveluissa.

Voit vapaasti soveltaa työohjeita omassa toiminnassasi ja antaa palautetta (paivi.jamsen@amko.fi, marjut.huhtala@amko.fi ).

Julkisten ruokapalveluiden strategiaprosessi

Strategiaprosessi / vastuullisuussuunnitelma / resurssiviisauden etenemissuunnitelma

Hävikin hallinta

Ruokahävikin hallinta tarjoiluvaiheessa -työohje
Hävikinhallinta ruokapalveluissa -työohje

Kuva:Suvi Laine

Kasvisruokailu

Kasvisruokaohjeet kestävien ruokavalintojen edistäjinä -työohje
Kasvisruokien houkutteleva tarjollepano -työohje

Kuva: Vastavalo

Kokonaisvastuullisuus

Kokoonaisvastuullisuus ruokapalveluissa -työohje

Kuva: Ammattikeittiöosaajat ry

Ruokakasvatusmenetelmät

Kasvikset tutuiksi aistilähtöisellä ruokakasvatuksella -työohje

Kuva: Rodeo

Tarjottimettomuus linjastoruokailussa

Tarjottimettomuus linjastoruokailussa -työohje

Vastuullisuusviestintä

Vastuullisuusviestinnän vuosikello -työohje

Kuva: Ammattikeittiöosaajat ry

Vedetön siivous

Vedetön siivous -työohje

Kategoriat: