Vastuulliset ruokapalvelut- kehitysohjelma käynnistyy kokeilunpaikka-haulla

Vastuulliset ruokapalvelut kehitysohjelma käynnistyy kokeilunpaikka-haulla tammikuun 2021 alussa

Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelma (Varuke) -hankkeessa laaditaan ja toteutetaan konkreettinen malli, jonka avulla julkiset ruokapalvelutoimijat saavat tukea ruokapalvelun vastuullisuustyön toteuttamiseen.

Vastuullisohjelmaan haetaan Kokeilunpaikka-haulla. Haku käynnistyy 4.1.2021. Kehitysohjelmaan valitaan enintään 10 eri kokoista ruokapalvelutoimijaa Motivan Kokeiluhaun kautta.
Valitut ruokapalvelut osallistuvat työpajoihin ja laativat sekä kehittävät omaa vastuullisuussuunnitelmaansa 3-vuotisen hankkeen aikana.

Työpajojen tulosten, niihin liittyvien kehittämistehtävien sekä kommenttien ja kokemusten kautta saadaan konkreettisia toimintatapoja, kuinka ruokapalvelutoimijat voivat edetä oman vastuullisuussuunnitelman laatimisessa. Toiminnan keskiössä on aito kehittäminen, joka huomioi eri vaiheessa olevat ruokapalvelut.

Vastuulliset ruokapalvelut -ohjelma perustuu hallituksen ilmastoruokaohjelmaan, jossa tavoitteena on yhteiskunnan siirtyminen kohti ilmastokestävää ruokajärjestelmää ja ruuan kulutuksen päästöjen vähentäminen.

Tiedote hankkeesta ja linkki 20.1.2020 klo 14.00-15.00 järjestettävään infotilaisuuteen löytyy TÄSTÄ tiedotteesta.

Lue lisää
Kategoriat: