Ammattikeittiöosaajat ry 50 v

Vuonna 2019 Ammattikeittiöosaajat ry täyttää 50 vuotta. Tältä sivulta voit seurata aiheeseen liittyviä juttuja ja haastatteluja.

Hyvää juhlavuotta kaikki amkolaiset- ollaan kuulolla!

 

| AMKO ry 50v

Juhlavuoden huoneentaulut ja some-kuvakkeet

Amkon lyhyt historiakooste- vuosikymmenet vaihtuvat osaajia tarvitaan aina amko_merkkipaaluja_50v Kuvasimme ammattikeittiöosaajien työtä ja historiaa huoneentauluilla  ja kuvakkeilla, jotka julkaistiin Amkon www-sivuilla, facebook-sivuilla ja muilla some-alustoilla juhlaviikon aikana lokakuussa 2019.

Lue lisää
| AMKO ry 50v

Lähikuvassa ammattikeittiöosaaja- Intohimona ravitsemisala

Mira Raappana, tuotannonsuunnittelija, Pohjois-Pohjanmaan Amkon puheenjohtaja Työpaikka: Lööki – Oulun Tuotantokeittiö Oy Koulutus: suurtalouskokki ja restonomi Mira on ehtinyt kokiksi valmistuttuaan työskentelemään useissa eri ammattikeittiön työtehtävissä. Ennen nykyistä pestiään Oulun Tuotantokeittiö Oy:n tuotannonsuunnittelijana hän toimi Oulun Serviisissä ravitsemistyöntekijänä, kokkina, työnjohtajana ja tuoteasiantuntijana. Restonomiopinnot

Lue lisää
| AMKO ry 50v

Oi noita aikoja!

Ammattikeittiöosaajat ry:n syntyvuonna 1969 suomalainen elämänmeno näytti sangen erilaiselta kuin tänään. Ruokakulttuurimme oli perinteisen talonpoikaista, mutta aavistuksia värikkäämmästä ja kansainvälisiä makuja enteilevästä ruokalautasesta oli jo näköpiirissä. Puoli vuosisataa sitten etenkin kurkku ja tomaatti hyväksyttiin kasviksista kotitalouksissa lautasille, useimmiten kuitenkin sokerilla hunnutettuna. Oikein moderneissa kodeissa

Lue lisää
| AMKO ry 50v

Tietoa, taitoa ja ruokailoa!

Ammattikeittiöosaajat ry täyttää kuluvana vuonna 2019 pyöreät 50 vuotta! Vaikka tekijäsukupolvet vaihtuvat, ruoanvalmistuksen taitajia ja ravitsemustiedon käytännön jalkauttajia tarvitaan aina. Ammattikeittiöissä jos missä kansanterveyttä vaalitaan hyvän ravitsemuksen keinoin eri ikäryhmät huomioiden. Juhlavuoden sloganissa ja logossa tiivistyy kaikki se mitä haluamme jäsenistömme keskuudessa vaalia: ylpeyttä ruokaosaamisesta

Lue lisää