Ammattikeittiöosaajien kevään seminaari
Seinäjoella 18.-19.4.2018

Paikka: Seinäjoki Frami, Kampusranta 9 B, Frami B, 60320 Seinäjoki

Ohjelma (pdf)

Ilmoittautuminen

Ohjelma:

18.4.2018  
9.00-9.55 Aamukahvi ja ilmoittautuminen 
9.55-10.00 Tervetuloa!
10.00-     10.45 Terveys ja maku samalla lautasella, miten Seinäjoella on edistetty  lasten ja nuorten terveyttä koulu-ja päiväkotiruokailussa? ruokapalvelujohtaja  Elli Åback, Seinäjoen kaupunki
  Seinäjoki on  mukana kansallisessa lasten lihavuuden ehkäisyn ohjelmassa, millaisia kokemuksia on saatu? terveyden edistämisen asiantuntija Ulla Frantti-Malinen, Seinäjoen kaupunki
10.45-11.15 Ammattikeittiöiden tuotantotavat vertailussa, Juha Jokinen Defose Oy, esityksessä vertaillaan yleisimpiä ja käytössä vakiintuneita tuotantotapoja
11.15-12.00 Paneelikeskustelu ammattikeittiöiden tuotantotavan valinnasta ja käyttökokemuksista ruokapalveluissa
  Paneelissa mukana:
Tuotantopäällikkö Jyrki Karppinen, Kymijoen Ravintopalvelut Oy
Ruokapalveluohjaaja Hajnalka Kiss-Herttua, Rovaniemen kaupungin ruoka-ja puhtauspalvelu
Ateria-ja siivouspalvelupäällikkö Hannakaisa Haanpää, Kangasalan kaupunki
Ravitsemispäällikkö Merja Ilomäki, Kokkolan keskussairaala, Soite
Ruokapalveluppäällikkö Helena Laitinen, Kiuruveden kunta

Paneelikeskustelua ohjaa Juha Jokinen
 12.00-13.15  Lounas
 13.15-13.50

Kasvisruuan kysyntä kasvaa - Millaista on ammattikeittiöissä valmistettava kasvisruoka? Esimerkkejä ja kokemuksia kasvisruokien kehittämisestä ja uusien proteiininlähteiden  soveltamisesta ammattikeittiöiden reseptiikassa, kouluttaja Kaisa Liinanki, Gradia Jyväskylä ja hankepäällikkö Sari Väänänen EkoCentria.

13.50-14.20 Kahvi
 14.20.15.00

Kasvisruoka ja lihankorvikkeet ovat nosteessa. Kuluttajien asenteisiin ja arvoihin kurkistetaan Foodwestin Kasvisruokatutkimus 2017 tiimoilta. Miten tämä asenneilmasto välittyy lounasruokailuun?, Emmi Penttilä, markkinatutkija ja Sissi Kaskela, Foodservice-yhteyshenkilö,  FOODWEST Oy

 15.00-16.00 Signmark  -X-factor -löytyykö kaikista X-tekijä?
 

Miten erilaisuus voi olla vahvuus? Miten heikkoudet kääntyvät vahvuuksiksi, kun vaihtaa näkökulmaa? Miten erottua markkinoilla? Miten rajoitukset voivat edistää luovuutta ja synnyttää uusia oivalluksia? Mikä on se tekijä, joka erottaa sinut kilpailijoistasi?
Signmark Marko Vuoriheimo ja Nuppu Stenros kertovat, miksi omiin unelmiin kannattaa uskoa.

19.4.2018  
8.30-9.15  Aamukahvi ja ilmoittautuminen
9.15-10.15  Maakuntauudistus ja ruokapalvelut- CASE Vaasa
 

Esittelyssä Vaasan uusi tukipalveluiden yhtiöittämismalli. Strateginen näkökulma:talousjohtaja Jan Finne, Vaasan kaupunki. Uuden osakeyhtiön ruokapalvelujen operatiivinen johtaminen ja henkilöstöä koskevan muutosprosessin läpivieminen: ruokapalvelujohtaja Kirsti Mylläri, Vaasan kaupunki

10.15-11.00 Sote-soppaa- ruokapalveluiden tulevaisuus ja Sote-uudistus,  Minna Salminen, Julkisten hyvinvointialojen liitto, JHL
11.00-11.10

Tauko

11.10-12.00 Mitä uudistuva tietosuoja edellyttää organisaatiolta?
 

Tietosuojan hallinta organisaatiossa:Tietosuoja-asetuksen uudistukset, tietosuojavastaavan rooli ja tehtävät, konsultti Oona Matinpalo, Arter Oy

 12.00-13.15 Lounas
13.15-14.00 Kohtaa aidosti ja kuuntele
 

Sari Havas, vuorovaikutus-ja esiintymistaitojen valmentaja Aikuisuudessa suurin osa päivästä kuluu työpaikalla. Siellä kulkevat näkymättömät viestinnän säikeet. Siellä pelataan valtapelejä, tiedostamattomia ja tiedostettuja ja tehdään valintoja: kannustanko vai nitistänkö, huomauttaa Havas, herättäen jokaista pohtimaan millaista ilmapiiriä on itse rakentamassa ympärilleen.

 14.00-14.30 Kahvi
14.30-15.30 Työvälineitä selkeään ja kokonaisvaltaiseen vuorovaikutukseen
 

Jatkamme iltapäivää  Sari Havaksen valmennuksessaPerehdymme hyvinvoinnin parantamiseen työyhteisössä ja siihen, miten sujuva ja tehokas yhteistyö saadaan aikaiseksi. Lisäksi Sari avaa valmennuksessa kehonkielen salaisuuksia ja antaa helppoja työvälineitä selkeään ja kokonaisvaltaiseen ilmaisuun.

 

Ohjelmamuutokset mahdollisia!

Ilmoittautuminen


Kysy näyttelypaikkaa: Marjut Huhtala, p. 050 341 3957, marjut.huhtala@amko.fi


................................................................................................................................................