Ammattikeittiöosaajat ry:n syksyn seminaari
Taitotalon kongressikeskuksessa Helsingissä 24.10.2017

Ohjelma (pdf)

Ilmoittautuminen

OHJELMA

Paikka: Taitotalo, Valimotie 8, 00380 Helsinki

8.15-9.10 Aamukahvi ja ilmoittautuminen
9.10-9.15
Tervetuloa!
9.15-9.45 Ikäihmisten ruokapalvelut muuttuvassa toimintaympäristössä, Ammattikeittiöosaajat ry:n kyselyn tuloksia, projektikoordinaattori Päivi Jämsén, Ammattikeittiöosaajat ry
9.45-10.30
Kilpailuetua palvelumuotoilulla – kuinka tehdä hyvästä erinomainen?
Ainutkertaisen asiakaskokemuksen tuottaminen edellyttää kykyä ajatella - jopa tuntea kuten asiakas. Palvelumuotoilu on lähestymistapa, jossa asiakas on kokonaisvaltaisesti palveluiden kehittämisen keskiössä. Täydellistä asiakaskokemusta voisi kuvailla tapahtumana, jossa ydinpalvelu saattaa jopa unohtua ja mieleen jää ainoastaan hyvä olo, Juha Jokinen ja Petri Jurvanen
10.30-10.40 Tauko
10.40-11.20 Miten koulutamme tulevaisuuden tekijät? Mitä koulutusreformi tarkoittaa ruokapalvelualan ammattikoulutuksessa? Ammattiopetuksen reformi opiskelijoiden oppilaitosten ja työnantajien näkökulmasta, koulutuspäällikkö Anne Haapalehto, Tampereen seudun ammattiopisto
11.20-12.00 Uusi hankintaopas kestäviin elintarvikehankintoihin
Millaisia ovat vastuulliset elintarvikevalinnat. Miten ekologisuus näkyy ammattikeittiöiden tuote-ja palvelutarjonnassa? , Elina Ovaskainen, Motiva
12.00-13.15 Lounas
13.15-14.15 Monikulttuuriset palveluorganisaatiot ja toimintaetiketti , imagokouluttaja
Isa Karlsson. Mihin asioihin meidän pitäisi kiinnittää huomiomme käytöstavoissamme ja toimintamalleissa, kun elämme monikulttuurisessa palveluiden maailmassa. Mihin vahvuuksiin kannattaa keskittyä ja mitä tunnistaa omasta käytöksestä, kun kohtaamme erilaisia kulttuureita työssä tai ruokapöydässä? Kouluttaja Isa Karlsson opastaa tekemään eron kulttuurisidonnaisen ja liike-elämän tapakulttuurin välillä.
14.15-14.45
Kahvi
14.45-15.45 Karisma on osa vuorovaikutusta, näyttelijä, Kari Ketonen
Kari Ketonen on psykoterapeutti, palkittu näyttelijä, käsikirjoittaja ja ohjaaja. Ketonen puhuu karismasta ja siihen vaikuttavista tekijöistä kuten energiasta, tietoisesta läsnäolosta ja yhteydestä omaan kehoon.
15.45 Vuoden Ammattikeittiöosaaja 2017-tittelin julkistaminen

Tervetuloa mukaan!

Kysy näyttelypaikkaa:
marjut.huhtala@amko.fi / p. 050 341 3957

****

Ammattikeittiöosaajat ry:n kevään seminaaripäivät 
Turussa 26.-27.4.2017

Eri puolilta Suomea Turun seminaariin matkanneet amkolaiset saivat runsaasti sulateltavaa huippupuhujien ajankohtaisista esityksistä.

amko_kevätseminaari_2017_1_web.jpg

Seminaarin esitysten tiivistelmiä:
Seminaarivihkon aineistot
Aistitko sinä kuten minä?, Terhi Pohjanheimo, Turun yliopisto
Miten työn uudelleen organisoimisella kehitettiin ruokatuotetta?, Tiina Tuovinen , XAMK
Ergonomia ja jaksaminen, Marja-Liisa Laitinen, XAMK
Jaakko Halmetojan esityslinkki:  jaakkohalmetoja.info/amko2017

Lämmin kiitos kaikille osallistujille!

Kuvatunnelmia seminaarista näet TÄSTÄ

***

Ohjelma (pdf)

Ohjelma
26.4.2017

Ajankohtaista ammattikeittiöille

8.30-9.20     
Aamupala ja ilmoittautuminen

9.20-9.30     Tervetuloa!

9.30-10.15   
Turun Arkea on monessa mukana - iloa ja eloa ammattikeittiöalan  erityisprojekteista, palvelujohtaja Paula Juvonen, Arkea Oy        

10.15-11.00              
Mitä ammattikeittiöissä tulee tietää ruuan mikrobiologisesta laadusta?
Ruokaturvallisuus meillä ja maailmalla
Ruokatuotannon kriittiset pisteet ammattikeittiössä
Liian lääkitsemisen vaarat
FT, sairaalamikrobiologi Marianne Gunell, Turun yliopistollinen keskussairaala

11.00-11.15 
Tauko

11.15-12.00              
Maistatko sinä kuten minä? Miten ruoan maku syntyy ja mikä siihen vaikuttaa? FT, laboratoriopäällikkö Terhi Pohjanheimo, Aistila, Turun yliopisto

12.00-13.15               L
Lounas

13.15-14.00              
Miltä kouluruoka maistuu?
PROMeal-projektin kokemuksia
Miten lapset kuvailevat kouluruokaa? Mitä voimme oppia pienten koululaisten sanallisista arvioista?, tutkija Sanna Talvia, Turun yliopiston PROMeal-hanke

14.00-14.30              
Kahvi

14.00-15.45              
Biohakkerointi- onko ravinto teknologiaa?
Hyvinvointi ja ravitsemus, tasapainoinen ruokavalio:hyvä      elämä!, teknologia ja ravinto, tietokirjailija Jaakko Halmetoja kertoo teemoista oman kokemustietonsa kautta.
Jaakon intohimona on terveyden ja hyvinvoinnin optimointi, biohakkerointi. Hän haluaa jakaa tietouttaan meta-ajattelusta ja näkee ravinnon teknologiana.

****

OHJELMA
27.4.2017

Muutosjohtaminen, Myynti on vuorovaikutusta,
Ota Intuitio voimavaraksi
 
8.30-9.20   
Aamupala ja ilmoittautuminen

9.20-9.30   Tervetuloa!

9.30-11.00                   
Muutoksen prosessit- ideasta menestymiseen:
muutoksen eri vaiheet, mielen ohjaaminen, hyvä tavoite ja selviytyjänprofiili.
Minna Marsh
, FM, mentaalivalmentaja

Minna Marsh on Suomen ensimmäinen mentaalivalmentaja ja työskennellyt huippu-urheilussa lukuisten urheilulajin parissa. Hän on kouluttanut monia yritysjohtajia yksilövalmennuksen metodein. ” Mentaalivalmennus on mielen treenaamista.”

11.00-11.15                 
Tauko

11.15-12.00                 
Tuottava ja tehokas ammattikeittiö

Miten työn uudelleen organisoimisella kehitettiin ruokatuotetta ja löydettiin samalla työergonomiaa parantavia ratkaisuja?

Mikkelin ammattikorkeakoulun hankkeessa haetaan konkreettisia parannuksia ammattikeittiötyön työprosesseihin.Marja-Liisa Laitinen, TtM, TKI-asiantuntija, Tiina Tuovinen, MMM, lehtori

12.00-13.00                 
Lounas

13.00-14.00                 
Kaikki paitsi myynti on turhaa.”- Aitoutta myyntiin!
Auttaako asiakastasi hienot käsitteet ja hifistely. Eikö myynti ole loppujen lopuksi luottamusta ja vuorovaikutusta ihmisten välillä? Jethro Rostedt kannustaa miettimään omia vahvuuksia ja vuorovaikutustyyliä asiakkaiden kanssa

14.00-14.30                 
Kahvi

14.30-15.45                 
Intuitio - työelämän hyödyntämätön voimavara
Mitä intuitio on ja miten intuitiivista tietoa voidaan hyödyntää paremmin?
Mitä viimeisin tieteellinen tutkimus kertoo intuitiosta?
Miten yllämme radikaaliin innovointiin ja täysin uudenlaiseen ajatteluun?
Intuitio-alueen asiantuntija
Asta Raami

 ***
Kysy näyttelypaikkaa toiminnanjohtajalta:
marjut.huhtala@amko.fi p.050 341 3957

***********************************************************

Ammattikeittiöosaajat ry:n syksyn seminaari
Taitotalon kongressikeskuksessa Helsingissä 11.10.2016

Ammattikeittiöosaajien seminaari innosti ajankohtaisilla aiheillaan

Uusia merkityksiä luova palvelumuotoilu, kasvisruokailu ja  psykologinen pääoma olivat teemoina Ammattikeittiöosaajien seminaarin puheenvuoroissa 11.10 Helsingissä

KUva_16_web.jpg

Lämmin Kiitos kaikille osallistujille, puhujille ja yhteistyökumppaneille!

Lue seminaarin yhteenveto TÄSTÄ

Leena Putkosen kasvisruokailua koskeva seminaariesitys

Linkki Arto Salosen artikkeliin palvelumuotoilusta:
https://www.linkedin.com/pulse/arvoperustainen-palvelumuotoilu-ravintolapalveluissa-arto-o-salonen

Ilona Rauhalan esityksen diat

Seminaarin kuvatunnelmia voit katsoa täältä:
http://www.amko.fi/jarjesto/kuvat


***

AJANKOHTAISTA  AMMATTIKEITTIÖILLE

8.30- 9.20                        Ilmoittautuminen ja aamiaisbuffet

9.20-9.30                         Tervetuloa! 

9.30-10.15                       Palmia kohti asiakaspalvelun huippuosaamista.
                                        Toimitusjohtaja
Nina Rokkila , Palmia Oy

10.15-10.35                     Videomuotoista perehdytystä ammattikeittiöille 
                                        Esittelyssä syksyllä lanseerattava 
                                        videomuotoinen perehdytysaineisto.
                                        Projektipäällikkö
Virpi Kulomaa,
                                       
Ammattikeittiöosaajat ry

10.35-10.45                     Tauko

10.45.-11.15                    Kouluruokailusuositukset päivittyvät-
                                        muutokset ammattikeittiöiden näkökulmasta,

                                        Pääsihteeri  Arja Lyytikäinen,
                                        Valtion ravitsemusneuvottelukunta

11.15-12.00                      Kasvisruokaa  erilaisille asiakasryhmille,
                                         Miten rakentaa monipuolinen ja kasvisruokavalio
                                         ammattikeittiöiden asiakkaille?
                                         Mitä kasvisruokavaliossa tulee huomioida eri 
                                         ikä-ja asiakasryhmissä?
                                         Vaihtoehtoiset proteiinin lähteet ja 
                                         kasvisruokailun uudet mallit,
                                         Ravitsemusterapeutti, TtM,
Leena Putkonen

12.00-13.00                     Lounas Taitotalon Talentti-ravintolassa.

****
KOKONAISVALTAINEN PALVELUMUOTOILU- MITÄ SE ON?
MITEN JOHDETAAN JA HYÖDYNNETÄÄN PSYKOLOGISTA PÄÄOMAA?

13.00-14.00                    Arvoperustainen palvelumuotoilu ruokapalveluissa, 
                                       Dosentti Arto O. Salonen.
                                       Salonen avartaa kokemusta ihmisenä olemisesta,
                                       rakentaa  elinvoimaisia  organisaatioita ja 
                                       edistää kestävään yhteiskuntaan siirtymistä.

14.00-14.30                    Iltapäivän kahvihetki

14.30- 15.45                   Psykologinen pääoma ja miten sitä johdetaan
                                       Psykologi, valmentaja, ja yrittäjä Ilona Rauhala*)

Ilonan lempiteema on psykologinen pääoma, joka koostuu itseluottamuksesta, optimismista, toiveikkuudesta ja sinnikkyydestä. Hän oivalluttaa ihmisiä tämän asennepääoman merkityksestä onnistumisen, suoriutumisen ja onnellisuuden kannalta.

* Lue llona Rauhalan tuore haastattelu (Länsiväylä-lehdessä)
****
Syksyn seminaarin näyttelypaikkatiedustelut ja lisätiedot:
Marjut Huhtala, p.050 341 3957
marjut.huhtala@amko.fi


****

Kevään seminaari Lahden Sibeliustalolla keräsi ennätysyleisön

Ammattikeittiöosaajien kevään 2016 seminaarissa tähyttiin vahvasti tulevaisuuteen. Lahden Sibeliustalon upeissa puitteissa saimme tiivistä tietoa ammattikeittiöalan ajankohtaisaiheista, verkostoiduimme ja tutustuimme yritysten tuoteuutuuksiin.

Katso tästä: Kuvatunnelmia

Esitysten koosteita:
Kymijoen ravintopalvelut, Jyrki Karppinen
Rauman CASE, erityisruokavalioiden vähentäminen
Liikunta ja stressinhallinta, Ari-Pekka Lindberg
Elintarviketietoasetus, Anne Haikonen
Mieliinpainuva asiakaspalvelu, Ilkka Koppelomäki


Ohjelma (pdf)

Ohjelma
Ke 20.4.2016

8.30-9.20       Aamukahvi ja ilmoittautuminen
9.20-9.30       Seminaarin avaus

9.30-10.15
     Allergiaohjelma puree- vähenevätkö erityisruokavaliot?, 
CASE  Rauman kaupunki, ruokapalvelujohtaja Pirjo Vainio ja tuotantopäällikkö 
Eija Väinölä kertovat Rauman kaupungin hyvistä käytänteistä erityisruokavalioiden
vähentämiseksi

10.15.-10.30  Ajankohtaista Arvostusta ammattikeittiöille-hankkeesta, projektipäällikkö Virpi Kulomaa, Ammattikeittiöosaajat ry

10.30-11.10   Elintarviketietoasetuksen soveltaminen- mitä ja miten  tietoja elintarvikkeista ilmoitetaan ruokapalvelun asiakkaille? , lainsäädäntöneuvos  Anne Haikonen, maa-ja metsätalousministeriö
Millä tarkkuudella raaka-ainetiedot ruokalistalla esitetään?, Poikkeukset ilmoitusmenettelyssä.

Tauko

11.20-12.00   Keittiöprosessien ABC, Digiajan ammattikeittiö, tuotantopäällikkö Jyrki Karppinen Kymijoen Ravintopalvelut Oy. Jyrki Karppinen  kertoo monitoimikeittiö Kapyysin keittiöprosesseista ja valottaa millaista osaamista tulevaisuuden ammattikeittiötyössä edellytetään.

12.00-13.15   Lounas ja  mahdollisuus tutustua yhteistyökumppaneiden näyttelyyn

13.15-14.00   Monikulttuurisen työyhteisön johtaminen
Kokemuksia monikulttuurisesta työyhteisöstä, LSG Sky Chefs Finland Oy
Miten johdetaan monikulttuurista työyhteisöä?
Erilaiset kulttuurit, yhteinen tavoite.
Kansainvälisen henkilökunnan rekrytointi, perehdyttäminen, kielitaitovaatimukset.
Monikuluttuurisuus rikkautena.

14.00-14.30   Kahvi

14.30-15.45   Kuka muu muka?, kolumnisti, puhuja, Future Works Oy:n perustajaosakas  
Petri Rajaniemi

Petri Rajaniemi on kolumnisti ja pitkänlinjan kehittämistyön ammattilainen. Esityksen sisältö on rakennettu osana isompaa kuvaa, jotta kyky nähdä ei hukkuisi yksityiskohtiin. Ajattelua ja kyseenalaistamista ruokkiva, älykäs kokonaisuus, jossa  viiltävän sarkastisella tyylillä katsotaan ajan, ihmisen ja liiketoiminnan tilaa ja pyritään löytämään uusia mahdollisuuksia. Annettu asiakaslupaus on ”sanoa edes jotain sellaista, mitä ei sano kukaan muu”.

***

Ohjelma
To 21.4.2016

Teemana HR- ja asiakaspalvelutaidot

8.30-9.15       Aamukahvi  ja ilmoittautuminen

9.15-10.15     Työn mitoitus osana modernin keittiötyön prosessisuunnittelua,
Markku Nousiainen, ATOP-TIETO Oy:sta. Ota välineeksi työntutkimus- tutustumme ruokapalveluille suunnattuun työntutkimuksen välineeseen: ATOPr-ratkaisuun 

Tauko

10.30-11.45   Keittiötyön ergonomia ja työaikainen elpyminen, Ari-Pekka Lindberg, Trainer4You. Miten vaalimme hyvinvointia kellon ympäri? Miten parantaa omaa jaksamista niin työssä kuin vapaalla?  Hyvän olon ”pyhä kolminaisuus”: ravinto, uni, liikunta.

11.45-13.00   Lounas

13.00-14.00   Mistä on työpaikan hyvä henki tehty?, Anna-Mari Laulumaa Anna-Mari Laulumaa Oy:sta  lähestyy aihetta draaman keinoin
 ” Anna-Marin koulutusote on toiminnallinen, konkreettinen, draamallinen, työyhteisöjä haastava, useimmiten tunteita liikuttava ja melkein aina hauska.”

14.00-14.30   Kahvi

14.30-15.45   Mieleenpainuva asiakaspalvelu, Ilkka Koppelomäki

”Ajattele parasta asiakaspalvelutilannetta, minkä olet saanut kokea? Jos joku on tehnyt hyvää työtä, sinulle pitäisi tulla heti jokin tilanne mieleen ja hymy suulle. Tästä on kyse mieleenpainuvassa asiakaspalvelussa”, Ilkka Koppelomäki, Itsensä johtamisen valmentaja

llkka tunnetaan valmentajana ja Uskalla Innostua -tiimistä, joka on inspiroinut tuhansia suomalaisia itsensä ja oman elämänsä kehittämiseen. Lähes mikään ei ole niin hienoa kuin palvelu, joka jää pysyvästi asiakkaan mieleen. Ilkka pyrkii luomaan ihmisiä koskettavan ja parhaan palvelun omiin yrityksiinsä ja luentojen ja valmennusten välityksellä asiakkaidensa yrityksiin.  www.uskallainnostua.fi, www.ilkkakoppelomaki.com

***
Seminaarin lisätiedot ja näyttelypaikkavaraukset:
marjut.huhtala@amko.fi p. 050 341 3957

***

Ammattikeittiöosaajat ry:n seminaari
22.10.2015

Kiitos syksyn seminaariin osallistuneille!

Tässä tiivistelmiä päivän esityksistä:
CASE Hyvinkään ateria-ja puhtauspalvelut  Pirjo Kujanpää
Miten surffailla ravitsemusviestinnän viidakossa, Reijo Laatikainen
Uudistuva hankintalaki, ennakkotietoa lakiluonnoksesta, Juha Kontkanen PTC Services Oy

Kuvakooste syksyn seminaarista

Seuraava Amkon seminaari järjestetään Lahdessa 20.-21.4.2016
Ohjelma julkaistaan vuoden vaihteessa 2016.

****
Ammattikeittiöosaajat ry:n seminaari 22.-23.4.2015

Esitysten tiivistelmiä:

Palveluiden hankinta ja kilpailuttaminen. Minna Dammert
Laatuvastuu-hanke, Antti Lauslahti ja Essi Orama
SYÖ HYVÄÄ-luento, Hanna Partanen

****

................................................................................................................................................