Ammattikeittiöosaajien kevään seminaari
Hyvinkäällä 
10.- 11.4.2019

Teemoina:Työvoiman saatavuus, työkaluja ruokapalveluiden johtamiseen, haastavat asiakastilanteet, tekoäly ammattikeittiöissä, aikaansaamisen taito, ruokaturvallisuus ja ”puhdas ruoka.

Ohjelma (pdf)
Ilmoittautuminen

Ohjelma 10.-11.4.2019

10.4.2019  
9.00-9.55 Aamukahvi ja ilmoittautuminen 
9.55-10.00 Tervetuloa!
10.00-10.45 Mitä tarkoitetaan turvallisella ja puhtaalla ruualla?
  Lisäaineiden merkitys ruokaturvallisuudessa ja katsaus muihin ruokaturvallisuuteen liittyviin ajankohtaisiin aiheisiin, ravinnon turvallisuuden professori Marina Heinonen, Helsingin yliopisto
10.45-11.30 Automaatio avuksi kun tiskivuori uhkaa-ratkaisuja ammattikeittiöiden rutiinitehtävien hoitamiseen, myyntijohtaja  Lea Timonen, Dieta Oy
11.30-11.40 Tauko
11.40-12.15 Kunnallisesta organisaatiosta valtakunnalliseksi palveluyhtiöksi, CASE Palmia Oy,  toimitusjohtaja  Nina Rokkila, Palmia Oy
12.15-13.30 Lounas
13.30-14.15

Paneeli:Mistä osaajat ravitsemisalalle- hyvät käytännöt jakoon, paneelissa keskustellaan ammattikeittiöalan rekrytointihaasteista ja siitä millaisia hyviä käytäntöjä organisaatioissa on jo käytössä työntekijöiden motivoimiseksi. Paneelia johtaa Nina Rokkila

  Panelistit:
Erikoissuunnittelija Eija Pelamo, HUS Tukipalvelut/ HR-tiimi
Toimitusjohtaja Tuulia Pelli, Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy
Rehtori Juha Ojajärvi, Perho Liiketalousopisto Oy
Henkilöstökonsultti Anu Wälläri, Seure Henkilöstöpalvelut Oy
14.15-14.45 Kahvi
14.45-15.45 Tänään on maailman tärkein päivä!, positiivisuuden suurlähettiläs,
toimittaja, juontaja Kaj Kunnas
Miten kohtaan arjen suuret tai pienet haasteet, miten kannustan kaveria ja laitan hyvän kiertämään?
11.4.2019  
 8.30-9.15  Aamukahvi ja ilmoittautuminen
 9.15-10.00 Varautuminen on viisasta, miten päämäärätietoisella johtamisella rakennetaan joustavia ja kustannustietoisia ruokapalveluita epävarmoinakin aikoina? toimitusjohtaja Raine Nuolikoski, Sastamalan ruoka-ja puhtauspalvelut Oy, Servi
10.00-10.45 Työhyvinvointi muutostilanteissa, ateria-ja puhtauspalvelupäällikkö Pirjo Kujanpää, Hyvinkään kaupunki,
Ajankohtaista Hyvinkään Ravitsemuspalvelut Oy:sta, toimitusjohtaja Sanna Lemmetty
10.45-11.00  Tauko
11.00-12.00 Tekoäly näkyy jo ammattikeittiöiden arjessa, Paavo Beckman, Catapult
Beckman on tehnyt töitä ammattikeittiöihin sopivien tekoäly-ratkaisujen löytämiseksi ja havainnollistaa kokemuksensa kautta miten Lean-ajattelumalli parhaiten toimii prosessien virtaviivaistamisessa. 
12.00-13.00 Lounas
13.00-14.00 Hyvin suunniteltu ei ole edes puoliksi tehty, volition booster Ria Parppei
Parppei korostaa toimeenpanon taitoa ja kertoo käytännön malleista ja työkaluista, joiden avulla yksilön tai organisaation suunnitelmat muuttuvat tekemiseksi.
14.00-14.30 Kahvi
14.30-15.30 Puhejudo: haastavien ja tunnepitoisten palvelutilanteiden ammattimainen hallinta, asiantuntija Tero Ålander, Mielenrauha Oy
Ålander opastaa osallistujia hoitamaan maltillisesti ja ammattimaisesti haastavia palvelutilanteita, jotka ovat ratkaistavissa vuorovaikutuksen sekä hyvän palvelun keinoin.
  Ohjelman muutokset mahdollisia.
  Seminaarin lisätiedot ja näyttelypaikkatiedustelut: Marjut Huhtala,
marjut.huhtala@amko.fi, p. 050 341 3957

................................................................................................................................................