Kirjoittaja
Virpi Kulomaa
Projektipäällikkö
Ammattikeittiöosaajat ry 50 v. – tietoa, taitoa ja ruokailoa
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Kouluruokailukeskustelu kaipaa positiivisia sävyjä
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Puolivuotiskatsaus ja suunta kohti tulevaa
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Tuotantotavat puntarissa
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja, ETM
Nyt ravitsemussitoumuksia tekemään!
Merja Jokiniemi
Luomuravintola Tampereen Timjamin emäntä
Ruokapalvelu ei ole tukipalvelu vaan tärkeä osa kuntien hyvinvointiosaamista
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Ruokatrendit vaihtuvat mutta syödä pitää jokaisen
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Pohdintoja urapoluista
Lisättyä sokeria kannattaa välttää
Heli Kuusipalo
Erikoistutkija
Liikahdellaan
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Ruokapalveluorganisaatiot kansainvälistyvät – monikulttuurisia tekijöitä tarvitaan!
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Palvelupolku opiskelijaravintolassa
Tarja Pietiläinen
Dosentti, KTT, Palveluliiketoiminnan kehittäjä
Kiertotalous ammattikeittiössä
Merja Jokiniemi
Tampereen steinerkoulun emäntä
MMM haluaa selvittää kotimaisen ruoan käyttöastetta kuntaruokailussa
Kaisa Reime
FM, Elintarviketiet.yo
Pohjois-Pohjanmaan amkolaiset tempaisivat -joulu syntyy yhdessä tekemällä!
Tuula Isoviita
Pohjois-Pohjanmaan Amkon sihteeri
Kohti kestävää keittiötä
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Hyrylän yläaste sai Kouluruokadiplomin
Virpi Kulomaa
Projektipäällikkö
Allergiat vähentyneet selvästi
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Hungry birdsit lensivät Cygnaeuksen koulun ruokasaliin
Virpi Kulomaa
Projektipäällikkö
Rakastettavat ruokailijat
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
26.9.2014

Suomen sadas Kouluruokadiplomi Sodankylän Järvikylien koululle!

Järvikylien koululla Sodankylässä vietettiin ansaittua juhlapäivää keskiviikkona 24.9.2014, kun koululle luovutettiin järjestyksessään Suomen sadas Kouluruokadiplomi.

jarvikyla_diplomi_2_500px.pngRuokapalvelutyöntekijä Helena Pyykönen ja Järvikylien koulun yläluokan oppilaita kakkukahveilla. (Kuva: Virpi Kulomaa)

Diplomin vastaanottivat Järvikylien koulun ruokapalveluista vastaava ruokapalvelutyöntekijä Helena Pyykönen ja rehtori Jarmo Taavettila, sekä Sodankylän kunnan ruokapalvelupäällikkö Merja Ahola.

Juhlapuheessa kiiteltiin erityisesti Helenan työpanosta niin ruoanvalmistajana kuin myös ruokakasvattajana: ”Oman työnsä ohella Helena kuuntelee oppilaiden ajatuksia ja toiveita ruokailuun liittyen. Viimeksi olin todistamassa raparperipuuroa ja erilaisia marjapuuroja koskevaa keskustelua yläluokkien tyttöjen ja Helenan kesken”, kertoi diplomista ylpeä Taavettila.

CIMG1656.JPG
Kouluruokailua Järvikylien koululla.  (Kuva: Leena Kuntonen)

Kouluruokailun merkitys osana opetusta ja kasvatusta on huomioitu Järvikylien koululla monella tapaa. Käytännön esimerkkinä on taksvärkki-keräys, jonka puitteissa oppilaat poimivat sovitun määrän mustikoita ja puolukoita koululle. Ruokapalvelut maksavat litrahinnan mukaisen korvauksen marjoista ja kertynyt tuotto ohjataan vuosittain oppilaskunnan päättämään hyväntekeväisyyskohteeseen.

Sadatta kouluruokadiplomia juhlittiin koululla kakkukahvien merkeissä. Diplomin luovuttivat projektipäällikkö Virpi Kulomaa Ammattikeittiöosaajat ry:stä ja Kouluruokadiplomi-hankkeen yhteistyökumppania edustava Mika Kiviniemi Electrolux Professionals Oy:stä. Sodankylän kunnan tervehdyksen koululle toi ympäristöterveyspäällikkö Tuulikki Luoma Tunturi-Lapin ympäristöterveydenhuollosta.

Joko koulussanne on Kouluruokadiplomi?

Kouluruokadiplomi on osoitus ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän kouluruokailun edistämisestä. Diplomin haku kannustaa koko kouluyhteisön mukaan ruokailun kehittämiseen ja sitä voivat hakea kaikki Suomen peruskoulut, lukiot sekä ammatilliset oppilaitokset. Kaikki diplomin hakemiseen liittyvä tieto ja diplomin ansaintaan johtava 45-kohtainen kysymyssarja löytyvät Kouluruokadiplomi.fi -sivustolta.

Kouluruokadiplomia rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö ja sen suunnittelusta, ylläpidosta ja myöntämisestä vastaa Ammattikeittiöosaajat ry. Yrityskumppaneina toimivat Electrolux Professionals Oy ja Heinon Tukku Oy.

Lisätiedot ja kuvatiedustelut

Ammattikeittiöosaajat ry
Projektipäällikkö Virpi Kulomaa, 050 339 6844, virpi.kulomaa@amko.fi
Toiminnanjohtaja Marjut Huhtala, 050 341 3957, marjut.huhtala@amko.fi

Kommentit

Jätä vastaus



(Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.)


Captcha-koodi

Napsauta kuvaa nähdäksesi toisen captcha koodin.