Kirjoittaja
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Kouluruokailukeskustelu kaipaa positiivisia sävyjä
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Puolivuotiskatsaus ja suunta kohti tulevaa
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Tuotantotavat puntarissa
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja, ETM
Nyt ravitsemussitoumuksia tekemään!
Merja Jokiniemi
Luomuravintola Tampereen Timjamin emäntä
Ruokapalvelu ei ole tukipalvelu vaan tärkeä osa kuntien hyvinvointiosaamista
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Ruokatrendit vaihtuvat mutta syödä pitää jokaisen
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Pohdintoja urapoluista
Lisättyä sokeria kannattaa välttää
Heli Kuusipalo
Erikoistutkija
Liikahdellaan
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Ruokapalveluorganisaatiot kansainvälistyvät – monikulttuurisia tekijöitä tarvitaan!
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Palvelupolku opiskelijaravintolassa
Tarja Pietiläinen
Dosentti, KTT, Palveluliiketoiminnan kehittäjä
Kiertotalous ammattikeittiössä
Merja Jokiniemi
Tampereen steinerkoulun emäntä
MMM haluaa selvittää kotimaisen ruoan käyttöastetta kuntaruokailussa
Kaisa Reime
FM, Elintarviketiet.yo
Pohjois-Pohjanmaan amkolaiset tempaisivat -joulu syntyy yhdessä tekemällä!
Tuula Isoviita
Pohjois-Pohjanmaan Amkon sihteeri
Kohti kestävää keittiötä
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Hyrylän yläaste sai Kouluruokadiplomin
Virpi Kulomaa
Projektipäällikkö
Allergiat vähentyneet selvästi
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Hungry birdsit lensivät Cygnaeuksen koulun ruokasaliin
Virpi Kulomaa
Projektipäällikkö
Rakastettavat ruokailijat
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Nyt Kouluruokadiplomin hakuun!
Virpi Kulomaa
Projektipäällikkö
3.7.2018

Puolivuotiskatsaus ja suunta kohti tulevaa

Kesäkuva_jarvi_web.jpg

On ilo summata Ammattikeittiöosaajien alkuvuotta 2018. Ensiksi on todettava, että ilman jäseniä ja aktiivisia verkostoja meillä ei olisi paljonkaan kerrottavaa. Jäsenet tekevät yhdistyksen. Kiitos kaikille, jotka olette toiminnassamme mukana tai vaikka vaan seuraatte sitä hakemalla tietoa ravitsemisalasta kanaviemme kautta.

Yhdistyksemme kevään ehdottomia kohokohtia olivat huikeat koulutuspäivät Seinäjoella. Seminaarissa syntyi  fiilis, että voimme yhdessä viedä ammattikeittiöalan asioita eteenpäin ja vertailla työn tekemisen malleja:valaa uskoa tulevaisuuteen. Tiedon lähteitä ja verkkokoulutusta on digiaikana runsaasti tarjolla. Silti ja juuri siksi tarvitaan myös live-tilaisuuksia ja kasvotusten kohtaamisia.

Amkon sisällökkäät seminaarit saavat jatkoa syksyllä Helsingissä. Syksyn seminaarin yhtenä teemana nostamme esille työn tekemisen murroksen ja tulevaisuuden työpaikat.  Omalta toimialaltamme eivät työtilaisuudet lopu, mutta työn tekemisen muodot muovautuvat vääjäämättä. Ymmärrystä ja ammattitaitoista näkemystä ravitsemuksesta tarvitaan yhä enemmän tässä ajassa, kun kokemustietoon perustuvat ravitsemustrendit kilpailevat somessa  tutkimustietoon perustuvan ravitsemustiedon kanssa.

Tänä vuonna juhlitaan 70-vuotta täyttävää kouluruokailua.  Ammattikeittiöosaajissa kouluruokailun ja sen tekijöiden arvostuksen nostaminen on yksi toiminnan päälinjoista.  Kevään aikana olemme tuottaneet juttusarjaa  ” Miten Suomessa kouluruokaillaan?"  Juttusarjankin myötä olemme  nähneet ja kuulleet paljon myönteisiä esimerkkejä kouluruokailun järjestämisestä. Kaikki haastateltavamme ovat koko sydämestään puolustaneet kouluruokailua ja korostaneet sen laajempaa merkitystä ja kasvatustehtävää.

Kouluruokadiplomi- välineemme antaa oivallisen mallin arvioida koko kouluruokailutilannetta. Tänä vuonna diplomi täyttää jo viisi vuotta. Kiitos kaikille diplomia suorittaville, sen ensimmäistä kertaa ansainneille ja uusijoille. 

Parhaillaan keräämme ehdotuksia Tulevaisuuden koululounaaksi. Voittajatyö julkistetaan Amkon syksyn seminaarissa. Odotamme innolla kilpailutöitä, joita voi jättää 14.9 saakka.

LAPPI  OULU reissulaiset yhteiskuva.jpg

Kuluneen kevään aikana alueilla on järjestetty lukuisia tapaamisia, koulutusiltoja ja retkiä. Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan amkolaiset räväyttivät ja matkasivat keväällä aina Ruotsiin saakka. Retkellä tutustuttiin  Luulajan Sunderbyn sairaalaan ja Haaparannan kouluruokailuun.  Matkan kokemuksista kerrotaan syksyn AmmattikeittiöOsaaja-lehdessä. Retkellä kiteytyi yhdessä kokemisen antoisuus: ”Matka ei tuntunut ollenkaan pitkältä, koska ohjelmaa oli sopivasti ja hyvää ruokaa saimme tasaisin välein, kuten ruoka-ammattilasten reissussa kuuluukin.”

Kuulumisiin taas lomakauden jälkeen!

Kommentit

Jätä vastaus



(Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.)


Captcha-koodi

Napsauta kuvaa nähdäksesi toisen captcha koodin.