Kirjoittaja
Virpi Kulomaa
Projektipäällikkö
Ammattikeittiöosaajat ry 50 v. – tietoa, taitoa ja ruokailoa
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Kouluruokailukeskustelu kaipaa positiivisia sävyjä
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Puolivuotiskatsaus ja suunta kohti tulevaa
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Tuotantotavat puntarissa
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja, ETM
Nyt ravitsemussitoumuksia tekemään!
Merja Jokiniemi
Luomuravintola Tampereen Timjamin emäntä
Ruokapalvelu ei ole tukipalvelu vaan tärkeä osa kuntien hyvinvointiosaamista
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Ruokatrendit vaihtuvat mutta syödä pitää jokaisen
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Pohdintoja urapoluista
Lisättyä sokeria kannattaa välttää
Heli Kuusipalo
Erikoistutkija
Liikahdellaan
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Ruokapalveluorganisaatiot kansainvälistyvät – monikulttuurisia tekijöitä tarvitaan!
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Palvelupolku opiskelijaravintolassa
Tarja Pietiläinen
Dosentti, KTT, Palveluliiketoiminnan kehittäjä
Kiertotalous ammattikeittiössä
Merja Jokiniemi
Tampereen steinerkoulun emäntä
MMM haluaa selvittää kotimaisen ruoan käyttöastetta kuntaruokailussa
Kaisa Reime
FM, Elintarviketiet.yo
Pohjois-Pohjanmaan amkolaiset tempaisivat -joulu syntyy yhdessä tekemällä!
Tuula Isoviita
Pohjois-Pohjanmaan Amkon sihteeri
Kohti kestävää keittiötä
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Hyrylän yläaste sai Kouluruokadiplomin
Virpi Kulomaa
Projektipäällikkö
Allergiat vähentyneet selvästi
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Hungry birdsit lensivät Cygnaeuksen koulun ruokasaliin
Virpi Kulomaa
Projektipäällikkö
Rakastettavat ruokailijat
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
4.11.2015

Hyrylän yläaste sai Kouluruokadiplomin

Ammattikeittiöosaajat ry on myöntänyt Hyrylän yläasteelle Kouluruokadiplomin ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän kouluruokailun edistämisestä.

hyrylan_ylaaste_diplomi_2_450px (1 of 1)2011 - kulomaa.fi.jpg
Hyrylän yläaste sai Kouluruokadiplomin. Kuvassa on (vas.) alue-esimies Sari Keihäs, keittiöesimies Marjaana Filppa Tuusulan ruokapalveluista, Jyrki Sukula, keittiöesimies Sirpa Hakkarainen, rehtori Auli Ruhtinas ja kotitalousopettaja Maria Valkeavuori sekä oppilaat Sani Kolehmainen, Leevi Suotula ja Aino Soininen Hyrylän yläasteelta sekä projektipäällikkö Virpi Kulomaa Ammattikeittiöosaajat ry:stä

”Diplomin tavoitteena on kannustaa koko koulua yhteistyöhön kouluruokailuun liittyvissä asioissa. Hyrylän yläasteella tämä tavoite toteutui hienosti eli diplomin hausta osattiin ottaa irti täysi hyöty”, iloitsi projektipäällikkö Virpi Kulomaa  Ammattikeittiöosaajat ry:stä.

Jyrki Sukula: Lisää vuoropuhelua kouluruokailuun
 

Diplomin innoittamana koululla käynnistettiin projekti, jossa oppilaat, opettajat ja ruokapalvelujen edustajat tekivät aktiivisesti yhteistyötä kouluruokailun kehittämiseksi.  Sen aikana toteutettiin mm. kouluruokakysely ja ideoitiin erilaisia toimenpiteitä ruokailutilanteen viihtyisyyden lisäämiseksi. Huipennuksesi viimeiseen kehityspalaveriin kutsuttiin sparraajaksi mukaan Hyrylän yläasteen entinen oppilas, televisiokokki Jyrki Sukula.

”Suomalainen kouluruokailu on hieno asia, sillä se ohjaa lasten ja nuorten ruokailutottumuksia oikeaan suuntaan. Siksi olisi tärkeää, että myös yläasteikäiset osallistuisivat kouluruokailuun”, muistutti Sukula.

Sukulan mukaan kouluruokailu on mainettaan parempaa, mutta sen markkinointi kaipaa lisäpotkua. ”Kouluruokailun arvostukseen voidaan vaikuttaa parhaiten lisäämällä vuoropuhelua kaikilla tasoilla ja kuuntelemalla oppilaiden mielipiteitä aktiivisesti”, hän totesi.

Kouluruokadiplomi on työväline, jonka avulla kouluruokailuun liittyvää vuoropuhelua sekä yhteistyötä voidaan kätevästi lisätä.  Tuusulassa Kouluruokadiplomit on myönnetty Hyrylän yläasteen lisäksi Hyökkälän ja Riihikallion kouluille. 

hyrylan_ylaaste_diplomi_2a_450px (1 of 1)2011 - kulomaa.fi.jpg
Oppilaat Sani Kolehmainen, Leevi Soutula ja Aino Soininen sekä alue-esimies Sari Keihäs ja keittiöesimies Marjaana Filppa Tuusulan ruokapalveluista koululounaalla Hyrylän yläasteella.

Hyrylän diplomia juhlitaan ELMA-messuilla 
 

Hyrylän yläasteelle luovutetaan Kouluruokadiplomi perjantaina 6.11.2015 ELMA-messuilla Helsingin Messukeskuksessa. Ruokatiedon osastolla 6e71 klo 14.00 järjestettävän tilaisuuden yhteydessä nostetaan esille suomalaista kouluruokailua ja ruoka-alan ammatteja. Koululla diplomia juhlistetaan oppilaiden ideoiman ohjelmallisen juhla-aterian yhteydessä joulukuussa.

Kouluruokadiplomin myöntämisestä vastaa Ammattikeittiöosaajat ry ja se on tuotettu maa- ja metsätalousministeriön tuella. Yritystukijoina toimivat Valio Oy, Heinon Tukku Oy, Unilever Food Solutions, Electrolux Professional Oy ja Atria Suomi Oy.

Lisätiedot

Hyrylän yläasteen kouluruokailu:
Rehtori Auli Ruhtinas, Hyrylän yläaste, 040 314 3259, auli.ruhtinas@tuusula.fi
Keittiöesimies Marjaana Filppa, Tuusula, ruokapalvelut, 040 314 4376, marjaana.filppa@tuusula.fi
Ruokapalvelupäällikkö Kirsi Hanski, Tuusula, ruokapalvelut, 040 314 4377, kirsi.hanski@tuusula.fi

Kouluruokadiplomi:
Projektipäällikkö Virpi Kulomaa, Ammattikeittiöosaajat ry, 050 339 6844, virpi.kulomaa@amko.fi
www.kouluruokadiplomi.fi, www.amko.fi.

.

 

Kommentit

Jätä vastaus



(Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.)


Captcha-koodi

Napsauta kuvaa nähdäksesi toisen captcha koodin.