Kirjoittaja
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Ammattikeittiöosaajat ry 50 v. – tietoa, taitoa ja ruokailoa
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Kouluruokailukeskustelu kaipaa positiivisia sävyjä
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Puolivuotiskatsaus ja suunta kohti tulevaa
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Tuotantotavat puntarissa
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja, ETM
Nyt ravitsemussitoumuksia tekemään!
Merja Jokiniemi
Luomuravintola Tampereen Timjamin emäntä
Ruokapalvelu ei ole tukipalvelu vaan tärkeä osa kuntien hyvinvointiosaamista
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Ruokatrendit vaihtuvat mutta syödä pitää jokaisen
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Pohdintoja urapoluista
Lisättyä sokeria kannattaa välttää
Heli Kuusipalo
Erikoistutkija
Liikahdellaan
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Ruokapalveluorganisaatiot kansainvälistyvät – monikulttuurisia tekijöitä tarvitaan!
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Palvelupolku opiskelijaravintolassa
Tarja Pietiläinen
Dosentti, KTT, Palveluliiketoiminnan kehittäjä
Kiertotalous ammattikeittiössä
Merja Jokiniemi
Tampereen steinerkoulun emäntä
MMM haluaa selvittää kotimaisen ruoan käyttöastetta kuntaruokailussa
Kaisa Reime
FM, Elintarviketiet.yo
Pohjois-Pohjanmaan amkolaiset tempaisivat -joulu syntyy yhdessä tekemällä!
Tuula Isoviita
Pohjois-Pohjanmaan Amkon sihteeri
Kohti kestävää keittiötä
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Hyrylän yläaste sai Kouluruokadiplomin
Virpi Kulomaa
Projektipäällikkö
Allergiat vähentyneet selvästi
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
Hungry birdsit lensivät Cygnaeuksen koulun ruokasaliin
Virpi Kulomaa
Projektipäällikkö
Rakastettavat ruokailijat
Marjut Huhtala
Toiminnanjohtaja
8.3.2019

Ammattikeittiöosaajat ry 50 v. – tietoa, taitoa ja ruokailoa

Yhdistyksemme on saavuttanut kypsän keski-iän. Vuosikymmenten ajan tahtomme on ollut sama: koota yhteen ravitsemisalan ammattilaiset ja vahvistaa joukkoruokailun ja sen parissa työtä tekevien arvostusta.

 

Vuosikymmenissä ehtii tapahtua paljon. Ravitsemisala on vahvasti kehittynyt samoin kuin koko yhteiskuntakin on muuttunut. Tämä toki koskee myös muita toimialoja. Teknologia ja digitalisaatio ovat korvanneet, parantaneet ja muokanneet ammattikeittiötyön monia työvaiheita. Tuotantoprosessit ovat virtaviivaistuneet ja raaka-aineet monipuolistuneet. Yhteistyö elintarvike- ja laitetoimittajien kanssa on tiivistynyt, ja yhä jalostetummat tuotteet, laitteet ja palveluratkaisut helpottavat tuotannon suunnittelua ja tarjoavat uusia oivalluksia asiakkaiden palvelemiseksi.

 

Vaikka tekijäsukupolvet vaihtuvat ja teknologialla voidaan korvata inhimillisiä resursseja ruoanvalmistuksen taitajia ja ravitsemustiedon käytännön jalkauttajia tarvitaan aina. Ammattikeittiöissä jos missä kansanterveyttä vaalitaan hyvän ravitsemuksen keinoin eri ikäryhmät huomioiden.

 

Juhlavuoden sloganissa ja logossa tiivistyy kaikki se, mitä haluamme jäsenistömme keskuudessa vaalia: ylpeyttä ruokaosaamisesta sekä ruokailoa. Liian usein ruokailuun, ruuan valmistamiseen ja oikein syömiseen liittyvä keskustelu jumittuu säädöksien ja suositusten puntarointiin – ja pahimmassa tapauksessa kuluttajien keskuudessa pinnallisen trenditiedon jakamiseen. Ammattikeittiöosaajat haluavat omalla esimerkillään osoittaa, että terveellisesti syöminen voi olla nautinnollista ja yksilölliset ruokamieltymykset ovat sallittuja, kunhan lautaselle valittavien ruokalajien painotukset ovat arkiruokailussa tasapainossa.

 

Ammattikeittiöosaajat ry on ammattilaisten täydennyskoulutus- ja verkostoitumisjärjestö ja jäsenjärjestö. Jäsenjärjestönä toivoisin sen edelleen säilyvänkin. Järjestömme perustamisaikojen into koota ammattilaiset yhteen ja yhdessä kehittää ravitsemisalaa voisi nykyistä vahvemmin näkyä järjestömme toiminnassa myös 2010-luvulla. Toimintaympäristön kiihtyvässä muutoksessa tarvitsemme toisiamme ja voimaannuttavia verkostoja.


Toimintarikasta  juhlavuotta!


MH_amkolehti.jpg

 

Kommentit

Jätä vastaus



(Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.)


Captcha-koodi

Napsauta kuvaa nähdäksesi toisen captcha koodin.