Aluetilaisuudet

Pääkaupunkiseutu   Uusimaa   Kanta-Häme   Pohjois-Karjala
Keski-Suomi   Kymenlaakso   Savo-Pohjois-Karjala   Päijät-Häme   Etelä-Karjala
Pohjois-Pohjanmaa   Satakunta   Lappi   Pohjanmaa   Pirkanmaa
Varsinais-Suomi


PÄÄKAUPUNKISEUTU

Puheenjohtaja: Tarja Kinnunen
Sähköposti: tarja.t.kinnunen@espoocatering.fi , p.+358468773741

Vierailu Pimé-kahvilaan
16.4.2019, klo 17.00

Miltä tuntuu toimia ilman yhtä tärkeää aistia? Maistuuko kahvi erilaiselta pimeässä?
Pimé Caféssa saat vastauksen näihin kysymyksiin. Lisäksi moni kävijä on oppinut itsestään paljon uutta.

Kahvilahetki on heijastus näkövammaisen elämään. Pääset kokeilemaan toimimista kahvipöydässä ilman näköaistia ja huomaat konkreettisesti, kuinka tärkeää - niinkin yksinkertainen asia - kuin kommunikointi muiden pöydässä istuvien kanssa on, kun näköaisti puuttuu.

Pimeä tila suunnitellaan ensisijaisesti turvalliseksi ja esteettömäksi. Vieraat perehdytetään myös pimeässä kulkemiseen ja turvatoimiin ennen pimeään siirtymistä. Takuuvarmasti tämä on positiivisesti erilainen hetkesi! Elämyksessä on tarjolla lämmin tai kylmä juotava sekä suolainen makupala. Omavastuu tästä 7,00 €.

Nuorisotoiminnan suunnittelija Teemu Ruohonen näkövammaisten liitosta kertoo näkövammaisuudesta.

Kuukausitapaamisen aikana pidämme kevätkokouksen.

Tervetuloa!
alla linkki ilmoittautumiseen Pimè kahvilaan, ilmoittautuminen 9.4.2019 mennessä.

https://amkopks1.nettilomake.fi/form/7508

*** Seuraa Facebook -sivujamme, näitä sivuja  ja sähköpostiasi!
https://fi-fi.facebook.com/amkopks/


UUSIMAA

Puheenjohtaja: Armi Liljeroos-Räsänen,
sp:armi.liljeroos-rasanen@fi.froneri.com

Asiakasviestintää livenä ja somessa
Ke 15.5.2019 klo 18.00
Krapihovi Tuusula, Rantatie 2, 04310 Tuusula
Aluksi Krapihovin esittelykierros: asiakkuuspäällikkö Marja Falenius.
Someviestintä: Päivi Tiainen, myyntipalvelu Päivi Tiainen.
Ilmoittautuminen Mairelle 8.5 mennessä: maire.lindholm@gmail.com

Satokausi-perinne kasviksista trendiherkkuihin
Ti 20.8.2019 klo 18.00
Knehtilän luomutila, Hyvinkää
Luennoitsijajana Ruoka-ja viinilehden toimittaja Christina Aaltio.

Ruokamatka tulevaisuuteen
Ti 5.11.2019 klo 18.00
Citymarket Järvenpää
Ravintola Sesonki
Syyskokous


KANTA-HÄME

Puheenjohtaja: Maria Pakarainen
Puhelin: 040 703 4503
Sähköposti: maria.pakarainen@gmail.com

Asiakasviestintä livenä ja somessa
Ke 6.3.2019, klo 18.00
Ullan Pakari, Virmanojantie 6, Riihimäki
Luennoitsijana kouluttaja Heli Hajda- Kähkönen, Hyria
Illan aikana kevätkokous. Kahvit omakustanteisesti.
Ilmoittautumiset 28.2 mennessä: henna.nuorteva@gmail.com tai p. 044 343 7087
Kimppakyytejä tarjolla taas Punaportilta klo 17.15. Ilmoitathan kyytitarpeesi.


Loistava järjestys- järjestystä arkeen ja pääkoppaan
Ke 15.5.2019 klo 17.30
Viisarin työväentalo, Viisarintie 28, Hämeenlinna
Luennoitsijana kirjailija ja facebookin Konmari Suomi-ryhmän perustaja Mira Ahjoniemi.
Ilmoittautumiset 6.5 mennessä: hanneletuomisto@gmail.com
Ilta järjestetään yhteistyössä Etelä-Hämeen Marttojen ja Etelä-Suomen Maa-ja kotitalousnaisten kanssa.


POHJOIS-KARJALA

Pohjois-Karjalan alue on yhdistynyt Savon alueyhdistykseen 1.1.2017 alkaen!


KESKI-SUOMI

Puheenjohtaja: Merja Salo
Puhelin:
Sähköposti:merja.salo@jkl.fi  

Tutustuminen Valteri-koulu Onervaan
19.3.2019 klo 18.00
Kukkumäentie 27, 40600 Jyväskylä

Koulussa voi opiskella esiopetuksessa, perusopetuksessa ja lisäopetuksessa.
Pääsemme kuulemaan koulun arjesta ja koulutyön erityispiirteistä.
Aiheena työpaikan tunnetaidot.

Ilta alkaa klo 18.00 kevätkokokouksella ja sen jälkeen on talon esittely.
Ilmoittautumiset osoitteeseen: seijashakala@hotmail.com 12.3 mennessä.

HUOM! Huolehdithan, että olet ilmoittanut sähköpostiosoitteesi, jotta saat
ajankohtaiset ilmoitukset tietoosi. Jos et ole saanut sähköpostia Keski-Suomen Amkon tapahtumista, ilmoita osoitteesi Seijalle: seijashakala@hotmail.com


KYMENLAAKSO

Puheenjohtaja: Tiina Vilko
tiina.vilko@edukouvola.fi

Arkiruokaa, järkiruokaa
Ti 5.3.2019 klo 17.30
Kymintehtaan koulu, Kotitalouden luokka
Kouluttaja:Elina Lehtinen
Tilaisuuden alussa on kevätkokous. Ilmoittautumiset viimeistään 28.2 mennessä:
eija.lehtinen@kouvola.fi tai tiina.vilko@edukouvola.fi

Tutustumiskäynti Vekaranjärven varuskuntaravintola Linnaan
Ke 24.4.2019 klo 17.30
Vekaranjärven varuskunta
Susanna Nurmilaukas esittelee toimintaa:
Ilmoittautumiset 17.4 mennessä: susanna.nurmilaukas@leijonacatering.fi

Tapahtumatiedot päivittyvät näille sivuille!
Ammattikeittiöosaajat Kymenlaakso nyt myös Facebookissa


SAVO-POHJOIS-KARJALA

Puheenjohtaja:Sari Väänänen, sari.vaananen@sakky.fi
Puhelin: +358 44 785 4025

Kasvisruokateemainen ilta ja kevätkokous

To 21.3.2018 klo 17.00
Savon ammattiopisto, Sammakkolammentie 2, Kuopio

Oppilaitoksen opiskelijat tekevät meille maittavan kasvispainotteisen aterian.
He harjoittelevat samalla annosten tekemistä.
Samana iltana pidämme alueen kevätkokouksen.

Ilmoittautumiset: sari.vaananen@sakky.fi 
Ilmoitathan samalla erityisruokavaliosi.

 

Kevätretki Kajaaniin

La 18.5.2019
Kajaanin Mamselli-liikelaitos kutsuu tutustumaan Mamsellin toimintaan ja Lehtikankaan tuotantokeittiöön.

Tapaaminen ja verkostoitumistapahtuma Pohjois-Pohjanmaan
alueyhdistyksen kanssa. Merkkaa ajankohta jo kalenteriin.
Lisätietoa retkestä lähempänä ajankohtaa.


HUOM! Olethan saanut alueesi sähköpostia?
Jos et, niin päivitäthän osoitetietosi Sarille:sari.vaananen@sakky.fi, niin saat infoa tapahtumista.


PÄIJÄT-HÄME

Puheenjohtaja: Merja Lempinen
Puhelin: 050 543 2362, 044 711 9537 (t)
Sähköposti: lempinenmerja@gmail.com

Hyvivointi-ilta

Ti 11.9 klo 17.30
Paikka: Hartwall Keidas, Kasaajankatu 13, 15520 Lahti

Terveelliset välipalat ja hyvinvointijuomat, tuotemaistiaisia sekä pieniä
jumppa-ja venyttelyvinkkejä arkeen. Tutustuminen panimoon sekä syyskokous illan aikana.
Ilmoittautumiset Merjalle 4.9 mennessä: p. 050 543 2362 tai lempinenmerja@gmail.com
Laita päälle rennot vaatteet.


ETELÄ-KARJALA

Puheenjohtaja: Miia Rauhamäki
Puhelin: p.0407308843

Vierailu kahvipaahtimo Lehmukseen
20.2.2019 klo 18.00

Satamatie 6, Lappeenranta
Ohjelmassa elämyksellinen kahvimaistelu ja paahtimon toiminnan esittely.
Kesto 1,5 h. Hinta 10 €/ jäsen.Ilmoittautumiset 13.2 mennessä: miia.rauhamaki@edusampo.fi

Kokataan yhdessä ja kevätkokous
27.3. klo 16.30
Ammattiopisto Sampo, Pohjolankatu 12, 53100 Lappeenranta
Tutustumme makkaranvalmituksen saloihin kouluttaja Eeva Pajun johdolla.I
llan aikana kevätkokous

Seuraa sähköposti-ilmoitteluamme, raaka-ainemaksu tarkentuu myöhemmin.Ilmoittautumiset 13.3 mennessä:eevapaju17@gmail.com

Ajankohtaista ruokamaailmasta/ avoimet ovet
7.5.klo 17.00 alkaen
Päivärannantie 7, 55910 Imatra
 
Tervetuloa tutustumaan Imatran seurakunnan leirikeskus Päivärannassa ajankohtaisiin
ruokateemoihin. Tilaisuus on maksuton.Mahdollisuus käydä rantasaunassa klo 17-18 klo 18.00 alkaen. Atrian ja Valion edustajat
maistattavat tuotteitaan. Ruokatarjoiluja varten ennakkoilmoittautuminen. Ilmoitathan samalla,
jos haluat saunoa.

Ilmoittautumiset 29.4 mennessä: kirsi.kaljunen@evl.fi



POHJOIS-POHJANMAA

Puheenjohtaja: Mira Raappana,
puh.040 191 0930
mira.raappana@ouluntuotantokeittio.fi

Kevätrekti Kajaaniin18.5.2019

Teemme lauantaina 18.5.2019 kevätretken Kajaaniin.Kajaanissa meille on järjestettyä ohjelmaa klo 8.30-16. Päivän aikana tutustumme mm. Kajaanissa Lehtikankaan tuotantokeittiö Lounatuulen toimintaan, Kainuun Prikaatin varuskuntaravintolan toimintaan, Jamix-tuotannonohjausjärjestelmään, Metoksen HotFill-konseptiin ja Feelian konseptiin. Tapaamiseen osallistuu myös Savo-Pohjois-Karjalan ja Lapin alueyhdistysten jäseniä. Lisäksi tapahtumassa mukana myös Jamix, Feelia, Metos ja Pielispakari. Lisätietoja päivän ohjelmasta saa alueen puheenjohtajalta.

Sitovat ilmoittautumiset pyydetään to 11.4.2019 mennessä alueen puheenjohtajalle sähköpostitse osoitteeseen mira.raappana@looki.fi. Tarkoituksena on järjestää omakustanteisia kimppakyytejä halukkaiden kesken.

Tutustuminen ilmaperunan tuotantoon yhdessä Pohjois-Pohjanmaan Keittiömestarien kanssa
Torstai 22.8.2019 klo 14 alkaen            
Pohjois-Pohjanmaan Keittiömestarit kutsuvat Ammattikeittiöosaajia mukaan tutustumaan Tyrnävälle ilmaperunan tuotantoon Suomen siemenperunakeskukseen 22.8.2019 (Leppiojantie 31, 91800 Tyrnävä) kierrokset alkavat klo 14 ja 15. Ilmaperunoihin tutustumisen jälkeen siirrytään maistelemaan kuulua Herkkuperunakeittoa Ravintola Pömilään (Meijerikatu 2, 91800 Tyrnävä) 5 euron hintaan, annokseen kuuluu myös kahvi ja pulla.                                                                                      
Vierailu Kasvishoviin / Palvelutukku Pohjoiseen

Tiistai 10.9.2019 klo 17
Merilinja 6, 90400 Oulu
Illan teemana pirteä salaattipöytä
                                

Lokakuu: Aluetapaamisen päivämäärä ja teema tarkentuvat kevään/ alkusyksyn aikana

                              
Ajankohtaiset ruokatrendit, pinnalla nyt
Tiistai 5.11.2019 klo 17.00
Nuorten pajakeskus Tykistökatu 13, rakennus H5, 90130 Oulu
Illan teemaan meitä johdattelee Läntmannen Unibake Merja Pakkanen / Arla Jonna Hauvala
            
Joulumieltä-ilta/ Ammattikeittiöosaajat 50 vuotta

Perjantai 13.12.2019
Illan ohjelma ja aikataulu tarkentuu alkusyksyn aikana

Lisätietoja tapahtumista lähetämme sähköpostitse sekä julkaisemme Pohjois-Pohjanmaan Ammattikeittiöosaajien Facebook-sivuilla. Ilmoitathan ajantasaisen sähköpostiosoitteen puheenjohtajalle, jotta saat ajantasaiset tiedotteet sähköpostiisi.


SATAKUNTA

Puheenjohtaja: Anna-Liisa Kartano, anna-liisa.kartano@winnowa.fi

Ajankohtaiset ruokateemat ja tulevaisuuden ruoka,
tutustuminen Porin Kespron tiloihin

11.4.2019

Tulossa myöhemmin tänä vuonna:
Vinkkejä pirteän salaattipöydän rakentamiseen
Markkinointitilaisuus uusien jäsenten hankkimiseksi ja toimipaikkavierailu
"Pääkopan konmaritus"- järjestystä arkeen ja pääkoppaan


LAPPI

Puheenjohtaja: Eija Räikkä
Puhelin: 040 540 2548
Sähköposti: eija.raikka@lappia.fi 

Tulevaisuuden raaka-aineet ja yrittäjyys maaseudulla
To 28.3.2019 klo 17.00
Tutustumme Ammattiopisto Lappian Louen toimipisteeseen teemana tulevaisuuden
raaka-aineet ja yrittäjyys maaseudulla. Maistelemme meän Lihan ja paikallisen jäätelöyrityksen
Artic Cream Factoryn tuotteita. Lähtö Rovaniemeltä klo 16.00 kimppakyydeillä.
Samalla kevätkokous.
Osoite: Maaseutuyrittäjyyden osaamiskeskus, Luontoala, Kätkävaarantie 69, 95340 Loue



Toukokuu
Kevätretki Kajaaniin la 18.5. Tutustumme yhdessä Pohjois-Pohjanmaan amkolaisten kanssa
Mamsellin tuotantokeittiöön, jossa on käytössä hotfill-pakkausmenetelmä.
Tiedot tarkentuvat myöhemmin.




POHJANMAA

Puheenjohtaja: Minna Luomanen
Sähköposti: minna.luomanen@sedu.fi

Pääkopan Konmaritusta
21.2.2010 klo 17-19
Pääkopan Konmaritusta ja kevätkokous
Äänimaljarentouttaja ja joogaohjaaja Taina Kaura, Etelä-Pohjanmaan Steiner-koulu,
Simuantie 10, 60200 Seinäjoki. Mukaan jumppapatja, rennot/ lämpimät vaatteet ja viltti tms.
Sitovat ilmoittautumiset puheenjohtajalle 15.2 mennessä. Omavastuu 10 euroa.

Kevätretki pääkaupunkiseudulle
12.-13.4.2019
Perjantaina mahdollinen tutustuminen ammattikeittiöön pääkaupunkiseudulla.
Lauantaina Valion tiloissa, ”koko Suomi leipoo” – ohjelmasta tuttu, huippukouluttaja Mika Parviainen, perehdyttää meitä leivonnaisten saloihin.

Päivän päätteeksi Valion keittiömestari Petteri Kanerva kouluttaa tämän hetken ruokatrendit – teemalla.  Kustannukset (majoitus+matkustus) määräytyvät osallistujamäärän mukaan. Sitovat ilmoittautumiset puheenjohtajalle 22.2.2019 mennessä.


PIRKANMAA

Puheenjohtaja: Sirpa Autero
Puhelin: 040 767 3210
Sähköposti: sirpa.autero@gmail.com 


Tutustuminen kahvila Alleduuriin ja luento aivoterevydestä
Ti 19.3 klo 17.15
Kahvila Alleduuri, Aaltosenkatu 27-29, 33500 Tampere
www.alleduuri.fi

Iitu Haavisto kertoo elokuussa 2017 perustetun kahvilan liiketoiminnasta.
Tämän jälkeen pidämme kevätkokouksen.
Illan päättää Pirkanmaan Marttayhdistys ry:n vapaaehtoistoiminnan
koordinaattori Laura Sarkonsalon luento aivojen terveydestä ja hyvinvoinnista.

Mukaan mahtuu 20 henkilöä.
Ilmoittautuminen 15.3 mennessä: aulikkinatali@gmail.com  

Tutustuminen  ammatti-ja aikuisopisto Ahlmanin  toimintaan
Ke 15.5.2019 klo 17.00
Hallilantie 24, 33820 Tampere
www.ahlman.fi
Oppilaitoksen, ravintolan ja tilapuodin toimintaa esittelee Ravintola Annan
ravintolapäällikkö Leena Pekkanen.
Tilaisuuden alussa päivällinen, herkullisen keittoaterian parissa.
Ahlamin tilapuodista ja kahvilasta löydät vaihtuvan valikoiman oman tilan tuotteita,
oman leipomin lämpimäisiä sekä paikallitsen pientuottajien valikoimaa.

Mukaan mahtuu 25 hlöä.

Ilmoittautumiset 3.5 mennessä:anne.rasanen@viola-koti.fi ( laitatahan ruokavaliosta tiedon)
Tutustumispäivän oppilaitoksessa on opiskelijoiden konsertti klo 18-19.30.
Musiikkilinja esiintyy juhlasalissa. Konserttiin on vapaa pääsy.


VARSINAIS-SUOMI

Puheenjohtaja: Virpi Isomäki , p. 040 5138 090
virpi.isomaki@gmail.com

Hyönteisiä ruokapöytään
Ti 9.4.2019
Tilaisuus on valitettavasti peruttu Varsinais-Suomen Amkosta riippumattomista syistä.

Ammattikeittiön puhtaanapitoa- Vileda/Swep-esittely
Ti 7.5. klo 17.00
Joensuunkatu 11, Salo

Vileda / Swep –esittely eli Sami Suominen kertoo meille ammattikeittiön puhtaanapidosta, esittelee siivousvälineuutuuksia, vedetöntä siivousta ammattikeittiössä jne. Kahvitarjoilu.

Ilmoittautuminen viimeistään 25.4. amko.varsinais.suomi@gmail.com tai tekstiviestillä Mari Portaala puh. 044 778 5901

Voit tulla omalla autolla mutta lähdemme Turusta klo 16.00 kimppakyydillä Veritas-stadionilta. Ilmoittautumisen yhteydessä kerro tarvitsetko kyydin vai voitko tarjota sellaisen.