23.10.2015

Vuoden Ammattikeittiöosaaja 2015

Ammattikeittiöosaajat ry valitsi jäsenistöstään vuoden 2015 Ammattikeittiöosaajaksi Luomuravintola Timjamin toimitusjohtajan ja emännän Merja Jokiniemen. Merja on vahva ravitsemisalan kehittäjä ja järjestön pitkäaikainen jäsen.  Tunnustus julkistettiin Ammattikeittiöosaajien syysseminaarissa Helsingissä 22.10.2015.


Kuvassa Merja Jokiniemi,
Kuvaaja :Terhi Honkonen

Kollegat ylistävät Merjaa: ”Merja on erittäin aktiivinen, pirteä ja innokas niin Ammattikeittiöosaajien toiminnassa kuin muutoinkin. Hän osaa hyvin perustella edistämiään asioita, ja hänen kanssaan on helppo tehdä monenlaista yhteistyötä. Ruoka-alaan hän suhtautuu intohimoisesti. Merjalla on erinomaiset verkostot, joita hän osaa hyödyntää tehokkaasti. Hän myös jakaa omaa erityisosaamistaan säästelemättä muille. Työnsä lomassa Merja ohjaa nuoria työssäoppijoita ja kehittää alaamme tiiviissä oppilaitos- ja työelämäyhteistyössä.”

Työskentely nuorten asiakkaiden kanssa Tampereen Steinerkoulun oppimisympäristössä on haastanut Merja Jokiniemen aktiiviseen ammatillisuuteen ja vuorovaikutustaitojen kehittämiseen. Merjan jämptiys ja empaattisuus ovat silmiinpistäviä. Niin nuorten parissa ohjaajan roolissa kuin omassa työyhteisössään esimiehenä, Merja on hyvä esimerkki siitä, miten määrätietoisella oman työn kehittämisellä voi samalla olla esikuvana muille.

Merja Jokiniemi on erittäin ilahtunut kollegoiltaan saamasta kannustuksesta: ” Verkostoituminen ja Ammattikeittiöosaajissa toimiminen laajentavat näkökulmaa työhön ja tuovat uusia, antoisia tuttavuuksia. Kiitos kuuluu myös Steinerkoululle, jonka oppilasravintolassa saamme toimia kestävän kehityksen periaatteiden mukaan.”

Puhtaan ruuan puolestapuhuja

Merja Jokiniemi on tehnyt pitkään ja sitkeästi työtä luomu- ja lähiruuan puolestapuhujana ammattikeittiöissä. Hänen luotsaamansa oppilasravintola on saavuttanut Portaat Luomuun -ohjelman korkeimman tähti-tason. Ravintolaa hoitaa osuuskunta Tampereen Timjami, ja asiakkaina ovat paitsi steinerkoulun väki, myös juhla- ja kokousvieraat. Merja on usein kertonut valtakunnallisissa viestimissä työstään luomun parissa. Viimeksi siihen tarjoutui näkyvä tilaisuus, kun Luomuravintola Timjami voitti lokakuussa luomunkäytön Suomen Mestaruuden sarjassa keskisuuret yksityiset ravintolat. Kilpailun järjestää vuosittain Portaat Luomuun -ohjelma.

Lisätiedot:

Merja Jokiniemi, Vuoden Ammattikeittiöosaaja 2015, merja.jokiniemi@tampereensteinerkoulu.fi, p.03 3141 6121

Marjut Huhtala, toiminnanjohtaja, Ammattikeittiöosaajat ry marjut.huhtala@amko.fi 
p. 050 341 3957