7.6.2019

Uusi ruokailusuositus kommentoitavana

Valtion ravitsemusneuvottelukunta, Opetushallitus ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ovat yhdessä käynnistäneet ruokailusuosituksen laatimisen ammatillisiin oppilaitoksiin ja lukioihin. Tämä suositus on ensimmäinen kyseiselle opiskelijakohderyhmälle maassamme laadittava suositus. Se täydentää puuttuvan osan ruokailusuositusten sarjasta, jossa aiemmin on julkaistu suositukset korkeakouluopiskelijoille, perusopetukseen ja varhaiskasvatukseen.


Suositus pohjautuu väestötason ”Terveyttä ruoasta – suomalaiset ravitsemussuositukset” -julkaisuun. VRN:n nimeämä asiantuntijatyöryhmä on saanut valmiiksi suosituksen käsikirjoitusluonnoksen, joka on avattu julkiseen kohdennettuun kommentointiin.

 

Tiedote, kommentointipyyntö ja suositusluonnos:

 

https://www.ruokavirasto.fi/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/uutiset/ammatillisiin-oppilaitoksiin-ja-lukioihin-ensimmaista-kertaa-oma-ruokailusuositus---nyt-julkisesti-kommentoitavana/

 

Toivomme kommentointianne tähän suositukseen, jolla pyrimme edistämään kansallisesti tärkeän kohderyhmän, aikuistuvien nuorten, opiskeluaikaista ruokailua ja ruokatottumusten suotuisaa, terveyttä ja hyvinvointia tukevaa kehitystä.

 

Kommentointi on auki 24.6.2019 saakka.