2.9.2019

Maailman ensimmäistä suomalaisen ruuan päivää vietetään 4.9.2019

Ruokatieto lanseeraa maailman ensimmäisen suomalaisen ruoan päivän, jota juhlistetaan 4.9.2019.

Tavoitteena on tehdä päivästä vuosittainen perinne, tunnettu ja tärkeä suomalaisen ruoan nimikkopäivä. Juhlapäivällä halutaan juhlistaa suomalaista ruokaa ja sen tekijöitä sekä vahvistaa kuluttajien tietoisuutta ruoan suomalaisesta alkuperästä.

suomalaisen_ruoan_paeivae_key_visual_1200x628_badge.jpg

Juhlapäivän resepti on mutkaton:

* kannustamme kaikkia poimimaan ruokakaupan hyllyiltä suomalaista ruokaa,
tuotteita, joissa on sinivalkoinen Hyvää Suomesta -merkki.

* yhteisessä ruokapöydässä nautitaan ystävien ja
läheisten kanssa oman maan parhaista antimista.

* suomalainen ruoka on ainutlaatuinen ja maistuva yhdistelmä
puhtautta, osaamista ja vastuullisuutta – siksi suomalaisen ruoan päivä on juhlapäivä!

Kampanjan tavoitteena on

• vahvistaa suomalaisen ruoan arvostusta

• lisätä Hyvää Suomesta -merkin tunnettuutta, sisältöä ja arvoja kuluttajien mielissä

• saada kuluttajat tekemään kotimaisia valintoja ruokaostoksilla

• saada kuluttajat oivaltamaan, että kotimaisen valinnan tekeminen on helppoa, kun tietää oikean merkin

Suomalaisen ruoan päivän lanseerausta tukevat Apetit, Atria, Fazer Leipomot, HKScan, Kesko, Lidl, S-ryhmä ja Valio sekä tuottajajärjestöt MTK ja SLC.

Tässä linkki Ruokatiedon tiedotteeseen, josta löytyy lisätietoa kampanjasta. Tiedotesivulta löytyy myös pöytäpuhuja, jota voi käyttää apuna asiakasviestinnässä.