11.12.2012

Osallistu  Edutarun  koulutukseen - vastuullinen ja taitava ruokapalveluhenkilöstö muutosagenttina

Vastuullinen ja taitava ruokapalveluhenkilöstö muutosagenttina ruokahävikkiä vähentämässä ja ruokasivistystä nostamassa (ResTaRu)[1]-koulutushanke starttaa alkuvuodesta 2013

[1] käytetään lyhennettä ResTaRu = Responsible Taitava Ruokapalveluhenkilöstö

Ammattiylpeys kasvaa teoista

Ruoan ja sen tekijöiden arvostus ei parane julistamisella, pyytämisellä, valittamisella eikä sanomisella, vaan arvostus ansaitaan osaamisella ja vakuuttavilla teoilla. Tavoitteiden toteutumiseen tarvitaan riittäviä koulutusmahdollisuuksia sekä ruoan tekijöiden itsensä että heidän työnsä kehittämiseen. Ruoan arvostusta voidaan nostaa ja ruokahävikkiä vähentää havahduttamalla ruokaketjussa toimivien ja ruokapalveluja käyttävien ihmisten tietouteen koko ruokaketjun vaiheet sekä näyttämällä myös muille mallia teoilla ja konkreettisilla esimerkeillä.

Ruoan ja ruoantekijöiden arvostuksen nostaminen alkaa antamalla tekijöille ja toimijoille mahdollisuus oppia, voimaantua ja kehittyä työssään niin, että itsearvostuksen, ammattiylpeyden ja osaamisen karttumisen myötä uudistunut vastuullinen ja esimerkillinen toiminta näkyy kaikessa työssä. Sen seurauksena saadaan muutkin heräämään ruoan arvostamiseen uusin silmin.

Kenelle?

Hankkeen kohderyhminä ovat päiväkotien, koulujen sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden ruokapalveluhenkilöt sekä ruokapalvelujen eri tehtävissä toimijat. Samassa ryhmässä on tuloksellisinta olla toimialan eri toimijoita esimiehistä ruokapalvelutyöntekijöihin.

Alueellisesti muodostetaan yhteensä 5 ryhmää, jotka kokoontuvat vuoden 2013 aikana kolme kertaa. Toimivin ryhmäkoko on 25 - 30 henkilöä.

***

Hankkeen lisätiedot:

Seija Lintukangas, FT, toim.joht., kouluttaja
www.edutaru.fi
seija.lintukangas@edutaru.fi

Hankkeen tiedote on luettavissa  kokonaisuudessaan TÄSTÄ