19.9.2014

Nyt kisaamaan parhaasta juustojälkiruuasta!

Ruoka-alan ammattilaiset ja opiskelijat kutsutaan kehittämään herkullisia juustojälkiruokia kotimaisista juustoista. Paras Suomalainen Juustojälkiruoka 2015 –kilpailu käynnistyy syyskuussa ja loppukilpailu järjestetään maaliskuussa Helsingissä.

Kilpailussa on omat sarjat opiskelijoille ja ammattilaisille. Opiskelijasarjassa suunnitellaan ja valmistetaan juustojälkiruokaa yksittäisannos ja ammattilaissarjassa suurkeittiöön. Jälkiruoka voidaan valmistaa yksilötyönä tai pienryhmissä. Loppukilpailussa asiantunteva raati arvostelee molempien sarjojen viisi finalistijälkiruokaa ulkonäön ja maun perusteella.

Paras Suomalainen Juustojälkiruoka 2015 -kilpailun tarkoituksena on tuottaa uusia herkullisia juustojälkiruokaohjeita, lisätä ruoka-alan ammattilaisten ja opiskelijoiden kotimaisten juustojen tuntemusta sekä edistää suomalaisen juustokulttuurin kehittymistä.

Kilpailun järjestää Juustonvalmistajain Säätiö ja sen yhteistyökumppaneita ovat Ammattikeittiöosaajat, Suomen Keittiömestarit ja Ruokatieto Yhdistys.

Lisätietoja:

Linkistä aukeaa Kilpailuohjeet ja lisätiedot

Juustonvalmistajain Säätiö, asiamies Matti Tapaila:  matti.tapaila@hamk.fi
p. 050-574 5199)

Juusto_web.jpg
Kuva: Rodeo