1.2.2013

Kouvolan Saviniemen koulu ja Naantalin Lietsalan koulu saivat omat kouluruokadiplominsa

Diplomiruokaa nautitaan Suomen kouluissa niin Itä-kuin Läni-Suomessakin.

Kouvolan Myllykosken  Saviniemen koulu sai toisen valtakunnallisen kouluruokadiplomin. Koulun rehtorin Eija Jääskeläinen  vakuuttaa useimpien ruokien maistuvan niin, että lautanen syödään tyhjäksi. Saviniemen koulun pirteällä ruokapalveluhenkilöstöllä  ja miellyttävästi sisustetulla ruokasalilla on oma osuutensa ruoan maittavuuteen. Kouvolassa kouluruokailun järjestäminen on suunnitelmallista:tästä on  osoituksena oma kouluruokailun laatukäsikirja, ruokapalvelupäällikkö Auli Windt kertoo.

saviniemi1_pieni_p.JPG

Kuvat: Marjut Huhtala

Kuvassa Kyllikki Eklund, Eija Jääskeläinen ja Auli Windt

saviniemi2_pieni_p.JPG

Diplomi on osoitus kokonaisvaltaisen mallikkaasti toteuteusta kouluruokailusta.

Naantalin Lietsalan koulu on kolmas valtakunnallisen kouluruokadiplomin saaja. Naantalin ala-asteella yhteisöllisyys on arkipäivää. Silmin nähden koko koulun henkilökunta opettajineen ja rehtoreineen on täysillä tukemassa kouluruokailun sujumista. Rehtori Jarmo Rasin mukaan Kouluruokadiplomi kohottaa kouluruoan imagoa ja on osoitus innostuksesta laajentaa niin ruokapalvelun  kuin  muidenkin koulun sidosryhmien tietämystä kouluruokailun merkityksestä lasten kehitykselle ja kasvulle.

Lietsala_1_pieni_pJPG.JPG

Kuvassa ruokapalveluesimies Soile Toivonen, rehtori Jarmo Rasi ja ruokapalvelupäällikkö Irma Taka-Prami

lietsal5_pieni.JPG

Oppilaiden "ruokasparraajana" toimiva Laikku-lehmä-maskotti kannustaa lapsia syömään kouluateriansa  iloisesti joka päivä.

Lietsala2_pp.JPG

Lietsalan koululaisia ei tarvitse houkutella syömään.