13.8.2015

Kotimaista kaalia saatavilla runsaasti

Suomalaisten avomaavihannesten satokausi on nyt parhaimmillaan. Lämmin sää on vauhdittanut myöhässä olleita kasvustoja ja satoa on luvassa nyt runsaammin kuin alkukesästä. Erityisesti erilaiset kaalit alkavat nyt tuottaa kunnolla satoa ja tuotteet ovat myös edullisimmillaan.

 

Varhaiskaalin sekä kukka- ja parsakaalin osalta satoa tulee vielä syksyn aikana runsaasti. Laadultaan sato on hyvää –  viileähköt yöt pitävät laadun korkeana ja lämpimän päivän aikana kasvustot kehittyvät nopeaan tahtiin. Myös jäävuorisalaattia on saatavilla pitkälle syksyyn ja sekin on laadultaan erinomaista.


Kaaliasetelma2_pieni_web.jpg

Kuva: Kotimaiset kasvikset ry

Monipuolinen ruokavalio edellyttää runsasta kasvisten käyttöä ja nyt kannattaakin hyödyntää mahdollisuutta saada lautaselleen tuoreita ja laadukkaita kotimaisia kasviksia. Erilaiset kaalit ovat ravintorikkaita ja aromikkaita tuotteita: niitä voi käyttää monipuolisesti niin lisukkeena kuin pääruokanakin. Kaalia riittää niin tavallisten kuluttajien kuin suurkeittiöiden ja ravintoloidenkin käyttöön. Sesongin tuotteita kannattaa käyttää hyväksi isommassakin keittiössä. Esimerkiksi kouluruokailun yhteydessä tarjottavat kotimaiset kasvikset ovat oiva tapa edistää lasten ja nuorten ruokakasvatusta.

 

Lisätietoja:

Mika Virtanen, MTK ry, 0400 544 728

 

Reseptejä maukkaisiin kasvisruokiin ja – lisukkeisiin löytyy osoitteesta http://keittokirja.kasvikset.fi/Suomeksi/Keittokirja