2.2.2017

Kasvista koululaisille seminaari Jyväskylässä 16.3.2017

Kasvisruoat ovat saapuneet koulujen ruokalistoille. Kasvisten määrän lisääminen ruokailussa on perusteltua sekä terveyden että ympäristön kannalta. Kasvisten määrän lisääminen ruokavaliossa auttaa ehkäisemään sydän- ja verisuonitauteja sekä 2-tyypin diabetesta. Ruokavalioita muuttamalla myös ruoan tuotannon ja kulutuksen ympäristökuormaa voidaan vähentää merkittävästi.

Kasvista koululaisille_web_2.jpg

Seminaari on osa POPRASUS -hanketta (sustainablediets.fi), jossa tutkitaan kestävään ruokavalioon liittyvää muutospotentiaalia. Kokeilemme miten kasvisruoan tarjontaa ja houkuttelevuutta voidaan lisätä kouluruokailussa. Kokeilujen tavoitteena on avata kouluruokailua ohjaavat tavat ja käytänteet uudelleen arvioinnille ja muutokselle. Toteutamme kokeilut yhteistyössä ruokapalveluiden ja koulujen kanssa. Otamme myös oppilaat mukaan kouluruokailun kehittämiseen. Kokeiluista saatuja tuloksia esitellään ympäristö- ja ruokapolitiikan foorumeilla sekä ammattikeittiöille ja kunnille. Teemme myös yhteistyötä Hinku-foorumin kanssa (www.hinkufoorumi.fi).

Seminaari ohjelma ja ilmoittautumislinkki löytyy tästä osoitteesta:
http://sustainablediets.fi/kasvista-kouluun/

Voit seurata seminaaria myös suorana. Linkki julkaistaan myöhemmin seminaarin ohjelmasivulla.
Seminaari on maksuton ja sen järjestää Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Suomen ympäristökeskus.

Lisätietoja:
Minna Kaljonen, Suomen ympäristökeskus (SYKE) ,etunimi.sukunimi@ymparisto.fi