12.9.2012

FIDA ry:n nimi on vaihtunut Ammattikeittiöosaajat ry:ksi

Uusi nimi ja logo  kuvaavat oivallisesti  järjestön ydintoimintaa  ammattikeittiöosaajien kohtaamispaikkana ja koulutusfoorumina. Suurin osa jäsenistöstä toimii ammattikeittiöiden  tuotanto – esimies- tuotesuunnittelu-  tai opetustehtävissä. Sana osaaja viittaa monenlaiseen osaamiseen. ”Toimimme ammattimaisen  ruoanvalmistuksen taitavina osaajina ja organisoijina, mutta osaamista jäseniltämme löytyy myös ravitsemustiedon tuottamisessa ja sen soveltamisessa ruokapalveluiden käyttöön ”, kertoo toiminnanjohtaja Marjut Huhtala. ” Järjestön toiminnan ydin säilyy: täydennyskoulutamme ruokapalveluesimiehiä - ja ammattilaisia luoden väyliä verkostoitumiselle ja ammattikeittiöalan ajankohtaisen  tiedon jakamiselle.”

Uusi  logo viestii tekemisen meininkiä

Ammattikeittiöosajat ry:n kruunu-logo kuvaa kahdella pääelementillään lautasella ja lautasia kannattelevilla ihmishahmoilla toiminnan ytimen. Kruunun alaosa koostuu ovaalista tarjotin-aiheesta ja merkitsee foorumia tai  kohtaamispaikkaa. Kruunun yläosan muodostaa kolme ihmistä kannattelemassa yhdessä lautasia. Kuvaosa ilmentää yhteistyötä, ammattiylpeyttä, saavuttamisen iloa, positiivista henkeä ja  dynaamisuutta. Logon punaoranssi yläosa on samalla lämmin, energinen ja moderni.  Alaosan ovaalin keskiharmaa sävy tukee ja sitoo kuvailmaisun kruunua muistuttavaksi. Neutraali harmaa luo tasapainoa ja arvokkuutta sekä toimii viitteenä keittiömaailman metallipintoihin.

Nimenmuutoksen myötä www-sivujen visuaalisuuteen panostettu

Nimenmuutoksen yhteydessä koko järjestön visuaalinen viestintäympäristö  uudistuu. Tämä näkyy parhaiten uusilla kotisivuilla www.amko.fi.

Sivuston sisältöpohjaa ja käyttäjäystävällisyyttä  on parannettu  ja kuvallisuutta lisätty.  Sivujen ruokakuvat kuvaavat ammattikeittiömaailmaa modernina ja kutsuvana tulevaisuuden toimialana. Henkilökuvissa näyttäytyy  erilaisia ammattikeittiöosaajia tekemässä työtään normaalissa työympäristössään tai järjestön toiminnassa.

Alueiden nimissä muutoksia

Yhdistyksen nimenmuutoksen yhteydessä uusiutuvat myös alueyksiköiden nimet ( ent. alueFIDAT). Entiset nimet kuvasivat alueita kaupungeittain.  Uudet  maakunnittaiset alueet kuvaavat paremmin jäsenistömme  todellista asuin- tai toimipaikkaa.

Vanhat ja uudet aluenimitykset:

Helsinki  -> Pääkaupunkiseutu, Hyvinkää  -> Uusimaa, Hämeenlinna -> Kanta- HämeJoensuu  ->Pohjois- Karjala, Jyväskylä -> Keski-Suomi, Kouvola - >Kymenlaakso, Kuopio ->Savo,  Lahti-> Päijät-Häme, Lappeenranta - >Etelä-Karjala, Oulu ->Pohjois-Pohjanmaa, Pori ->Satakunta, Rovaniemi ->Lappi, Seinäjoki- > Pohjanmaa, Tampere -> Pirkanmaa, Turku ->Varsinais-Suomi

Uusi logo ja järjestön nimi ovat käytössä 12.9.2012 alkaen.  Järjestön Y-tunnus  (0222472-9) pysyy ennallaan.

Lisätietoa  nimenmuutoksesta:

Marjut Huhtala, toiminannanjohtaja, p.050 341 3957 
marjut.huhtala@amko.fi