26.2.2014

Elintarviketietoasetus lausuntokierroksella 

Maa-ja metsätalousministeriössä laadittu uusi elintarviketietoasetus-luonnos on parhaillaan lausuntokierrksella. Lausunnolla olevan asetusehdotuksen mukaan vähittäismyyntipaikassa pakkaamattomasta elintarvikkeesta olisi loppukuluttajalle ilmoitettava elintarvikkeen nimi, elintarvikkeen ainesosat, alkuperämaa samassa laajuudessa kuin valmiiksi pakatuista elintarvikkeista sekä tarvittavat käyttö-ja säilytysohjeet. Ravintosisällön osalta vähittäismyyntipaikassa tulisi ilmoittaa pakkaamattomista juustoista, makkaroista ja lihaleikkeleistä rasvan ja suolan määrä sekä ruokaleivistä suolan määrä.

Myös Ammattikeittiöosaajat ry:ltä on pyydetty lausuntoa elintarviketietoasetuksesta pakkaamattomien elintarvikkeiden tietojen ja alkuperämaan  ilmoittamisesta kuluttajille/ asiakkaille.

Lausunnon laatimista varten pyydämme kommenttejanne keskitetysti toiminnanjohtajan s-postiin: marjut.huhtala@amko.fi  10.3  mennessä.  Näin ehdimme koota yhteisen lausuntomme maa-ja metsätalousministeriöön 14.3.2014 mennessä.

Terveisin,

Ammattikeittiöosaajat ry:n  johtokunta

***

LAUSUNTOPYYNTÖ

ELINTARVIKETIETOASETUS-LUONNOS