12.3.2015

Ammattikeittiöosaajat ry uutiskirje 2/2015

Muistathan ilmoittautua Ammattikeittiöosaajien kevään seminaariin!

22.-23.4.2015 Hämeenlinnassa järjestettävät koulutuspäivät tarjoavat ajankohtaista täydennyskoulutusta ravitsemisalan esimiehille, opettajille  ja ammattilaisille.

Seminaaripäivien tauoilla pääset tutustumaan yhteistyökumppaneidemme näyttelypisteisiin.

Mukana ständeillä:
Arla, CGI, Dieta, E.Ahlström, Electrolux, Helsingin Mylly, JEPO,
Metos,
Unilever Foodsolutions ja Valoratrade.

Seminaarin teemoina muun muassa:

ruokapalvelujen hankinta
* aivokunto
* ruokalistan brändääminen
* painonhallinta
* asiakaspalvelutaitojen ja oman viestintätyylin kehittäminen 

Puhujina ravitsemusterapeutti Hanna Partanen, keittiömestari Heikki Ahopelto
ja aivotutkija 
Ville Ojanen sekä paljon muita alansa huippuja.


Koko kansan "jääkaappipoliisi" Hanna Partanen
kannustaa syömään hyvin mutta terveellisesti.


Vankkumaton lähiruoan sanansaattaja Heikki Ahopelto 
puhuu Ammattikeittiöosaajein seminaarissa ruokalistan

brändäämisestä.

kts. tästä koulutuspäivien Ohjelma ja Ilmoittaudu 

Kiitos teille, jotka olette jo ilmoittautuneet!

***
Nyt rohkeasti Kouluruokadiplomin hakuun! 

Kouluruokadiplomi on myönnetty jo lähes 170 koululle,  katso tästä lista diplomikouluista.

Diplomi on osoitus valtakunnallisten tavoitteiden mukaan toteutetusta kouluruokailusta. Diplomilla koulu viestii asiakkaille ja sidosryhmille, että kouluruokailussa toteutuvat sille asetetut ravitsemus-, terveys- ja tapakasvatustavoitteet.

Diplomi kannustaa yhteistyöhön

Kouluruokadiplomi kannustaa koulua uusien opetussuunnitelmien mukaiseen oppilaiden osallistamiseen ja yhteistyöhön kouluruokailuasioissa.

Kouluruokadiplomi.fi –sivujen valmennusaineistosta saa tukea ja vinkkejä yhteistyöhön sekä kouluruokailun kehittämiseen.

Tietoa diplomin hausta, myöntämisestä ja toimitusehdoista saatte kattavasti
Kouluruokadiplomi.fi –sivuilta.

***

Fineli on entistä monipuolisempi

THL:n ylläpitämä Fineli Elintarvikkeiden koostumustietopankki on enstistä monipuolisempi ja laajempi.

Finelin päivitystyössä on nyt analysoitu systemaattisesti suuri määtä  perusraaka-aineita. Monista elintarvikkeista on ollut ravintoarvoja Finelissä aikaisemminkin, mutta läheskään kaikkia siellä ilmoitettuja arvoja ei ole analysoitu laboratoriossa, vaan ne on tuotettu laskennallisesti. Nyt Fineliin on pyritty valitsemaan tutkittujen elintarvikkeiden kannalta keskeisimmät ravintoarvot.

Päivitystyön ennakkotiedot jo nähtävillä

Uudet tulokset on nähtävissä Finelin etusivulla ”Ennakkotietoa elintarvikkeiden uusista analyyseista”–otsikon alla pdf-dokumentteina. Nämä ovat uusimmat tulokset, jotka myös siirretään Finelin tietokantaan. Aluksi uusimpia tietoja voi siis tarkastella ennakkotietotiedostoista. Näiden tiedostojen tulosten lisäksi paljon muutakin on analysoitu ja tuloksia saadaan Fineliin vähitellen.

Suurkeittiöiden näkökulmasta ravitsemuksellisesti mielenkiintoisia tuloksia ovat  mm. uudet natrium- ja joditulokset.

***