21.10.2019

AMKO 50 vuotta!

Ammattikeittiöosaajat ry 50 vuotta- vietämme juhlaviikkoa 21.-25.10.2019

Tietoa, taitoa ja ruokailoa!

Yhdistyksemme  Ammattikeittiöosaajat ry täyttää kuluvana vuonna pyöreät viisikymmentä vuotta. Juhlavuosi huipentuu Amkon 50-vuotis-juhlaseminaariin Helsingissä 24.10.2019.

Pitkin juhlaviikkoa yhdistyksen sivuilla ja some-alustoilla julkaistaan tietoiskuja ja ravitsemisalaa positiiviseen sävyyn kuvaavia huoneentauluja Ammattikeittiöosaajien juhlavuoteen linkittyen. Kannustamme jäseniämme ja heidän asiakkaitaan sekä kaikkia ruokaa ja sen tekijöitä arvostavia jakamaan positiivista informaatiota ja kuvakkeita omissa kanavissaan.
( #Ammattikeittiöosaajat 50v, #Amko50v)

Ammattikeittiöosaamiseen liittyvät huoneentaulut:
Kuvaamme ammattikeittiöosaajien työtä ja historiaa huoneentauluilla  ja kuvakkeilla, jotka julkaistaan Amkon www-sivuilla, tässä uutiskirjeessä sekä  facebook-sivuilla ja muilla some-alustoilla. Kaikki ammattikeittiöosaajien juhlaviikosta kiinnostuneet voivat vapaasti hyödyntää juhlaviikon materiaalia.

Some-kuvakkeet ja huoneentaulut:

amko_merkkipaaluja_50v_uusin.png

Amkon lyhyt historiakuvaus ja vuosikymmenten merkkipaalut

ammattikeittioosaajat_50v (002)_infoa alaan liittyen.png

Ravitsemisala on elintärkeä ala

 mita_ammattikeittioosaajat_tekevat (002).png

Mitä ammattikeittiöosaajat tekevät?

mita_hyva_ruoka___11.png

Mitä hyvä ruoka saa aikaan?
Näitä kuvakkeita julkaisemme somessa päivittäin kahden seuraavan viikon aikana.

Video:
Amkon juhlavuoden video ( julkaistaan 24.10, jonka jälkeen sitä voi vapaasti jakaa)

Ammattikeittiöosaajia tarvitaan!

Toimiva joukkoruokailu on yksi merkittävimmistä hyvinvointiyhteiskunnan mittareista -
ilman ravitsevaa ruokaa ei kukaan tule toimeen!

* joka päivä  yli 800 000 koululaista ja opiskelijaa nauttii ammattilaisten tekemää ruokaa

* ruokapalveluammattilaiset huolehtivat kansalaisten hyvinvoinnista tarjoamalla ravitsemuksellisesti tasapainoisia aterioita erilaisissa elämänvaiheissa oleville asiakasryhmille

* ravitsemisala on suuri työllistäjä ja tarjoaa vaihtelevia työmahdollisuuksia ja urapolkuja

* ammattikeittiötyö sopii moniin elämänilanteisiin tarjoamalla joustavia työaikamalleja

* nykypäivän ammattikeittiötyö edellyttää useita taitoja: ruoka-ja ravitsemusosaamista, teknologiaosaamista, asiakaspalvelutaitoja ja muuntautumiskykyä

* työn tekemisen tavat ovat ammattikeittiötyössä vuosikymmeninen saatossa muuttuneet-

Ruokaa ja sen tekijöitä  tarvitaan aina!

***
Ammattikeittiöosaajat ry on ravitsemisalan valtakunnallinen täydennyskoulutus- ja verkostoitumisjärjestö. Sen jäsenet edustavat laajasti ruokapalvelualan eri sektoreita aina kuntaruokailusta yksityisiin ruokapalvelun tuottajiin. Järjestö edistää alansa ja jäsenistönsä arvostusta, koulutus- ja hanketoiminnan sekä positiivisen imagoviestinnän keinoin. (www.amko.fi)

Lisätiedot:

Toiminnanjohtaja Marjut Huhtala
marjut.huhtala@amko.fi , p. 050 341 3957