26.9.2019

Amkon uutiskirje 9/2019

Katso uudet upeat Kouluruoka- ja Makuaakkoset-diplomien esittelyvideot!

Ammattikeittiöosaajat ry:n ylläpitämät Kouluruoka- ja Makuaakkoset-
diplomikäytännöt ovat itsearviointiin perustuvia työvälineitä koulu- ja päiväkotiruokailun kehittämiseksi.

Kouluruokadiplomi-video

Makuaakkoset-diplomi-video

Tuusulan diplomikuva.jpg

Tunnustus myönnetään ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän
ruokailun edistämisestä. Tunnustus on koulu-/päiväkotikohtainen.

Kouluruoka- ja Makuaakkoset-diplomin suorittaminen kannustaa
kasvatushenkilöstöä ja ruokapalvelua yhdessä tarkastelemaan
ruokailutilannetta osana laajempaa kasvatustehtävää.

Se myös innostaa entisestään kehittämään ruokailua, ruokakasvatusta ja
lasten osallistamista sekä moniammatillista yhteistyötä.

Ottaisitteko tekin käyttöön oivalliset diplomityökalut ruokailutilanteen
kehittämiseksi kouluissa ja päiväkodeissa?
Lisätietoa ja diplomin suorittaminen:

***
Olethan jo ilmoittautunut Amkon juhlaseminaariin 24.10.2019!

Päivän teemoina muun muassa kestävä kehitys,ilmastoystävällinen ruokalistasuunnittelu
ja uusimmat ravitsemussuositukset:ammatilliset oppilaitokset ja lukiot
sekä ennakkotietoa ikäihmisten ruokailusuosituksista.

Seminaarissa julkistetaan vuoden 2019 Ammattkeittiöosaaja.

amko_juhlaseminaari_2019_facebook_kuvake.png

Pohdimme myös työelämän merkityksellisyyttä ja haemme työniloa yhdessä näyttelijä
Tom Pöystin kanssa.

Juhlaseminaarin lopuksi rennot cocktailit elävän musiikin siivittämänä.
Seminaaripäivän tauoilla on mahdollisuus tutustua yhteistyökumppaneidemme
näyttelypisteisiin. Seminaari järjestetään Helsingissä Katajanokalla
kongressikeskus Grand Marinassa 24.10.2019 hyvien kulkuyhteyksien päässä.

Ilmoittautumiset viimeistään 11.10. mennessä:
Ohjelma ja Ilmoittautuminen

***
Toisen asteen opiskelijaruokailusuosituksen
julkistamistilaisuus 

Aika: Torstaina 10.10.2019 klo 9:00 – 11:00
Paikka:
Opetushallitus, 1. krs. monitoimitila, Hakaniemenranta 6, HKI
Järjestäjät: Valtion ravitsemusneuvottelukunta, Opetushallitus ja THL

Hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä ruokailusta on ensimmäinen
ruokailusuositus Suomessa, joka on kohdennettu ammatillisiin
oppilaitoksiin ja lukioihin.

Ruokailusuosituksen tavoitteena on edistää yhteisöllistä ruokailua.
Ruokailun toteuttamisessa huomioidaan maistuvien, ravitsemustarpeet
täyttävien ja terveyttä edistävien aterioiden tarjoamisen lisäksi kestävän
kehityksen edistäminen ja ilmastonmuutoksen hillitseminen.

Tervetuloa kuulemaan lisää suosituksen sisällöstä!
Tilaisuuden ohjelma liitteenä.

Ilmoittautuminen viimeistään 4.10.2019:
https://link.webropolsurveys.com/EP/45B103A73975985B

 ***
Vihreä vallankumous – kts. oikea ilmoittautumislinkki:

Tuoreimman AmmattikeittiöOsaaja-lehden tapahtumailmoitukseen
oli eksynyt väärä ilmoittautumislinkki.
Ilmoittaudu mukaan Unileverin Vihreä vallankumous-tapahtumaan
tästä linkistä: www.lyyti.fi/reg/gggAMKO

Vihreä vallankumous kiertää neljällä paikkakunnalla:
29.10. Helsinki, 7.11. Oulu, 12.11. Kuopio ja 14.11. Tampere –
valitse itsellesi sopivin ja tule mukaan kuulemaan,
miten vastata ruokatuotannon haasteisiin tulevaisuudessa.