27.9.2016

Ammattikeittiöosaajien uutiskirje 8/2016

Ammatikeittiöosaajat ry:n syyskokous 11.10.2016

Syyskokous pidetään Amkon seminaarin jälkeen Taitotalolla osoitteessa Valimotie 8, 00380 Helsinki. Tule mukaan vaikuttamaan toimintaamme! Kokouksessa  muun muassa valitaan erovuoroisten johtokunnan jäsenten tilalle uusia edustajia. Vuodelle 2017 ovat haussa uudet jäsenet opetussektorilta ja teollisuudesta.  Tässä KOKOUSKUTSU
***
Maa- ja metsätalousministeriön esitys ruokapoliittiseksi ohjelmaksi


Esitys on lausuntokierroksella. Mikäli haluat kommentoida esitystä, lähetä oma palautteesi toiminnanjohtajalle: marjut.huhtala@amko.fi 28.10.2016 mennessä.
Kokoamme palautteistanne Ammattikeittiöosaajien yhteisen lausunnon.

Linkki
ESITYKSEEN ja LAUSUNTOPYYNTÖ

***
Arvostusta Ammattikeittiöille- hankkeen kuulumisia

Ruokadiplomit
Kouluruokadiplomi® on myönnetty tähän mennessä yhteensä 305 koululle, lista http://www.kouluruokadiplomi.fi/diplomikoulut/.

Diplomien joukkoon on saatu hiljattain mukaan kaksi uutta kaupunkia, Lappeenranta (Lappeen koulu ja Saimaan Tukipalvelut Oy) ja Kuopio (Minna Canthin koulu ja Servica). Lämpimät onnittelut!

Päiväkotien Makuaakkoset-diplomi® on myönnetty 102 päiväkodille, lista http://www.makuaakkosetdiplomi.fi/diplomipaivakodit/

Olisiko sinun kuntasi koulu seuraava diplomin saaja? Lisätiedot diplomien hakemisesta projektipäällikkö Virpi Kulomaalta: virpi.kulomaa@amko.fi, p.050 339 6844

Perehdytysvideot
Ammattikeittiön ABC  perehdytysvideoiden ensiesitys tapahtuu Amkon syksyn seminaarissa 11.10.
Videosarja johdattelee ammattikeittiötyöhön viiden lyhyen teemavideon kautta.
Ensiesityksen jälkeen materiaali julkaistaan Amkon sivuilla, josta se on vapaasti ladattavissa.
Lue lisää:http://www.amko.fi/hankkeet/perehdytys/

 ***

Vielä ehdit ilmoittautua Ammattikeittiöosaajien syksyn seminaariin 30.9 mennessä!
Seminaari järjestetään Taitotalon kongressikeskuksessa Helsingin Pitäjänmäellä 11.10.2016.
Pääsemme nauttimaan Taitotalon uudistuneista kokoustiloista ja herkullisista antimista.

Teemoina mm.palvelmuotoilu ruokapalveluissa, kasvisruokailun uudet trendit ja psykologisen pääoman johtaminen. Tule kuulemaan paikan päälle tuoreimmista ammattikeittiöalan teemoista.

Seminaaripäivän kolmen ruokalajin lounas tarjoillaan lautastarjoiluna Taitotalon uudistuvassa Talentti-ravintolassa jonottamata ja kiireettömästi.

Päivän tauoilla osallistujilla on mahdollisuus tutustua yhteistyökumppaneiden näyttelypisteisiin.

Katso
OHJELMA   ja ILMOITTAUDU

Jatkoimme ilmoittautumisaikaa 30.9. saakka.

Seminaarin lisätiedot:
Marjut Huhtala, marjut.huhtala@amko.fi , p.050 341 3957

***
Seuraa Ammattikeittiöosaajien blogia ja ilmoittaudu itsekin kirjoittajaksi!

Tuoreimmassa blogikirjoituksessa on aiheena sokeri. Erikoistutkija Heli Kuusipalo THL:stä täsmentää sokerinsaannin rajoja ja peilaa suomalaisia ravitsemussuosituksia WHO:n suosituksiin. Tästä pääset blogiin:http://www.amko.fi/blogi/lisattya-sokeria-kannattaa-valttaa/

Jos haluat kertoa jostakin ajankohtaisesta asiasta blogissa tai lehdessämme AmmattikeittiöOsaajassa, ota rohkeasti yhteyttä:marjut.huhtala@amko.fi , p.050 341 3957

***
Mukavaa syksyn jatkoa ja tapaamisiin tapahtumissa!