20.6.2017

Amkon syksyn seminaarin ohjelma on julkaistu!

Erityisteemoina ainutlaatuinen asiakaspalvelu sekä palveluetiketti monikulttuurisissa toimintaympäristöissä. Saamme myös tietoa ammattiopetuksen koulutusreformista ja siitä, mitä reformi tarkoittaa ruokapalvelualalla. Karisman voimaa pohdimme näyttelijä Kari Ketosen esityksessä. Päivä huipentuu vuoden 2017 Ammattikeittiöosaajan valintaan. Olethan jo jättänyt oman ehdotuksesi.

Ohjelma

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu jo nyt mukaan- AMKOn seminaari sykähdyttää aina!

***

Nyt Ravitsemussitoumuksia tekemään

Valtion ravitsemusneuvottelukunta kutsuu kaikkia elintarvikealan toimijoita teollisuudesta kauppaan ja joukkoruokailun järjestäjiin tekemään ravitsemussitoumuksen.

Uusi nettipohjainen toimintamalli otettiin käyttöön kesäkuun alussa. Ravitsemussitoumuksia voi tehdä suolan, tyydyttyneen rasvan ja lisätyn sokerin vähentämiseksi, kasvisten käytön lisäämiseksi, annoskokojen
kohtuullistamiseksi sekä lapsille suunnattujen tuotteiden, tarjottujen aterioiden ja ruokaohjeiden parantamiseksi. Sitoumukset ovat konkreettisia, merkittäviä ja
mitattavia toimenpiteitä, joiden toteutumista seurataan.


Ruokapalveluissa sitoumus voi tarkoittaa esimerkiksi terveellisten välipalojen
saatavuuden lisäämistä.

Juhlavassa julkistamistilaisuudessa Smolnassa ammattikeittiöitä edusti Luomuravintola Timjamin toimitusjohtaja ja Pirkanmaan Amkon puheenjohtaja Merja Jokiniemi. Lue hänen ajatuksiaan Ravitsemussitoumukseen liittyen Amkon blogista.

Kaikki ravitsemussitoumuksen  julkistamistilaisuuden puheenvuorot ovat katsottavissa
VIDEO-linkistä.

***

Kasvisruokaohjeita videomuodossa

EkoCentria on kehittänyt ammattikeittiöille ja erityisesti julkisten ruokapalveluiden käyttöön uusia proteiinipitoisia kasvisruokaohjeita, joissa on käytetty monipuolisesti kotimaista
kasviproteiinia. Tavoitteena on edistää kasvisruokien tarjontaa, monipuolistaa reseptiikkaa sekä tehdä tunnetuksi soijalle vaihtoehtoisia, kotimaisia kasviproteiineja.

Kaikki 15 uutta reseptiä on vakioitu 100 henkilölle. Lisäksi kahdeksasta ohjeesta on tuotettu reseptivideot, joissa esitellään havainnollisesti erilaisten kasviproteiinien, kuten härkäpavun, linssien ja kypsien kasviproteiinivalmisteiden käyttöä.

Reseptiikkaa on kehitetty yhteistyössä Savon koulutuskuntayhtymän ravintolapalveluiden ja Servican kanssa. Työtä on rahoittanut maa- ja metsätalousministeriö ja Viestintävalkea on tuottanut reseptien esittelyvideot.

Kaikki reseptit ja videot voit katsoa alla yuotube-linkeistä.
https://www.youtube.com/watch?v=KfJoujN0T30

***

Lämmin kiitos alkuvuoden yhteistyöstä- 
aurinkoista kesää!

t. Marjut
marjut.huhtala@amko.fi, p. 050 341 3957