18.8.2016

Amkon uutiskirje 7/2016

Ajankohtaisia tapahtumia ja kampanjoita

Herkkujen Suomi Rautatientorilla 18.-20.8.2016.

Suomalaisen ruokakasvatuksen tekijät tuovat ruokailoa Herkkujen Suomeen!

Maa- ja metsätalousministeriön toiminnallinen Ruokailo-osasto tutustuttaa lapset ja aikuiset hauskoihin ruokakasvatusmenetelmiin ja -toimijoihin, kouluruokailun ja ja kotitalousopetuksen edistämiseen, ravitsemussuosituksiin ja ruokahävikkiin.  Herkkujen Suomi -tapahtuma toimii kansallisena ruokakasvatuksen ajankohtaisareenana. Myös Ammattikeittiöosaajat ovat mukana Kouluruokadiplomin ja Makuaakkosten merkeissä.

Katso Herkkujen Suomi-tapahtuman koko ohjelma tästä:
https://www.mtk.fi/herkkujen_suomi/ohjelma/fi_FI/ohjelma/


Hävikkiviikkoa vietetään  29.8.-4.9.2016

Kuluttajaliitto järjestää tänä vuonna jo neljättä kertaa valtakunnallisen Hävikkiviikon 29.8.-4.9.2016 (viikko 35). Hävikkiviikko-kampanjan tavoitteena on kannustaa kaikkia ruokahävikin vähentämiseen ja ruuan arvostuksen lisäämiseen. Haasta toimipaikkasi ja asiakkaasi vähentämään hävikkiä kampanjaviikolla ja läpi vuoden!

Hävikkiviikon omalta ohjelmasivulla voit poimia ideoita, materiaaleja  ja faktatietoa hävikin vähentämiseksi ja haastekampanjan tueksi.
https://havikkiviikko.wordpress.com/category/materiaalit/

 

Koulumaitopäivää vietetään  28.9.2016

Maito ja Terveys ry tarjoaa päivän kunniaksi kouluruokaloiden seinille uuden julisteen ja maidon annostelijoihin hauskat eläinaiheiset tarrat. Aineisto jatkaa viimevuotista eläinteemaa.

Julisteen koko on 59 x 84 cm ja se on taitettu A4-kokoon. Tarrat ovat A5-kokoaja niitä on kaksi erilaista. Aineistopostitetaan kaikkiin alakouluihin automaattisesti, kuten vuosi sitten. Jos haluat enemmän aineistoa tai muuhun kuin alakouluun, sitä voi tilata syyskuun alusta lähtien www.maitojaterveys.fi kohdasta aineiston tilaus.

Kansainvälistä koulumaitopäivää vietetään maailmanlaajuisesti tänä vuonna 17. kertaa. Päivän vieton tarkoituksena on kiinnittää huomiota koulumaidon merkitykseen oppilaiden ravitsemuksessa.

 

Muistathan ilmoittautua Ammattikeittiöosaajien syksyn seminaariin

Seminaari järjestetään Taitotalon kongressikeskuksessa Helsingin Pitäjänmäellä 11.10.2016.
Pääsemme nauttimaan Taitotalon uudistuneista kokoustiloista ja herkullisista antimista.

Teemoina mm.palvelmuotoilu ruokapalveluissa, kasvisruokailun uudet trendit ja psykologisen pääoman johtaminen. Tule kuulemaan paikan päälle tuoreimmista ammattikeittiöalan teemoista.

Seminaaripäivän kolmen ruokalajin lounas tarjoillaan lautastarjoiluna Taitotalon uudistuvassa Talentti-ravintolassa jonottamata ja kiireettömästi.

Päivän tauoilla osallistujilla on mahdollisuus tutustua yhteistyökumppaneiden näyttelypisteisiin.

Katso
OHJELMA   ja ILMOITTAUDU

Seminaarin lisätiedot ja näyttelypaikkavaraukset:
Marjut Huhtala, marjut.huhtala@amko.fi , p.050 341 3957

***