13.9.2018

AMKON UUTISKIRJE 6/2018

AmmattikeittiöOsaaja-lehti 3/2018 on ilmestynyt

Syksyn monipuolisessa numerosta 3/2018 löydät paljon ajankohtaista asiaa ravitsemuksesta, kasvisruokailusta, innostavasta työkulttuurista, Sote-uudistuksesta ja monesta muusta ravitsemisammattilaisia koskevasta teemasta. Lehti postitetaan jäsenillemme ja yhteistyökumppaneille 17.9 mennessä.

Anna palautetta lehdestä ja ehdota juttuaiheita  tuleviin numeroihin.
Seuraava numero ilmestyy joulukuun alussa.

***
Amkon syksyn seminaari 23.10.2018 lähestyy -
olethan muistanut ilmoittautua!

Laadukas koulutuspäivä ruokapalvelun ammattilaisille järjestetään tuttuu tapaan Taitotalolla Helsingissä 23.10.2018. Teemoina digitalisaatio ja työn tekemisen murros, tiimityön johtaminen ja ammattikoulutuksen koulutusreformi. Seminaari tauoilla voit tutustua yhteistyökumppaneiden näyttelypisteisiin. Lounaan nautimme jonottamatta pöytiin tarjoiltuna.Kts. koko ohjelma ja ilmoittaudu mukaan

***
Ammattikeittiöosaajat ry:n syyskokous 23.10.2018

Ammattikeittiöosaajat ry:n syyskokous pidetään 23.10.2018 klo 16.15 alkaen Helsingissä Taitotalon kongressikeskuksessa osoitteessa Valimotie 8, 00380 HKI. Käsitellään yhdistyksen sääntöjen 18 §:n määräämät asiat.

HUOM! Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan Amkon johtokuntaan vuonna 2019, ilmoitatko siitä toiminnanjohtajalle jo ennen syyskokousta:
marjut.huhtala@amko.fi tai p. 050 3413 3957
Toivomme johtokuntaan aktiivisia ravitsemisalaa tuntevia ja sen kehittämisestä kiinnostuneita henkilöitä!

***
Miten Suomessa kouluruokaillaan kouluruokailun
70-vuotis juhlavuonna

Seuraa juttusarjaa Kouluruokadiplomi-sivuilla!

Uusimman jutun myötä pääsimme tutustumaan Toivolanrannan yhtenäiskoulun kouluruokailuun.

Koulun rehtori Henry Leppäaho hehkuttaa koululounaan merkitystä:
”Kyllähän ruokailu on se koulun paras tunti, vaikka opettajat hyviä tunteja pitävätkin."


Kuva: Samuel Hoisko

Koululla on hiljattain suoritettu Kouluruokadiplomi.

”Hakemisprosessin aikana järjestetyt tapaamiset olivat mukavia ja lähensivät eri osapuolia. Kouluruokadiplomin hakeminen lisäsi entisestään ruokapalvelun arvostusta ja hyvää yhteistyötä heidän kanssaan. Kerroimme vanhemmille diplomin suorittamisesta vanhempainilloissa ja tieto on kulkenut myös lasten kautta. Asiasta oli lisäksi juttu paikallislehdessä otsikolla: Meidän koulussa kouluruoka on huippuluokkaa", kehaisee rehtori.

Kasvua kouluruusta- juttusarjassa kuvataan kouluruokailun hyviä käytänteitä eri puolilla Suomea ja kohotetaan kouluruokailun ja kouluruuan tekijöiden arvostusta. Juttusarjaa rahoittaa maa-ja metsätalousministeriö.

***
Ruokatutka-kampanja käynnistyi

Kampanja vie lapset ja nuoret matkalle tutustumaan terveellisiin ruokatottumuksiin sekä pohtimaan mistä ja miten ruoka lautasille päätyy. Kampanja ulottuu päiväkodeista ja kouluista toisen asteen oppilaitoksiin. Koulumaito-ja hedelmätuen ohessa toteutettavan koulutuskamapanjan rahoittaa Euroopan unioni. Viestintätoimisto Cocomms koordinoi hanketta.

Kampanja-aineisto löytyy juuri avautuneilta Ruokatutka-sivuilta.

RuokaTutka on koulumaito-ja hedelmätuen ohessa toteutettava koulutuskampanja.

Sen toteuttavat Maaseutuvirasto, Viestintätoimisto Cocomms, Itä-Suomen Yliopisto, Ruokakulttuurikeskus Ruukku, Ammattikeittiöosaajat ja Evermade.

Ammattikeittiöosaajat on hankkeessa mukana tuomalla esille ruokapalveluammattilaisten roolia ja kouluruokailun tärkeyttä.

***
PRO2019-palkittavat haussa

Oletko huomannut, että PRO2019 -kilpailu on käynnissä? Nyt on juuri se aika vuodesta kun jokainen tutkailee omaa lähipiiriään, ja miettii keitä kehuisi, kannustaisi ja palkitsisi.

Ehdokkaita nimetään lokakuun 1. päivään asti, ja palkintoja jaetaan viidessätoista eri sarjassa.

Toimi näin: mene sivulle https://propalkinnot.fi/ehdota -> valitse sarja, kerro ehdokkaasi nimi ja työpaikka, sekä mahdollisimman mainiot ja laadukkaat perustelut! Voit myös kerätä nimilistan ehdokkaasi taakse ja toimittaa sen suoraan meille sähköpostitse nina.harlin@aromilehti.fi.

***
Nähdään messuilla!

Ammattikeittiöosaajat on mukana Kespron messuilla Helsingissä 20.9 jaFast Food & Cafe & Ravintola-messuilla Tampereella 10.-11.10.2018. Tule tapaamaan meitä ja tuo kollegasikin mukaan kuulemaan Amkon jäsenyydestä ja muista ajankohtaisita asioista.

***
Pirteää syksyä  kaikille jäsenillemme ja yhteistyökumppaneille!