6.2.2019

AMKON UUTISKIRJE 2/2019

Ammattikeittiöosaajien huippuseminaari Hyvinkäällä 10.-11.4.2019!

Kevään seminaarin ohjelmasta löydät monta ajankohtaista aihetta:
työvoiman saatavuus, ruokapalveluiden johtaminen muutostilanteissa,
aikaansaamisen taito, haastavat asiakastilanteet, tekoäly ja ruokaturvallisuus. 

Amkon seminaareissa tapaat kollegoita eri puolilta Suomea ja viihdyt mukavassa
seurassa laadukkaiden tarjoilujen parissa.

Ilmoittaudu sinäkin mukaan amko.fi koulutuspäiväsivulta!
Myös alla olevaa kuvaketta klikkaamalla pääset ilmoittautumissivulle.

***
Jäsenkyselyn mukaan valtaosa jäsenistämme suosittelee Amkon jäsenyyttä

Loppuvuonna 2018 toteutetun jäsenkyselyn perusteellajäsenet pitävät tärkeänä Ammattikeittiöosaajat ry:n roolia julkisen ruokahuollon ja koko ammattikeittiöalan puolestapuhujana.

Aluetapahtumia ja seminaareja pidetään hyvinä koulutus-ja verkostoitumistilaisuuksina, toki myös viihteellisempää ohjelmaa toivotaan. Jäsenyyttä oltiin valmiita suosittelemaan kollegoille moninkin perustein; Amkon kautta voi saada ajankohtaista tietoa ja tilaisuudet ovat laadukkaita, jäsenlehteä pidetään kiinnostavana, samoin muuta ajankohtaista järjestön välittämää tietoa arvostetaan.

Aluetilaisuuksia pidetään antoisina, mutta niihin toivotaan enemmän osallistujia. Monilla alueilla koetaan, että ”samat ihmiset” käyvät tilaisuuksissa ja uusia jäseniä on vaikea tavoittaa tai aktivoida toimintaan mukaan.

Seminaareja pidetään monipuolisina ja aihevalinnoiltaan onnistuneina, erityiskiitosta saavat laadukkaat järjestelyt ja erinomaiset esiintyjät. Seminaareja toivotaan useammin muualle Suomeen (kuin Helsinkiin), myös hintatasoltaan erilaisia seminaareja toivotaan. Seminaarin teemoissa toivotaan käsiteltävän yleisaiheiden lisäksi ”jämäkkää” asiaa kuten täsmällistä tietoa ravitsemusaiheista.

AmmattikeittiöOsaaja-lehteä luetaan ja sen teemoja pidetään ajankohtaisina, juttuja toivotaan nykyistä enemmän ns. käytännön toimijoista ja vertaiskertomuksia työurista ja tavoista ratkaista erilaisia haasteita töissä ja erilaisissa organisaatioissa.

Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille!
Ajatuksistanne on paljon hyötyä toimintamme jatkosuunnittelua ajatellen.
Alla olevasta linkistä pääset katsomaan päätulokset. Avoimet vastaukset on
poistettu/ häivytety vastaajien anonymiteetin varmistamiseksi,

Tästä linkistä näet tiivistetyn koonnin vastauksista.

***
Aluepuheenjohtajat tapasivat Helsingissä

Amkon aluepuheenjohtajat kokoontuivat ideoimaan yhdistyksen sisältöjä ja tapoja aktivoida jäseniä toimintaan mukaan. Some-maailman ajankohtaisiin koukeroihin saimme katsauksen ViestintäPirittan Laura Johanssonilta. Hän kannusti rohkeasti perustamaan ja käyttämään some-kanaviaesimerkiksi alueellisista tapahtumista viestittäessä. Oli antoisaa tavata järjestömme aktiiveja eri puolilta Suomea.  Kiitos kaikille päivään  osallistuneille! 


Kuvassa Amkon puheenjohtaja ja aluepuheenjohtajia, keskellä kouluttaja
Laura Johansson ViestintäPirittasta.

***
Ystävä-jäseneksi-kampanjan lahjana ihana torkkupeitto kevään väreissä!

Olisiko lähipiirissäsi kollega tai tuttava, jota voisit pyytää toimintaamme mukaan. Tartu toimeen ja pyydä häntä jäseneksi- saat lahjaksi Pentikin laadukkaan torkkupeiton:

 

***
Tietoa, taitoa ja ruokailoa- Ammattikeittiöosaajat ry 50 v.!

Kuluva vuosi on järjestömme merkkivuosi. Helmikuun lopussa ilmestyvästä AmmattikeitiöOsaaja-lehdestä voit lukea yhdistyksemme syntyaikojen tapahtumista perustajanaisten kertomana. Juhlavuoden kaikista numeroista voit myös lukea mielenkiintoisia uratarinoita ja perusteluja siitä, miksi kannattaa kuulua aktiiviseen joukkoomme. Juhlavuosi huipentuu syksyn juhlaseminaariin, josta tiedotamme tarkemmin tulevissa uutiskirjeissä.

 

***
Tule mukaan Keliakialiiton koulutuspäivään
- päivitä tietosi gluteenittoman ruokavalion turvallisesta toteuttamisesta!

Koulutuksissa perehdytään gluteenittomuuteen ammattikeittiöiden näkökulmasta. Tule kuulemaan käytännön tietoa, kuinka tarkka pitää olla, kun asiakas tilaa gluteenitonta. Samalla saat päivitettyä tietosi gluteenittomista tuotteista, ruokalistamerkinnöistä ja gluteenittomasta ruoanvalmistuksesta.

Koulutuspäivät keväällä:
ke 13.3. klo 12-16                     Jyväskylä          Osallistumismaksu: 115 €/hlö
pe 5.4. klo 14-16.30                  Helsinki, Messukeskus

Nopean varaajan etu: 28.2.19 mennessä ilmoittautuneille koulutuksen hinta
vain 65 € koodilla LAUTASELLA. Norm. 85 €. Osallistumalla saat ilmaisen pääsylipun Lautasella -erityisruokavaliomessuille! Katso lisätietoja koulutuksista:
https://www.keliakialiitto.fi/ammattilaiset/horeca/keliakialiitto-kouluttaa/

Ilmoittaudu nyt mukaan! koulutus@keliakialiitto.fi