1.3.2018

Amkon uutiskirje 2/2018

AmmattikeittiöOsaaja-lehti 1/2018 on ilmestynyt

Numerossa 1/2018  Espoon Kilon Keittiön esittely, Valtion ravitsemusneuvottelukunnan uuden puheenjohtajan haastattelu, ammattiopetuksen koulutusreformi ja paljon muuta ajankohtaista asiaa ruokapalveluammattilaisille.

 

Voit antaa palautetta ilmeeltään uudistuneesta lehdestä ja ehdottaa juttuaiheita  tuleviin numeroihin.

***
Amkon seminaari Seinäjoella 18.-19.4.2018

Tule mukaan Ammattikeittiöosaajien kevään seminaariin!  Monipuolisessa seminaarissa vertailemme ammattikeittiöiden tuotantotapoja, tarkastelemme sote-uudistusta ruokapalvelujen  näkökulmasta, saamme tietoa uudesta tietosuoja-asetuksesta ja opettelemme työpaikan tunnetaitoja.

Amkon seminaareissa tapaat kollegoita, opit uutta ja nautit herkullisesta ruuasta!

Pääset ilmoittautumaan seminaariin koulutuspäiväsivulta.

***
Selvitys kotona asuvien ikäihmisten kotiateriapalveluista valmistunut

Ammattikeittiöosaajat ry on mukana Helsingin yliopiston koordinoimassa Ikäihmisten ruokapalvelut muuttuvassa toimintaympäristössä -hankkeessa. Amkon osuutena oli selvittää ruoka- ja vanhuspalveluvastaaville tehdyillä kyselyillä ja teemahaastatteluilla kotona asuvien ja kotihoidon piiriin kuuluvien ikäihmisten ruokapalveluiden nykytilaa, tulevaisuuden kehittämistarpeita ja kunnissa kokeiltuja ruokailua ja ravitsemustilaa tukevia toimintamalleja.

Voit lukea selvityksen raportin kokonaisuudessaan Amkon hankesivulta.

***
Työpaikkailmoitus:
Hyvinkään Ravitsemispalvelut Oy hakee toimitusjohtajaa

Hakuilmoituksen näet kokonaisuudessaan TÄSTÄ.

***
Gluteenittomuus ammattikeittiöissä- koulutuksia

Keliakialiitto järjestää vuosittain Gluteenittomuus ammattikeittiössä -koulutuksia ympäri Suomea. Puoli päivää kestävissä koulutuksissamme käydään läpi mm. gluteenittomia tuotteita, vinkkejä gluteenittomaan ruoanvalmistukseen, leivontaan sekä palveluun. Tarjolla on myös ajankohtaista tietoa keliakiasta ja gluteenittomuudesta Keliakialiiton asiantuntijoilta.  Koulutukset sopivat erinomaisesti kaikille hotelli-, ravintola-, ja catering-alan ammattilaisille ja opiskelijoille.

Vuoden 2018 koulutukset:
12.4 Turku
16.5 Helsinki
20.9 Rovaniemi
24.10 Tampere
14.11 Hämeenlinna

Lisää koulutuksista sekä Keliakialiiton palveluista horeca-alan ammattilaisille:
http://www.keliakialiitto.fi/liitto/horeca_ja_terveydenhuolto/horeca/


***
Kasvua kouluruuasta- ideoi tulevaisuuden koululounas!

Jätä oma ehdotuksesi tulevaisuuden koululounaaksi. Kilpailuun voivat osallistua niin ruokapalveluammattilaiset kuin ravitsemisalan opiskelijat. Kehitelkää täysin uusia reseptejä tai muokatkaa jo olemassa olevaa reseptiikkaa tulevaisuusnäkökulmalla höystettynä. Kilpailuaikaa on aina 28.4.2018 asti. Lisätiedot kilpailusta tästä linkistä: Ideoi tulevaisuuden koululounas***
Miten Suomessa kouluruokaillaan juttusarjan toisessa jutussa kurkkaamme ruotsalaiseen kouluruokailuun

Pääsimme vertailemaan suomalaista ja ruotsalaista kouluruokailua rajan pinnassa Tornion Karungissa ja Haaparannassa Ruotsin puolella. Mielenkiintoinen reportaasi on luettavissa Kouluruokadiplomi-sivuilta ja AmmattikeittiöOsaaja-lehdestä 1/2018.

Haaparannan Granskullanskolanissa on päivittäin tarjolla viittä eri salaattia,
joista lapset syövät vähintään kahta.

***
Aurinkoista talven jatkoa kaikille jäsenillemme ja yhteistyökumppaneille!