9.1.2018

Amkon uutiskirje 1/2018

kasvua_kouluruuasta_logo_varill_1000px.png

Kasvua kouluruuasta

Vuosi 2018 on kouluruokailun 70-vuotis-juhlavuosi. Tänä päivänä kouluruokailu on sosiaalinen innovaatio, jota tullaan ihastelemaan muualtakin maailmasta. Kouluruokailu luo tasa-arvoista perustaa oppilaiden kasvulle ja kehitykselle ja edistää terveyttä ylläpitäviä ravitsemustottumuksia myös aikuisuudessa. Iloitkaamme yhdessä ainutlaatuisesta kouluruokailusta ja arvostakaamme sen tekijöitä!

Ammattikeittiöosaajat ry toteuttaa ja koordinoi juhlavuoden aikana
ammattilaisille sekä ravitsemisalan opiskelijoille suunnatun tulevaisuuden koululounaan ideointikilpailun sekä juttusarjan, jossa kerromme, miten Suomessa kouluruokaillaan juhlavuonna 2018.

Tulevaisuuden kouluruokalounas -ideointikilpailu
Haastamme ruokapalvelujen työtiimejä ja ravitsemisalan opiskelijoita ideoimaan tulevaisuuden koululounasta - millaista on kouluruoka vaikkapa kymmenen vuoden kuluttua?  Kilpailutehtävänä on suunnitella tulevaisuuden koululounas seka- ja kasvisruokavaliota noudattaville koululaisille. Lue ideointikilpailun tarkemmat ohjeet tästä. Kilpailuajankohta on 9.1.–28.4.2018.

Tulevaisuuden kouluruokalounas -ideointikilpailun yhteistyökumppaneina toimivat Bunge Finland Oy, Foodduck Oy, Jepuan Peruna Oy, Metos Oy Ab ja Metsä Tissue Oyj

Juttusarja
Juttusarjassa esitelemme kouluruokailua eri typpisissä kouluissa ”Hangosta Utsjoelle.” Kuvaamme tämän päivän kouluruokailua eri puolilla Suomea kaupungeissa ja haja-asutusalueilla niin pienissä kuin isoissakin kouluissa. Ensimmäinen artikkeli julkaistaan tammikuun lopussa ja tiedotamme siitä erikseen. Juttusarjan rahoittaa maa-ja metsätalousministeriö.

Kasvua kouluruuasta-logo siivittää kampanjaamme ja se näkyy myös kaikissa kouluruokailun merkkivuonna suoritetuissa Kouluruokadiplomeissa.

Kasvua kouluruuasta-kampanjaamme liittyvä materiaali löytyy hankesivulta:amko.fi/hankkeet

***
Varhaiskasvatuksen ruokailusuositukset uudistuvat
Varhaiskasvatuksen ruokailusuositukset ovat valmistuneet. Suositusten julkistamistilaisuus järjestetään 23.1.2018 klo 9-11  opetushallituksessa Helsingissä. Tilaisuuden järjestävät Valtion ravitsemusneuvottelukunta, Opetushallitus ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Kutsu tilaisuuteen liitteenä.

***
Tuottava ja tehokas ammattikeittiö -hankeen loppuseminaari Mikkelissä
Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu kutsuu sinut Tuottava-ja tehokas ammattikeittiöhanke-hankkeen loppuseminaariin ja ammattikeittiöiden opasvideoiden ensi-iltaan. 1.2.2018 Mikkelissä. Kts. ohjelma ja ilmoittautudu tästä.

***
Tule sinäkin mukaan Amkon seminaariin Seinäjoelle 18.-19.4.2018!
 
Kevään huipputapahtuman teemoina ovat:
* Sote- ja maakuntauudistus ruokapalveluiden näkökulmasta
* Ammattikeittiökeittiön tuotantotavan valinta-
ruokapalvelutoimijat eri puolilta Suomea kertovat näkemyksiään käyttämästään tuotantotavasta
* Työpaikan vuorovaikutustaidot ja paljon muuta  ravitsemisalan toimijoita sykähdyttävää asiaa

KTS. Ohjelma ja Ilmoittaudu

amko_kevat_2018_facebook.jpg